toavepa Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2014 Γεια σας παιδια ,σκεφτομαι να προβω σε μια αγορα δυο ups Αρχικα για την 40αρα smart tv ,για ενα htpc/torrent pc που δεν νομιζω να θελει πανω 500 και για να μπορω να βαλω δυο κονσολες πανω Μετα εχω ενα pc με ενα hx1050 με 3770κ , δυο 7970 και μια οθονη Για τον υπολογιστη θα ηθελα να μου προτεινεται κατι εσεις Για την οθονη και λοιπα σκεφτομουν κατι τετοιο Buy APC Power-Saving Back-UPS Pro 1500, 230V - Technical Specifications and Information | APCΑν μετατρεπω τα iec σε σουκο θα εχω θεμα?Eπισης θα ηθελα να μου εξηγησεται αν δεν ειναι κοπος τι συμβενει με τα active pfc και τα ημιτονοειδες ρευματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 21, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 Καλησπέρα και καλωσήρθες. Το ups αυτό που κάνει είναι να σου κρατάει το μηχάνημα ανοιχτό για λίγο αν κοπεί το ρεύμα ώστε να σώσεις τη δουλειά σου. Η προστασία που ψάχνεις μπορεί να σου έρθει με δυο καλά πολύμπριζα. Δεν χρειάζεσαι με βάση αυτά που περιγράφεις ups κατά τη γνώμη μου. Αναφορικά με το pc, προστασία σου παρέχει και το τροφοδοτικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 21, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 Αναφορικά με το pc, προστασία σου παρέχει και το τροφοδοτικό σου.Ναι είναι αλήθεια ότι πλέον τα "επώνυμα" και καλά μοντέρνα τροφοδοτικά παρέχουν εξαιρετική προστασία από τις "περιέργειες" του ρεύματος της ΔΕΗ. Όμως κανένα τροφοδοτικό δε θα σώσει τη δουλειά σου. Γι΄αυτό χρειάζεσαι ups. Αν η χρήση του pc είναι για οτιδήποτε άλλο εκτός από σοβαρή δουλειά, τότε ένα καλό τροφοδοτικό και ένα "πολύμπριζο ασφαλείας" αρκούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 21, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 Ακριβώς αυτό λέω και παραπάνω, συμφωνούμε. Απλά το 90% των οικιακών χρηστών που παίρνει Ups το παίρνει για τον λάθος λόγο. Η ακραία περίπτωση αυτού του φαινομένου είναι μερικοί που πιστεύουν ότι θα σώσει το pc από τον ...κεραυνό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toavepa Ιούλιος 21, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 αν χτυπησει κεραυνος θα χρειαστουμε κατι περισσοτερο απο ups Στο θεμα μας , σοβαρη δουλεια μαλλον δεν με κοβω να κανω αλλα ειχα διαβασει οτι αμα κοπει το ρευμα στους σκληρους μπορει να παθουν ζημια, αλλα μαλλον κανω λαθος. Για εγκυκλοπεδικες γνωσεις παντα τα ups που εχουν iec σε τι διαφερουν με αυτα που εχουν σουκο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 21, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 Δεν χρειάζεσαι Ups τότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
toavepa Ιούλιος 21, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 οκ το καταλαβα αυτο, για τα iec καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.