Bradner Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2014 Καλησπερα παιδια, προκειται να κανω αναβαθμιση στη μητρικη μου και θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας για τη καλυτερη επιλογη! Οι καρτες που εχω εντοπισει ειναι:1. GIGABYTE GA-Z97X-GAMING 3 RETAIL - 2. ASROCK Z97 KILLER RETAIL - 3. ASUS Z97-A RETAIL - 4. MSI Z97 GAMING 3 RETAIL - Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 23, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 Αν δεν ενδιαφέρεσαι για SLI/Crossfire κοίτα την Asus, από μένα. Είναι πλούσια σε specs και καλή στο overclocking από ό,τι διαβάζω (δεν έχει και τα χρώματα του πολέμου που εμένα δεν μου αρέσουν ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 23, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 Για αρχη δεν ενδιαφερομαι για sli αλλα δεν μππρω να το αποκλεισω για το μελλον!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούλιος 23, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 αυτήν που έχεις τώρα τι πρόβλημα έχει? θα κάνεις o/c? έχεις K processor ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 23, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2014 Οχι δεν εχω καποιο προβλημα με την μητρικη! Απλως θελω να αλλαξω επεξεργαστη και θα πρεπει να αλλαξω και μητρικη. Και θελω να παρω μια καλη! Ο επεξεργαστης που θα παρω θα ειναι Κ ομως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Γράψε λίγο αναλυτικά το σύστημα που έχεις αν θες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 24, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Λειτουρικο: Windows 7 64bitΕπεξεργαστης: Intel core i5 3470 3.2 GhzΜητρικη: Gigabyte B75M-D3HRAM: 8GB Corsair vegeance 1600MhzΚαρτα γραφικων: Msi nvidia gtx 760Δισκοι: 1. SSD ocz agility 3 60 gb 2. WD HDD 500gbΕλπιζω να φτανουν αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Καλά το υποψιαζόμουνα.. Γιατί θέλεις να αλλάξεις μητρική και επεξεργαστή; Τι χρήση κάνεις με το μηχάνημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 24, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Λιγο απο ολα και ατκετα games...νταξει εως τωρα ακομα και στα απαιτητικα παιχνιδια ολα ειναι μια χαρα αλλα θελω να κανω την υπερβαση με κατι καλυτερο!!! Νομιζω με καταλαβαινεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Δεν θα αλλάξει τίποτα στα games αν αλλάξεις μητρική ή επεξεργαστή ή και τα δύο και κανένα επίπεδο δεν θα ανέβεις. Το ταβάνι σου καθορίζεται από την κάρτα γραφικών σου. Ο επεξεργαστής και η μητρική σου μπορούν να υποστηρίξουν στο 150% όχι μόνο την κάρτα που έχεις τώρα, αλλά οποιαδήποτε κυκλοφορεί. Ούτε overclocking χρειάζεσαι (όπως και κανένας με σύγχρονο intel σύστημα), ούτε δήθεν gaming μητρική γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν gaming μητρικές. Δεν συνεισφέρει κάπου. Χωρίς νοημα λοιπόν το όλο εγχείρημα όπως καταλαβαίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 24, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Θες να μου πεις οτι ενας i7 4770k ειναι το ιδιο αποδοτικος με εναν ι5 3ης γενιας χωρις τη δυνατοτητα overclocking? Εισαι σιγουρος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούλιος 24, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Λιγο απο ολα και ατκετα games...νταξει εως τωρα ακομα και στα απαιτητικα παιχνιδια ολα ειναι μια χαρα αλλα θελω να κανω την υπερβαση με κατι καλυτερο!!! Νομιζω με καταλαβαινεις!