Athanasios2104 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2014 Η κατάσταση έχει ως εξής: -πάνω όροφος, σε μια γωνία έρχονται 3 ethernet (δύο desktop, ένας εκτυπωτής) -μεσαίος όροφος, θέλω να βάλω το tp-link 8980 ώστε το wifi να πιάνει παντού (πάνω, μεσαίος, υπόγειο) -θέλω οι desktop να παίρνουν ενσύρματα internet (λόγω gaming) -δεν θέλω το 8980 να μπει στο δωμάτιο μου (που έρχονται τα ethernet) μία "λύση" θα ήταν τα τραβήξω 3x 30 μέτρα ethernet (ώστε να ακολουθεί τους τοίχους κτλ) από πάνω κάτω... άλλα δεν ξέρω μήπως μπορώ να κάνω κάτι με wireless repeater (που να έχει και ethernet), ή από αυτά που κάνουν δίκτυο μέσω ρεύματος και γενικά δεν ξέρω τι να κάνω τα φώτα σας παίδες! :help1: ΥΓ: ξέρω ότι η κατάσταση λύνεται με το 8980 στο δωμάτιο με τα ethernet και στον μεσαίο ένα repeater, άλλα φοβάμαι μην ψηθεί το κεφάλι μου με τόσες κεραίες. Συν το γεγονός ότι γιατί να βάλω repeater, όταν το 8980 μπορεί να καλύψει μόνο του και τους 3 ορόφους ΥΓ2: σημειωτέον, δοκίμασα wifi sticks, άλλα η σύνδεση δεν ήταν σταθερή για gaming Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 16, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 1 καλώδιο θα τραβήξεις εκεί που είναι τα 2 desktop + printer και εκει θα βάλεις ένα χιλιάρι 5πορτο switch του 20ευρου και πανω του καρφώνεις desktops/printer. Tα powerline (όπως και το wifi) δεν ενδείκνυνται για (low latency) gaming γιατί προσθέτουν 15-35ms latency. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούλιος 16, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 για κάντο πιο λιανά γιατί σε έχασα :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 16, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 θα παρεις 1 καλωδιο απο το router σου και στην ακρη του θα βαλεις ενα switch εκει θα συνδεσεις τις συσκευες που θελεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 16, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 δεν χρειάζεται να τραβήξεις 3 καλώδια. 1 μόνο καλώδιο μαζί με ένα switch φτανει για να συνδέδεις 2 desktop + printer ενσύρματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Ιούλιος 17, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 Κάτι τέτοιο δηλαδή. https://www.skroutz.gr/s/2764656/TP-LINK-TL-SG105.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούλιος 17, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 2.5 ευρώ τα κανάλια καλωδίων * 10 + περίπου 20-30 για καλώδιο δίκτύου... αφήστε το παίδες, δεν τραβάω καλώδιο για κάτωτο εξής θα δουλέψει;- router κάτω- υπάρχουν δύο υποδοχές ρεύματος, μία για το router και η άλλη λέω να βάλω ένα από αυτά τα "gigabit powerline" - το 2ο το βάζω πάνω- η έξοδος του πάει σε ένα switch, στο οποίο κουμπώνουν τα υπόλοιπα (υπολογιστές, εκτυπωτής)δηλαδή:router --> powerline ------------> powerline --> switch <== 3x catθα δουλέψει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 17, 2014 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 λογικα ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούλιος 17, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 ή, παρόμοια, να βάλω ένα access point πάνω πχ αυτό και μετά switch; δηλαδή router ~~~> AP <-- switch <=== 3x cat (προσέχτε λεπτομέρεια ~~~> που υποδηλώνει ασύρματη σύνδεση ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 17, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 bridge θελεις λοιπον, οχι Access point αλλα αφου λες οτι το ασυρματο δεν σε καλυπτει γι αυτο που θες να κανεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Ιούλιος 17, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2014 δεν ξέρω τι θέλω για την ακρίβεια με βλέπω να βάζω ένα repeater κάτω και να κρατάω το 8980 για αργότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.