Jump to content

Βοήθεια με office για στατιστικά...

rs3

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα.

Μιας και δεν το έχω και πολύ με τα office θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων ...

Τι θέλω να κάνω?

Λοιπόν δουλέυω σε εστιατόριο ξενοδοχείου και κάθε βράδυ στέλνουμε ένα report με τα κουβέρ και τα ποσά σε φαγητό και ποτά (daily log όπως θα δείτε στα συνημμένα )

Εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα γενικότερο αρχείο που θα περιλαμβάνει τόσο τις λεπττομέριες της κάθε μέρας ( όπως ποσό φαγητού , ποτών κουβέρ κλπ ) όσο και του πριγούμενου μήνα και σαν συγκρητικό να βγαίνει στο κάτω μέρος της σελίδας ένα ιστόγραμμα (αν το λέω καλά ) που η κάθε γραμμή να έχει άλλο χρώμα για κάθε λεπτομέρια και άλλο πάχος πχ για κάθε μήνα.

Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι αλλά ξέρω πως γίνεται οπότε.... τα φώτα σας παρακαλώ.

DAILY LOG.xlsx

Καλημερα. Δεν ειναι θεμα γνωσεων excel, απλα με το excel υποθετω οτι ειναι αρκετα ευκολο αυτο που θελεις να κανεις.

Καταρχας, σε ενα αλλο tab θα πρεπει να αποθηκευεις ολα σου τα δεδομενα (base data), σε rows κατα προτιμηση. Καθε row θα εχει ενα index για τη βδομαδα (πχ την ημερομηνια της δευτερας ή απλα αυξων αριθμο), βαζεις και για τον μηνα αν θελεις μηνιαια stats και δεξια βαζεις ολα τα δεδομενα που μας εδειξες στη σελιδα σου.

Απο κει και περα, σε αλλα tabs θα παιξεις με dropdown boxes τα οποια θα παιρνουν ως τιμες το index της βδομαδας. Ετσι, χρησιμοποιωντας vlookup function θα μπορεις να τραβας στοιχεια μιας συγκεκριμενης βδομαδας ειτε τα χρειαζεσαι για να κανεις ενα γραφημα, ειτε για να φτιαξεις ενα summary page που ο manager θα βλεπει τα historical data της βδομαδας που θελει.

Το βασικο ειναι να εχεις καπου τη βαση δεδομενων σου.. ξεκινα απο αυτο

Καλη τυχη :crazy_pilot:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.