παλαίμαχος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Καλημέρα ! - Το ερώτημά μου χθες ήταν αν μπορώ σε ένα παλιό pc (τα χαρακτηριστικά του φαίνονται στο κάτω μέρος του μηνύματος) να εγκαταστήσω τα 8.1 . - Το ερώτημά μου σήμερα είναι τι να κάνω με τον εν λόγω υπολογιστή που πήγα να κάνω format χθες και να εγκαταστήσω τα xp black και κόλλησε στη μέση το setup και τώρα δεν κάνει τίποτα (ούτε format με το αυθεντικό cd xp). *Δεν μπορώ να αγοράσω καινούριο αυτή τη στιγμή. **Όποιος ξέρει ας βοηθήσει λίγο. Θυμάμαι ότι υπάρχει "πρόβλημα" με το σκληρό δίσκο που είναι RAID και δεν τον αναγνωρίζει η μητρική και ο τεχνικός είχε βάλει μια δισκέτα(!) με τον "οδηγό", αλλά δεν την έχω. ***Πράγματι η Καινή Διαθήκη είναι το thread που περιγράφει τον τρόπο εγκατάστασης του νέου "λογισμικού" επάνω στο παλιό... Σωστός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Scizor Ιούλιος 23, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 Καλημέρα !- Το ερώτημά μου χθες ήταν αν μπορώ σε ένα παλιό pc (τα χαρακτηριστικά του φαίνονται στο κάτω μέρος του μηνύματος) να εγκαταστήσω τα 8.1 . - Το ερώτημά μου σήμερα είναι τι να κάνω με τον εν λόγω υπολογιστή που πήγα να κάνω format χθες και να εγκαταστήσω τα xp black και κόλλησε στη μέση το setup και τώρα δεν κάνει τίποτα (ούτε format με το αυθεντικό cd xp). *Δεν μπορώ να αγοράσω καινούριο αυτή τη στιγμή. **Όποιος ξέρει ας βοηθήσει λίγο. Θυμάμαι ότι υπάρχει "πρόβλημα" με το σκληρό δίσκο που είναι RAID και δεν τον αναγνωρίζει η μητρική και ο τεχνικός είχε βάλει μια δισκέτα(!) με τον "οδηγό", αλλά δεν την έχω. ***Πράγματι η Καινή Διαθήκη είναι το thread που περιγράφει τον τρόπο εγκατάστασης του νέου "λογισμικού" επάνω στο παλιό... Σωστός! Κατ' αρχάς, κοίταξε αν το RAID array είναι εντάξει, αν θέλει να μπει σε λειτουργία επιδιόρθωσης δλδ. Από 'κει και πέρα, το driver μπορείς να το βρείς απευθείας από την asrock: ASRock > 775Dual-880Pro ή απευθείας από την VIA: VIA Drivers and Support Packages Download κατεβάζοντας τον οδηγό για SATA/IDE RAID. Αποσυμπιέζεις τα περιεχόμενα του zip σε μια δισκέτα και όταν ζητήσει η εγκατάσταση των XP να πατήσεις F6 για οδηγό, του λες να ψάξει στη δισκέτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
παλαίμαχος Ιούλιος 23, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 Φταίει σίγουρα ο σκληρός δισκός. Αποσύνδεσα το σκληρό δίσκο, έβαλα ένα usb stick και ξεκίνησε κανονικά η εγκατάσταση των w8.1 !!!Φίλε μου Dark Scizor όταν λες RAID array (πίνακας)? και λειτουργία επιδιόρθωσης?Τον driver τον βρήκα, δισκέτα δε μπορώ να βρω. Σε usb stick ίσως γίνεται, αλλά δεν ξέρω τη διαδικασία.Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τα λινκς Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Ιούλιος 23, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 Γιατί μιλάς για ένα σκληρό ενώ αναφέρεσαι ταυτόχρονα σε raid; Εγώ προτείνω να χαλάσεις το raid και να προσπαθήσεις να τα εγκαταστήσεις στον ένα από τους δύο σκληρούς. Και ο Θεός μαζί σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Scizor Ιούλιος 23, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 Φταίει σίγουρα ο σκληρός δισκός. Αποσύνδεσα το σκληρό δίσκο, έβαλα ένα usb stick και ξεκίνησε κανονικά η εγκατάσταση των w8.1 !!!