Jump to content

HELP! - πώς να τα συνδέσω; =/

Athanasios2104

Recommended Posts

Η κατάσταση έχει ως εξής:

-πάνω όροφος, σε μια γωνία έρχονται 3 ethernet (δύο desktop, ένας εκτυπωτής)

-μεσαίος όροφος, θέλω να βάλω το tp-link 8980 ώστε το wifi να πιάνει παντού (πάνω, μεσαίος, υπόγειο)

-θέλω οι desktop να παίρνουν ενσύρματα internet (λόγω gaming)

-δεν θέλω το 8980 να μπει στο δωμάτιο μου (που έρχονται τα ethernet)

μία "λύση" θα ήταν τα τραβήξω 3x 30 μέτρα ethernet (ώστε να ακολουθεί τους τοίχους κτλ) από πάνω κάτω... άλλα δεν ξέρω μήπως μπορώ να κάνω κάτι με wireless repeater (που να έχει και ethernet), ή από αυτά που κάνουν δίκτυο μέσω ρεύματος και γενικά δεν ξέρω τι να κάνω :tomato:

τα φώτα σας παίδες! :help1:

ΥΓ: ξέρω ότι η κατάσταση λύνεται με το 8980 στο δωμάτιο με τα ethernet και στον μεσαίο ένα repeater, άλλα φοβάμαι μην ψηθεί το κεφάλι μου με τόσες κεραίες. Συν το γεγονός ότι γιατί να βάλω repeater, όταν το 8980 μπορεί να καλύψει μόνο του και τους 3 ορόφους :hm:

ΥΓ2: σημειωτέον, δοκίμασα wifi sticks, άλλα η σύνδεση δεν ήταν σταθερή για gaming

1 καλώδιο θα τραβήξεις εκεί που είναι τα 2 desktop + printer και εκει θα βάλεις ένα χιλιάρι 5πορτο switch του 20ευρου και πανω του καρφώνεις desktops/printer.

Tα powerline (όπως και το wifi) δεν ενδείκνυνται για (low latency) gaming γιατί προσθέτουν 15-35ms latency.

2.5 ευρώ τα κανάλια καλωδίων * 10 + περίπου 20-30 για καλώδιο δίκτύου... αφήστε το παίδες, δεν τραβάω καλώδιο για κάτω

το εξής θα δουλέψει;

- router κάτω

- υπάρχουν δύο υποδοχές ρεύματος, μία για το router και η άλλη λέω να βάλω ένα από αυτά τα "gigabit powerline"

- το 2ο το βάζω πάνω

- η έξοδος του πάει σε ένα switch, στο οποίο κουμπώνουν τα υπόλοιπα (υπολογιστές, εκτυπωτής)

δηλαδή:

router --> powerline ------------> powerline --> switch <== 3x cat

θα δουλέψει;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.