sosaid Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2014 Kαλησπέρα! Έχω κάποιες απορίες καθώς δεν είμαι γνώστης των δικτυακών (δεν τα έστηνα ποτέ εγώ). Χρειάζομαι ένα nas με χωρητικότητα 32gb και έλεγα να στραφώ σε ένα της synology (DS1813+) και 8 δίσκους 4tb red και αν έχουν πέσει οι τιμές σε 8 6tb μέχρι το τέλος του καλοκαιριού σεταρισμένους σε jbod. Το θέμα μου είναι πως πρέπει να έχω διαμεταγωγή έως 220mbps και δεν έχω καταλάβει το link agreggation που λέει πως υποστηρίζει αυτό το nas. Θα πρέπει να πάρω ένα switch 1000? να συνδέσω πάνω του το nas και να βγάζει 4 cat 6 για να συνδεθούν σε 4 nic στον υπολογιστή,ή σε μία gigabit θυρα του υπολογιστή; Aν επίσης έχετε κάποια άλλη λύση να προτείνεται καλοδεχούμενη :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 29, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2014 8 δισκους σε JBOD ? Έχασες έναν τα έχασες όλα !Σκέψου το παλι. Επίσης ο ατομ του synology μπορεί να αποδειχτεί λίγος για την δουλειά σου. Δες καλύτερα κάτι qnap TS-851 με celeron kai αναβαθμίσημη μνήμη μέχρι 8GB. Είναι περι τα 100Ε ακριβότερο από το 1813+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούλιος 29, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2014 8 δισκους σε JBOD ? Έχασες έναν τα έχασες όλα !Διόρθωσης, θα χάσεις μόνο τα δεδομένα που είναι σε αυτό τον δίσκο ή αρχεία που βρίσκονται σε παραπάνω δίσκους από τον δίσκο που θα χάσεις. Όπως και να χεις JBOD με 8 δίσκους δε θα έκανα ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 29, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2014 με qnap 3.83 και 2 δίσκους σε jobd τα έχασα όλα. Συνεπώς δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι χάνεις μόνο τα του δίσκου που έχασες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sosaid Ιούλιος 29, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2014 Δεν κατάλαβα έλεγα να ειναι 4 δίσκοι υλικό και 4 duplicate backup .Αν σκάσει ένας δίσκος δεν θα το έχω σε backup;Δεν μπορω να ξέρω σε ποιον δισκο είναι σε jbod τα αρχεία; Αρα πάω για raid 5 η 10? Θα κοιτάξω το άλλο nas ευχαριστώ. Οσον αφορα το aggregation? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sosaid Ιούλιος 29, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2014 JBOD (derived from "just a bunch of disks"): an architecture involving multiple hard drives, while making them accessible either as independent hard drives, or as a combined (spanned) single logical volume with no actual RAID functionality. Οποτε θα μπορω να τους έχω ως ανεξαρτητους απο όσο καταλαβαινω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.