Φίλε μου Dark Scizor όταν λες RAID array (πίνακας)? και λειτουργία επιδιόρθωσης?Τον driver τον βρήκα, δισκέτα δε μπορώ να βρω. Σε usb stick ίσως γίνεται, αλλά δεν ξέρω τη διαδικασία.Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τα λινκςΌταν λέω RAID array, εννοώ συστοιχία δίσκων σε RAID, εκτός κι αν έβαλες μόνο τον ελεγκτή σε RAID με ένα δίσκο, όπως ζητάνε οι παλιοί ελεγκτές της VIA για να ενεργοποιήσουν τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του SATA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
παλαίμαχος Ιούλιος 24, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Raid array (συστοιχία-ομάδα δίσκων) δεν χρησιμοποιώ, ούτε και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω. Ο σκληρός δίσκος είναι ένας (hitachi), τον οποίο απ' όσο ξέρω δεν τον αναγνωρίζει η μητρική (asrock). Περνούσα τους drivers από μια δισκέτα, η οποία πλέον δε λειτουργεί - ούτε καν διαμόρφωση δε δέχεται να την κάνω. Υπάρχει τρόπος να παρακάμψω τη δισκέτα;Μήπως από το BIOS, Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Ιούλιος 24, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 [MENTION=12480]παλαίμαχος[/MENTION] έχω μετακινήσει όλα τα μηνύματα που αφορούν στο πρόβλημά σου σε αυτό το ξεχωριστό θέμα, για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν πιο στοχευμένα. Δεν έχει νόημα να επιστρέφεις στο γενικό θέμα των Widows 8. Από το αρχικό σου μήνυμα: Θυμάμαι ότι υπάρχει "πρόβλημα" με το σκληρό δίσκο που είναι RAID και δεν τον αναγνωρίζει η μητρική και ο τεχνικός είχε βάλει μια δισκέτα(!) με τον "οδηγό" Εκεί ίσως υπάρχει μια παρανόηση. Ο δίσκος μόνος του δεν μπορεί να είναι RAID. Απαιτείται να είναι μέρος μιας συστοιχίας δίσκων (redundant array of inexpensive/independent) disks. Η δισκέτα χρειάζεται για να επικοινωνήσει το λειτουργικό σύστημα με τον ελεγκτή (controller), πάνω στον οποίο είναι συνδεδεμένος ο σκληρός δίσκος. Χωρίς αυτήν, οποιοσδήποτε δίσκος συνδέεται μέσω αυτού του ελεγκτή, δεν μπορεί να γίνει ορατός στο λειτουργικό σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
παλαίμαχος Ιούλιος 24, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 acct σ' ευχαριστώ πολύ για την τιμή να το βάλεις σαν ξεχωριστό θέμα. Έχεις απόλυτο δίκιο για την παρανόηση. Προ 4ετίας όταν ο τεχνικός μου είπε ότι ο σκληρός δίσκος είναι RAID και η μητρική δεν διαθέτει τέτοιον οδηγό, δεν κατάλαβα τι εννοούσε και σκέφτηκα ότι πρόκειται περί τύπου (type) και όχι λειτουργίας (function) RAID. Σήμερα που το 'ψαξα κατάλαβα τι γίνεται και μέσα από το BIOS την απενεργοποίησα (no RAID). Εγκατέστησα τα windows 8.1 χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα 20-25 λεπτά. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει με την ενεργοποίησή τους, όπως επίσης με τη λειτουργία τους αφού παρατήρησα ότι με το άνοιγμα το 47% της μνήμης RAM έχει χρησιμοποιηθεί και δεν κυκλοφορούν πλέον μνήμες DDR. Το πρόβλημα λύθηκε και σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.