Jump to content

Βάση δεδομένων επιδόσεων Laptop

tristeno1416003162

Recommended Posts

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Οι δισκοι ειναι οντως 5400. Γενικα στημενοι με το Raid δινουν παρα πολυ καλη αισθηση στην ολη λειτουργια του φορητου. Οταν λες αν εχουν SWXGA τι εννοεις? Αν εχουν εκδοση με 15αρα wide οθονη? Νομιζω πως οχι.

Αρχική απάντηση από tristeno

17ara με μεγαλύτερη ανάλυση (1680Χ1050). Ξέρω ότι υπάρχει έκδοση με UWXGA (1920X)

Απ'οτι ειδα και στο pdf αλλα και στο site, οχι δεν υποστηριζει SWXGA. Μονο την UWXGA.

Acer Aspire 1693 WLMi

Χαρακτηριστικα:

Intel Pentium M 750, 1,86MHz ,533MHz Bus, 2MB L2 Cache (Dothan)

2*512MB RAM, DDRII PC4300, Dual Channel

Intel 915PM Express Chipset

Ati Mobility Radeon X700 128MB

IBM/Hitachi Hdd, 80Gb ATA100 ,8MB Cache, 4200Rpm

15.4'' WXGA Crystalbrite Tft Lcd

Matshita DVD-RW DL 8x

Η Acer φαινεται να εχει ανεβασει λιγο την ποιοτητα κατασκευης των φορητων της...

Πολυ καλη οθονη για την κατηγορια, ενω το μονο αρνητικο ειναι ο περιεργος ηχος που κανει το dvd-rw οταν "ρουφαει" καποιο dvd...

το 1693 έχει το slot in του 5024??

τι μάρκα είναι?

το 1692 πάντως έχει κανονικό, qsi.

τρέξε και 3dmark 01.

το μόνο bottleneck είναι ο δίσκος;)

(όπως και στο δικό μου).

η ποιότητα κατασκευής όντως δείχνει λίγο καλύτερη, με το χρόνο θα μάθουμε όμως:)

ps αν έπαιρνα τώρα λάπτοπ, το 1693 θά παιρνα μάλλον;)

Εριξα μια ματια στο Hdtune του Saxon και ειπα να τρεξω κι εγω ενα, για να δω βασικα που βρισκεται περιπου το raid. Αυτο που με προβληματισε ειναι το μεγαλο seek time, μαλλον λογω των 2 δισκων, αλλα και το πολυ χαμηλο burst rate.

Γνωμες? Να αναφερω απλα οτι το cluster size ειναι στα 64Κ.

post-51-1416072185,16_thumb.jpg

νομίζω ότι το burst rate είναι data από τη ram στην cache του δίσκου, και πρέπει να βρίσκεται κοντά στη θεωρητική του διαύλου.

(π.χ. σε ata100 που έχουν τα acer, το 80άρι είναι κοντά).

δεν παίρνω και όρκο, πάντως το 62 μου φαίνεται λίγο.

και το minimum μου φαίνεται λίγο, γιατί μιλάμε για 5400 δίσκους.

πάντως γενικότερα η απόδοσή του είναι πάρα πολύ καλή, αξίζει πιστεύω.

Αρχική απάντηση από sotiris

νομίζω ότι το burst rate είναι data από τη ram στην cache του δίσκου, και πρέπει να βρίσκεται κοντά στη θεωρητική του διαύλου.

(π.χ. σε ata100 που έχουν τα acer, το 80άρι είναι κοντά).

δεν παίρνω και όρκο, πάντως το 62 μου φαίνεται λίγο.

και το minimum μου φαίνεται λίγο, γιατί μιλάμε για 5400 δίσκους.

πάντως γενικότερα η απόδοσή του είναι πάρα πολύ καλή, αξίζει πιστεύω.

Οι συγκεκριμενοι δισκοι ειναι SATA οποτε το 62 ειναι ΠΑΡΑ πολυ χαμηλο, οχι απλως χαμηλο. Σε αισθηση ειναι αρκετα καλοι, δουλευουν αρκετα γρηγορα χωρις κομπιασματα και εχω την εντυπωση οτι ειναι γρηγοροτεροι απο εναν απλο 200αρη SATA. Εννοειται οτι δεν φτανουν την ταχυτητα ενος Raid0 σε desktop αλλα πιστευω οτι εχουν ενα περιπου 60-65% της αποδοσης του. Γενικα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος, αλλα οχι με τα bench.

Αρχική απάντηση από jax7480

Οι συγκεκριμενοι δισκοι ειναι SATA οποτε το 62 ειναι ΠΑΡΑ πολυ χαμηλο, οχι απλως χαμηλο. Σε αισθηση ειναι αρκετα καλοι, δουλευουν αρκετα γρηγορα χωρις κομπιασματα και εχω την εντυπωση οτι ειναι γρηγοροτεροι απο εναν απλο 200αρη SATA. Εννοειται οτι δεν φτανουν την ταχυτητα ενος Raid0 σε desktop αλλα πιστευω οτι εχουν ενα περιπου 60-65% της αποδοσης του. Γενικα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος, αλλα οχι με τα bench.

δεν τα θυμάμαι και απέξω, νομίζω όμως ότι ο desktop 300άρης μου (SATA) μου βγαζε πάνω από 100 στο burst.

το laptop μου βγάζει γύρω στο 75, ίσως κάτι παίζει με το sata-raid και στο ρίχνει.

δε νομίζω όμως ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, τα πάνω μετράνε;)

το 1693 έχει το slot in του 5024??

τι μάρκα είναι?

το 1692 πάντως έχει κανονικό, qsi.

τρέξε και 3dmark 01.

το μόνο bottleneck είναι ο δίσκος;)

(όπως και στο δικό μου).

η ποιότητα κατασκευής όντως δείχνει λίγο καλύτερη, με το χρόνο θα μάθουμε όμως:)

ps αν έπαιρνα τώρα λάπτοπ, το 1693 θά παιρνα μάλλον;)

To dvd-rw ειναι το slot-in matshita...

To 3dmark01 δεν το εχω προχειρο δυστυχως...

Να προσθεσω οτι ολα τα benches γινανε σε κανονικες συνθηκες, χωρις optimizations, με τα avast,kaspersky antihacker, spybot και τα διαφορα utilities (πχ synaptics) ενεργά...

δεν τα θυμάμαι και απέξω, νομίζω όμως ότι ο desktop 300άρης μου (SATA) μου βγαζε πάνω από 100 στο burst.

το laptop μου βγάζει γύρω στο 75, ίσως κάτι παίζει με το sata-raid και στο ρίχνει.

δε νομίζω όμως ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, τα πάνω μετράνε;)

Ο 160αρης seagate μου (sata, ncq) βγαζει 110 στο burst...

Παντως ρε jax αν η αισθηση ταχυτητας υπαρχει, γιατι ασχολεισαι με νουμερα? Το laptopακι σου μαμαει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.