UltraB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2014 Σήμερα, μπαίνοντας στα Έγγραφα μου ανακάλυψα ότι έλειπαν αρκετά αρχεία. Μου φάνηκε παράξενο μιας και δεν τα είχα διαγράψει εγώ, ούτε λογικά κάποιος άλλος εφόσον δεν υπήρχαν στον κάδο ανακύκλωσης.Το ερώτημα μου είναι, γίνεται να τα επαναφέρω; Δεν ήταν τόσο σημαντικά αν εξαιρέσουμε δύο-τρία αρχεία γι' αυτό και δεν κρατούσα τακτικά backup. Να επισημάνω ότι τα δύο-τρία αρχεία, που είναι και τα σημαντικά, επεξεργάστηκαν πρόσφατα με αποτέλεσμα το backup τους να είναι σχεδόν άχρηστο. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 17, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 o ssd στη περίπτωσή μας είναι ένας σκληρός δίσκος, όπως οποιοσδήποτε άλλος.. οπότε αρκεί ένα πρόγραμμα τύπου, όπως το Recuva, Undelete 360, Wise Data Recovery, FreeUndelete, Paragon Rescue Kit Free, Glary Undelete, Pandora Recovery, PC Inspector File Recovery κλπ κλπ... Το εγκαθιστάς, σκανάρεις το δίσκο κ βρίσκει τα πάντα.. προσπάθησε να μην περάσεις νέα αρχεία στο δίσκο πέρα από το πρόγραμμα μια και κάποια μπορεί να πάνε να γραφτούν πάνω στα παλιά.. καλή τύχη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούλιος 17, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 Αν ο SSD ελέγχεται από λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει trim και τα αρχεία διεγράφησαν με οποιονδήποτε τρόπο, είναι μη ανακτήσιμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 17, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 Σκούρα τα βλέπω τα πράγματα. Έχω δοκιμάσει με όλα τα προγράμματα αλλά το αρχείο που ήθελα δεν κατάφερα να το ανακτήσω Το πάθημα θα γίνει μάθημα. Πιο τακτικά πλέον backup και σε διάφορα αποθηκευτικά μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιούλιος 17, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 όχι μόνο, έχε διαφορετικά user profiles για όποιον κάθεται.το file scavenger 99% θα στο βρεί (με αργό scan). Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 17, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 όχι μόνο, έχε διαφορετικά user profiles για όποιον κάθεται.το file scavenger 99% θα στο βρεί (με αργό scan).Να αλλά και να το έσβησε κάποιος θα το έβρισκα στον κάδο. Δύσκολο να τον άδειασαν και αυτόν μιας και δεν γνωρίζουν.Ευτυχώς τα διόρθωσα σχεδόν όλα που αφορούσαν αυτό το αρχείο. Ο φάκελος είχε διάφορα save game μέσα και μερικά ακόμα έγγραφα από τα οποία τα μισά υπάρχουν και τα άλλα τα έχω σε backup το οποίο δεν είναι και τόσο πρόσφατο.Αν δεν βρουν τίποτα τα προγράμματα θα περάσω το backup, δεν γίνετε αλλιώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 17, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 όχι μόνο, έχε διαφορετικά user profiles για όποιον κάθεται.το file scavenger 99% θα στο βρεί (με αργό scan).Δεν παίζει. Με το trim είναι σίγουρο ότι τα σβησμένα αρχεία είναι μη ανακτήσιμα.Να αλλά και να το έσβησε κάποιος θα το έβρισκα στον κάδο. Δύσκολο να τον άδειασαν και αυτόν μιας και δεν γνωρίζουν.Τσέκαρες μήπως έχουν γίνει hidden; Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 17, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 Παιδιά, δοκίμασα το File Scavenger. Απλά απίστευτο!! Μακράν το καλύτερο σε σχέση με τα άλλα, βρήκε τα πάντα, με το όνομα τους και φαίνεται να τα επαναφέρει μια χαρά κιόλας! - Και όλα αυτά σε SSD πάντα Edit: Τα επανέφερε όλα αλλά τα προγράμματα βράζουν ότι είναι χαλασμένα τα αρχεία. Εικόνες, μουσική, έγγραφα etc .rtf αρχείο το παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 17, 2014 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 Μακράν το καλύτερο σε σχέση με τα άλλα, βρήκε τα πάντα, με το όνομα τους και φαίνεται να τα επαναφέρει μια χαρά κιόλας!- Και όλα αυτά σε SSD πάνταEdit: Τα επανέφερε όλα αλλά τα προγράμματα βράζουν ότι είναι χαλασμένα τα αρχεία. Εικόνες, μουσική, έγγραφα etcΝαι γιατί τα ονόματα δεν σβήνονται αλλά παραμένουν στο mastrer file table (NTFS). Αντίθετα μόλις το firmware του SSD σε συνεργασία με το trim function του OS αντιληφθούν ότι ένα αρχείο έχει σβηστεί και τα sectors είναι ελεύθερα, απλά "ανακατεύουν" τα γραμμένα με τα άγραφτα για να εξασφαλίσουν την μακροζωία του ssd. Εν κατακλείδι: Αρχείο που σβήστηκε σε ssd έχει ελάχιστες πιθανότητες ανάκτησης μετά από λίγες ώρες (για ntfs Μιλάμε πάντα).Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το OS. Π.χ. στο ubuntu by default το trim γίνεται με cronjob εβδομαδιαία, οπότε εκεί έχεις πιθανότητες αν το πάρεις εγκαίρως είδηση να ανακτήσεις αρχείο σε ssd Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 17, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 Ίσως συμβαίνει αυτό που λες αλλά ξέχασα ότι τα αρχεία ήταν κρυπτογραφημένα Άρα το πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα δουλεύει σε σχέση με τα άλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 18, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2014 Ερώτηση: Γίνεται να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία που κρυπτογραφήθηκαν μέσω Windows; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Ιούλιος 18, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2014 Για διαβασε εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 18, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2014 Το γνωρίζω αυτό απλά τα αρχεία που ανέκτησα ήταν κρυπτογραφημένα και εκτός του φακέλου που κρυπτογραφήθηκαν.Έχω διορθώσει ότι μπόρεσα, για τα άλλα δεν θα ξοδέψω άλλο χρόνο μιας και ήταν save παιχνιδιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Ιούλιος 18, 2014 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2014 Μηπως κρυπτογραφηθηκανε απο το συγκεκριμενο προγραμμα, μιας και δεν ειναι free, για ευνοητους λογους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιούλιος 19, 2014 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 Δεν το γνωρίζω αλλά δεν νομίζω. Θα μπορούσαν να μην σε άφηναν να επαναφέρεις τα αρχεία πχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipioner Ιούλιος 19, 2014 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 Το ιδιο ειναι και η μια και η αλλη περιπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.