Jump to content

VPN βοηθεια

Vagos-11-

Recommended Posts

Καλησπερα.προσπαθω να στησω εναν vpn server στον windows server που εχω στο okeanos (grnet), εχω καταφερει να κανω κληση και να συνδεθω απο το πισι μου αλλα δεν παιρνω ip (δινει οτιναναι) με αποτελεσμα να μην μπορω να μπω στο ιντερνετ οταν ειμαι στο vpn.Δοκιμασα να τρεξω και dhcp server αλλα παλι τιποτα :( Μπορει να βοηθησει κανεις??

Καταλαβαίνω αλλά αν δε μας δώσεις αρκετές πληροφορίες είναι δύσκολο να βοηθήσουμε.

Το βασικότερο είναι να δεις στα logs του server μία επιτυχημένη κλήση από τα win7 σου και μία αποτυχημένη από το ios. Εκεί θα φαίνεται λογικά τι πήγε στραβά. Δεν έχω κάποια συσκευή με ios να σε βοηθήσω παραπάνω.

Καταρχάς, στον Ωκεανό έχεις λογικά μόνο μια routable IP. Οπότε, πρέπει να εξασφαλίσεις στο στήσιμο του Routing and Remote Access ότι το "εσωτερικό" σου δίκτυο (192.168, 169.254, ...) ρουτάρεται κανονικά προς τα έξω. Δεν ξέρουμε και ποια έκδοση Windows Server χρησιμοποιείς, αλλά τουλάχιστον στις πιο πρόσφατες δε χρειάζεσαι DHCP server, σου δίνει αυτόματα link-local address.

Αν έχεις πρόβλημα με PPTP σε Mac, πιθανότατα φταίει ότι δε βρίσκουν κοινό πρωτόκολλο για authentication. Δοκίμασε στο σέρβερ σου να ενεργοποιήσεις πχ MS-CHAP v2, να δεις αν αλλάξει κάτι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.