Jump to content

Έχασα ένα 1 ΜΒ!

dohc161416003179

Recommended Posts

Τελευταία συνειδητοποίησα κοιτάζοντας διάφορα benches ότι στο σύνολο της μνήμς του υπολογιστή (2 χ256), μου βγάζει 511, αντί 512 που θα έπρεπε φυσιολογικά, παρόλο που αναγνωρίζει και τα δύο dimmακια σαν 2 χ 256. Αυτό το βλέπω τόσο στο Sandra benchmark, όσο και στο memtest, μέσω δισκέτας. Είναι φυσιολογικό ή παίζει κάτι άλλο;

αυτό το έχω δει να γίνεται σε VIA KT600 αλλά στον Κ8 λογικά δε θα έπρεπε να συμβαίνει.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το BIOS/VGA BIOS cacheable καθώς και τα shadow όπως επίσης και το memory hole αν υπάρχει. (επίσης OS Select For DRAM > 64MB disable).

Λογικά δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα αλλά δε ξέρω αν συμβαίνει σε όλες τις VNF-250 αυτό.

@YDinopoloulos

dohc16 σημαινει dual over head camsaft (διπλος επικεφαλης εκεντροφορος) δεν ειναι αναγκη να ειναι δι-κυλινδρος (btw ποιο civic ειναι δικυλινδρο?)

back to topic!!τα dimm σου ειναι ιδια? δοκιμασες κανα cpu-z everest?αν ναι λενε τα ιδια ?δοκιμασε να αλαξεις κανα timming μπας και την ακουνε σε αυτα που ειναι τωρα

¨Εκανα όσα είπε ο Enduracell, αλλά νιέντε...τίποτα.Tα ντιμάκια είναι kingston 256/400@225 kαι infineon 256/400@225 Μόνο το CPU-Z tα δείχνει κανονικά(512), το Crystal cpuid δίνει 511, όπως και τα άλλα. Τέλος πάντων, όταν μπουτάρει στην αρχή, πριν μπει στα γουίν, που δίνει στοιχεία για επεξεργαστή κλπ. μου βγάζει memory testing 523200...Αυτό είναι σωστό;

:OT: Είναι double(διπλός) και όχι dual(δυαδικός), τουλάχιστον στα STi...

:OT:

Αρχική απάντηση από esdee

@YDinopoloulos

dohc16 σημαινει dual over head camsaft (διπλος επικεφαλης εκεντροφορος) δεν ειναι αναγκη να ειναι δι-κυλινδρος (btw ποιο civic ειναι δικυλινδρο?)

DOHC= dual-overhead-cam

SOHC= single-overhead-cam

dual~double (μπορούν να χρησιμοποιούνται και τα δυο και να σημαίνουν διπλός)

:T:

Αρχική απάντηση από dohc16

¨Εκανα όσα είπε ο Enduracell, αλλά νιέντε...τίποτα.Tα ντιμάκια είναι kingston 256/400@225 kαι infineon 256/400@225 Μόνο το CPU-Z tα δείχνει κανονικά(512), το Crystal cpuid δίνει 511, όπως και τα άλλα. Τέλος πάντων, όταν μπουτάρει στην αρχή, πριν μπει στα γουίν, που δίνει στοιχεία για επεξεργαστή κλπ. μου βγάζει memory testing 523200...Αυτό είναι σωστό;

ναι σωστό είναι μετράει και cache από CPU, σχετικά με τα 511 είναι απλά ο τρόπος που δηλώνει τη μνήμη το BIOS και τίποτα παρακάτω, η μνήμη σου μην ανησυχείς εξακολουθεί να είναι 512.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.