την υπέρβαση κάντην με τους νέας γενιάς της Intel όταν βγούν σε κάνα χρόνο απο τώρα. Ο επεξεργαστής σου είναι μια χαρά. Μόνο 2 λόγοι υπάρχουν για να πας σε haswell refresh αυτήν την στιγμή, να μην χάσει μεγάλη αξία το cpu/mobo που έχεις τώρα στην πώληση και η περίπτωση να θες να ασχοληθείς με o/c και να κυνηγάς νούμερα για την κ@#λα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Θες να μου πεις οτι ενας i7 4770k ειναι το ιδιο αποδοτικος με εναν ι5 3ης γενιας χωρις τη δυνατοτητα overclocking? Εισαι σιγουρος?Mε την κάρτα γραφικών που έχεις, ναι. Αν είχες δύο ή τρεις GTX 760 τότε ο i7 4770K θα έκανε τη διαφορά και πάλι μη φανταστείς τραγική διαφορά. Βέβαια μετά θα ήθελες και άλλη οθόνη - οθόνες, κουτί κτλ κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 24, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Για να καταλαβετε στο battlefield 4 που ειναι απαιτητικο παιχνιδι σε mid to high ρυθμισεις ειμαι απο 65-85 fps οπου ενταξει ειναι μια χαρα. Εαν το γυρισω στα ultra θα πεσω στα 50-70 απλα ειμαι τυπος που προτιμάει performance και γι αυτο το λογο κυριως σκεφτομαι να παω σε αναβαθμιση!Δηλαδη εσεις μου προτεινετε να περιμενω 1 χρονο ακομα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Και 2 και 3 χρόνια. Η κάρτα σου σε περιορίζει και στο battlefield και αλλού. Αυτή ρίχνει τα fps, όχι ο επεξεργαστής. Αν είσαι τόσο απαιτητικός πάρε μια GTX 780. Εκεί ναι, θα δεις διαφορά και εννοείται ότι και πάλι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα ο επεξεργαστής σου. Είχα i5 2500 (τον προηγούμενο από τον δικό σου) και πήγα σε i7 3770K (τον προηγούμενο από τον i7 4770K), ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις δλδ, μάλιστα ο πρώτος χωρίς δυνατότες O/c, ο δεύτερος με o/c. Καμία διαφορά με την ίδια κάρτα και μάλιστα με κάρτα ανώτερη της 760. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 24, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Καλα τοσο δυνατός ειναι ενας i5? Εγω ξερω οτι αμα εχεις gpu παρα πολυ δυνατη και εναν επεξεργαστη λιγοτερο high-end δεν μπορει να αποδοσει στο maximum των δυνατοτητων!! Ισχυει οντως κατι τετοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Το λάθος σου είναι ότι πιστεύεις ότι έχεις πάρα πολύ δυνατή gpu. Αυτή γιατί κυκλοφορεί τότε; https://www.skroutz.gr/s/5012569/Gigabyte-GeForce-GTX780-Ti-3GB-WindForce-3X-GV-N78TWF3-3GD.html Μια χαρά high end είναι για gaming ο i5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 24, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Μαλιστα. Νταξει αυτες οι 780 ειναι διαμαντια αλλα που budget για αυτες! Και το κακο ειναι οτι αμα δοκιμασεις nvidia δυσκολα γυρνας σε AMD που ειναι φθηνοτερες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Για να μην παρεξηγηθώ, μια χαρά κάρτα είναι η 760. Απλά απ ότι περιγράφεις, δεν κάνει για τις πολύ υψηλές απαιτήσεις σου. Το πρόβλημα είναι ότι οι πολύ υψηλές απαιτήσεις θέλουν και πολυ υψηλό μπάτζετ. Είναι ακριβό σπορ το pc gaming. Η μόνη κίνηση που μπορείς να κάνεις για να δεις διαφορά είναι να πάρεις μια 780. AMD κάρτα σε αυτή τη φάση ούτε εγώ θα έπαιρνα. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την τελευταία σειρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Ιούλιος 24, 2014 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Εγω πριν απο 760 ειχα μια amd της hd σειρας νταξει καλη! Μετα που εβαλα 760 ειδα τεραστια Διαφορα!! Δηλαδη αναβαθμιση επεξεργαστη να το ξεχασω για τωρα και να περιμενω καλύτερα για κατι ακομα καλυτερο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.