GriGaS Ιούλιος 24, 2014 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 600 ευρώ έχει στο αμαζον, από 640 στο σκρουτζ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούλιος 24, 2014 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Ακριβυνε, τι να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis697 Ιούλιος 24, 2014 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Ακριβυνε, τι να πω Εε πολλά! Δεν λέει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιούλιος 24, 2014 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 - Δεδομένα πολλών TB και 4 σκληροί χωρίς RAID; Don't do it.Γιατι το λες αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Ιούλιος 24, 2014 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Γιατι το λες αυτό?Ξέφυγε. Ήθελα να γράψω ποτέ RAID0 αντί για κάποιο mirroring ΚΑΙ κάποιο backup αν εκτιμάς τα δεδομένα σου. Για media που κατεβάζεις/αγοράζεις/ripάρεις μικρό το κακό, για media που δημιουργείς/καταγράφεις εσύ (π.χ. με camera) μεγάλο.Και JBOD παίζει, αλλά αν δεν θες RAID, δεν θες εξειδικευμένο streaming, δεν θες άλλα services τότε ίσως συμφέρει να πάρεις απλά δικτυακό(α) HD enclosure(s). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioankuk Ιούλιος 25, 2014 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2014 Προφανώς με 600+ ευρω τετοιες λυσεις ειναι πολύ ακριβές όταν μιλάμε για ψαγμένο home user και όχι για μικρή επιχείρηση.BTW για το φιλο που ζητησε δισκους να 'μη φορμαρονται' υπάρχει το Unraid το οποιο το εχω δοκιμάσει και οντως οι δισκοι φαινονται ως ειναι στα Windows και επίσης μπορεις να βαζεις ενα δισκο οποτε εχεις καποιον διαθεσιμο. Αυτά πολύ ωραία. Ομως δε μου αρεσε γιατί:- θελει Parity checks καθε εβδομαδα για να εισαι σιγουρος οτι τα data ειναι ΟΚ. Και αυτο παιρνει παρα παρα πολυ χρονο- υλοποιεί ενα τυπου RAID4 δηλαδη με τον parity δισκο + 1 data εχασες τα δεδομενα του data. Για 4 δισκο ειναι ισως οκ αλλα για παραπανω δισκους ειναι θεματακι (και οι δισκοι συνήθως σκάνε μαζι όπως προστάζει και το Murphy's law...)- δεν ειναι ελευθερο λογισμικο και έχει σχετικά μικρο support Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 27, 2014 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2014 Προφανώς με 600+ ευρω τετοιες λυσεις ειναι πολύ ακριβές όταν μιλάμε για ψαγμένο home user και όχι για μικρή επιχείρηση.BTW για το φιλο που ζητησε δισκους να 'μη φορμαρονται' υπάρχει το Unraid το οποιο το εχω δοκιμάσει και οντως οι δισκοι φαινονται ως ειναι στα Windows και επίσης μπορεις να βαζεις ενα δισκο οποτε εχεις καποιον διαθεσιμο. Αυτά πολύ ωραία. Ομως δε μου αρεσε γιατί:- θελει Parity checks καθε εβδομαδα για να εισαι σιγουρος οτι τα data ειναι ΟΚ. Και αυτο παιρνει παρα παρα πολυ χρονο- υλοποιεί ενα τυπου RAID4 δηλαδη με τον parity δισκο + 1 data εχασες τα δεδομενα του data. Για 4 δισκο ειναι ισως οκ αλλα για παραπανω δισκους ειναι θεματακι (και οι δισκοι συνήθως σκάνε μαζι όπως προστάζει και το Murphy's law...)- δεν ειναι ελευθερο λογισμικο και έχει σχετικά μικρο supportΞέρω κόσμο που είναι αρκετά ευχαριστημένος από το unraid στο οποίο βέβαια μπορείς να ορίσεις παραπάνω από έναν parity δίσκους. Ότι είναι αργός ο έλεγχος ισχύει, αλλά μπορείς να τον προγραμματίσεις για στιγμές χαμηλής χρήσης.Προσωπικά βολεύομαι αρκετά με το Microserver και NAS4Free... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioankuk Ιούλιος 28, 2014 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2014 Ξέρω κόσμο που είναι αρκετά ευχαριστημένος από το unraid στο οποίο βέβαια μπορείς να ορίσεις παραπάνω από έναν parity δίσκους. Ότι είναι αργός ο έλεγχος ισχύει, αλλά μπορείς να τον προγραμματίσεις για στιγμές χαμηλής χρήσης.Προσωπικά βολεύομαι αρκετά με το Microserver και NAS4Free...Αυτό με τους παραπάνω parity δισκους πως λειτουργεί ακριβώς;Microserver (customised..) + NAS4free έχω και εγώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.