Johnakis12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2004 Θέλω να βάλω dsl και σκέφτομαι το εξήςΕχω ένα δικτυάκι με 4 υπολογιστές ενσύρματο και επειδή το switch πουσυνδέονται είναι λίγο μακριά από το σημείο που θα μπεί η dsl υπάρχει τρόπος να αποφύγω να τραβάω καλώδιο από το router στο switch ?Θα μπορούσα για παράδειγμα να βάλω ένα wireless router στο ένα σημείο ένα access point κοντά στο switch και να έχω έτσι internet και στους 4 υπολογιστές ?Οι υπολογιστές έχουν xp και η απόσταση είναι μικρή γύρω στα 10-12 μέτρααλλά είναι σε διαφορετικό επίπεδο για αυτό θέλω να αποφύγω τα καλώδια.Κάθε γνώμη θα με βοηθούσε.
trendy Νοέμβριος 29, 2004 #2 Νοέμβριος 29, 2004 Θα βάλεις ένα wireless router όπως σωστά είπες, αλλά από την άλλη μεριά θα βάλεις ένα bridge που δουλεύει ως client στο access point του router.
Johnakis12 Νοέμβριος 29, 2004 Author #3 Νοέμβριος 29, 2004 Οκ Thanks Trendy , σαν ειδικός που είσαι στα ασύρματα έχεις τίποτα να προτείνεις από routerbtidge κλπ ?
overclocked Νοέμβριος 29, 2004 #4 Νοέμβριος 29, 2004 παρε το us robotics 9106 wireless dsl router....το μονο κακο ειναι οτι ειναι σε ελλειψη και εγω αυτο ηθελα να παρω αλλα επρεπε να περιμενω..... κοιτα στο mgmanager...εγω θα το συνδιαζω με ενα dlink 810+ που εχω και καθετε εδω
trendy Νοέμβριος 29, 2004 #5 Νοέμβριος 29, 2004 Για εσωτερικό δίκτυο δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με ό,τι και να πάρεις. Ειδικά αφού η απόσταση είναι τόσο μικρή όπως λες. Η Linksys αποτελεί μία καλή πρόταση ως τα low-budget προϊόντα της Cisco. Αλλά αυτό το προτιμάμε σε ασύρματες κοινότητες περισσότερο για τις δυνατότητες που έχει με hacked firmware.
sotiris Νοέμβριος 29, 2004 #6 Νοέμβριος 29, 2004 χμ, πρόσεχε σε αυτό που θα πάρεις να είναι για τη γραμμή σου(pstn ή isdn), αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις και σαν modem.συνήθως μπορείς με firmware να το αλλάξεις, αλλά μάλλον χάνεις την εγγύηση.
trendy Νοέμβριος 29, 2004 #7 Νοέμβριος 29, 2004 Σωτήρη αυτό που λες είναι δουλειά του μόντεμ και όχι του router. Αυτό που όντως πρέπει να προσέξει και είχα ξεχάσει να του το πω είναι το μόντεμ που θα του δώσουν να βγάζει σίγουρα ethernet και όχι σκέτο usb, ώστε να μπορεί να το συνδέσει απ' ευθείας πάνω στο router.
sotiris Νοέμβριος 30, 2004 #8 Νοέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από trendy Σωτήρη αυτό που λες είναι δουλειά του μόντεμ και όχι του router. Αυτό που όντως πρέπει να προσέξει και είχα ξεχάσει να του το πω είναι το μόντεμ που θα του δώσουν να βγάζει σίγουρα ethernet και όχι σκέτο usb, ώστε να μπορεί να το συνδέσει απ' ευθείας πάνω στο router. i know απλά υπάρχουν hub/router που έχουν μαζί ΚΑΙ modem γι αυτό το είπα.Π.χ. http://www.priveshop.gr/product.php?code=404152&sess=1118776106
Johnakis12 Νοέμβριος 30, 2004 Author #9 Νοέμβριος 30, 2004 Αντε να δούμε πότε θα ενεργοποιηθεί η dsl , ελπίζω πριν τα χριστούγενναγια να έχω χρόνο να ασχοληθώ και με τα ασύρματα.Thanks guys
trendy Νοέμβριος 30, 2004 #10 Νοέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από sotiris i know απλά υπάρχουν hub/router που έχουν μαζί ΚΑΙ modem γι αυτό το είπα.Π.χ. http://www.priveshop.gr/product.php?code=404152&sess=1118776106 Δίκιο, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου τέτοιο μοντελάκι.
Terranischliger Δεκέμβριος 7, 2004 #11 Δεκέμβριος 7, 2004 Ρε παιδιά, μπερδεύτικα. Δεν έχω καταλάβει τι κάνει το router και τι το (ADSL) modem. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι είναι το ίδιο. Αυτή τη στιγμή έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ενα 4-port switch και το Jetspeed 520i(δηλαδή over ISDN). Θέλω μια συσκευή που να κάνει ότι και αυτές οι δύο και επιπλέον να έχει ασύρματο δίκτυο 802.11g(ώστε να έχω μια μόνο συσκευή). Απο αυτές τις δύο συσκευές: WRT54GS WAG54G ποια κάνει τη δουλειά που θέλω? (αγνοώντας τη διαφορά στο speedbooster).Ένας γνωστός μου είπε ότι το LINKSYS WIRELESS BROADBAND ROUTER 802.11G WRT54GS δεν μπορεί να συνδεθεί μόνο του στο internet, και θα χρειάζομαι και το Jetpspeed. Αν είναι έτσι τότε τι εννοεί όταν λέει "Διαμοιρασμός σύνδεσης internet σε ασύρματους & ενσύρματους χρήστες"? Ο ίδιος μου είπε ότι το LINKSYS WIRELESS-G ADSL GATEWAY WAG54G (ISDN) κάνει ότι κανει και το προηγούμενο αλλά κάνει και επιπλέον τη δουλειά του Jetspeed, και επομένως θα μπορώ να αφαιρέσω το Jetpspeed.
trendy Δεκέμβριος 8, 2004 #12 Δεκέμβριος 8, 2004 Το modem μετατρέπει το ψηφιακό σήμα του υπολογιστή σε αναλογικό για να περάσει το καλώδιο του τηλεφώνου. Ο router ενώνει 2 ή και περισσότερα υποδίκτυα μεταξύ τους.Βάζοντας adsl σου δίνουν 1 IP, εκτός αν τα σκάσεις και πάρεις περισσότερες από τον ISP σου. Αν θελήσεις να βάλεις παραπάνω από 1 υπολογιστές πάνω στο δίκτυό σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα router που θα κάνει όλα σου τα pc να φαίνονται μεταξύ τους, ενώ στο internet να φαίνεται μόνο η IP που σου έχει αποδώσει ο ISP σου. Αυτό είναι με απλά λόγια το ΝΑΤ (network address translation) που κάνουν οι routers στις adsl.Αφού εσύ θέλεις και τα 2, η πρόταση του Σωτήρη για το WAG54G σε καλύπτει.
conan Δεκέμβριος 8, 2004 #13 Δεκέμβριος 8, 2004 και εγω προτεινω linksys, εχω ενα WRT54G και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.. Για τα D-Link δεν εχω ακουσει και τοσο καλα λογια...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.