gdp77 Ιούλιος 15, 2014 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]Αν μπορείς να περιμένεις, τότε η πρόταση του pnick φαίνεται λογική (βέβαια με αυτή τη λογική πάντα θα περιμένεις).Για αγορά εδώ και τώρα,πάρε 4790k (επειδή θες λίγο oc για αργότερα), mobo asrock z87M PRO4, 1 dimm 8GB (για να πας x2 αργότερα) kingston για μέγιστη συμβατότητα και απροβλημάτιστη λειτουργία, και samusung 840 ΟΧΙ EVO για να γλιτώσεις 20 ευρώ (και άλλα 20 από την mobo που λες) και δίνεις τα ρέστα σου για μια αξιόλογη after market ψύκτρα (xigmatech dark night - φοβερό value πιάνει το 92% των επιδόσεων μιας noctua D15)Ο λόγος που δεν σου προτείνω evo είναι γιατί α) δεν πρόκειται να δεις real life διαφορές σε σχέση με τον απλό, ενώ η samsung έχει ούτως ή άλλως αθάνατους ssd και δεν πρόκειται να αξιοποιήσεις τα +2 χρόνια εγγύηση. Ενώ με τα 40 που γλιτώνεις από mobo + ssd θα πάρεις την aftermarket ψύκτρα και θα ανεβάσεις στα 4.5 το cpu σου και έτσι θα δεις και διαφορές στο rendering.ΥΓ με το z87 δεν έχεις sata express, αλλά φαντάζομαι αυτό το ξέρεις ήδη + αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν sata express δίσκοι και πιθανότατα γενικά να μην χρησιμοποιηθεί πολύ το sata express αλλά το m.2YΓ2 Θεωρητικά με το psu σου είσαι ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Ιούλιος 15, 2014 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Μην ξεχνάς ότι με 1 ντιμάκι μνήμης χάνεις -προσωρινά μέχρι να πάρεις 2ο- το dual channel, που κάνει αισθητές διαφορές. Cooler δυστυχώς πρέπει να πάρεις, διότι θα κάνεις πολύ rendering IMHO. Δεν προτείνω gigabyte γενικά, έχω μια και κάθεται η οποία μου δημιούργησε προβλήματα. Με asrock που έχω στήσει κανά δυό μηχανάκια δεν είχα θέματα. Η πρώτη μου επιλογή είναι η msi μιας και έχω χρόνια και έχω στήσει πολλά pc χωρίς κανένα προβλημα. Όσον αφορά την μνήμη για τα προγράμματα που λές τα 8 γιγα είναι λίγα (δουλεύω ae και είμαι παθών). Κατ εμε τουλάχιστον 16... Και επειδή βλέπω πως υπάρχει στριμούρα και είναι κρίμα για λίγα ευρώ να μην κάνεις αυτό που πρέπει, σε λίγο θα έχεις PM! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 15, 2014 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Γιατί να πάει σε Ζ87; Δεν γλυτώνει κάτι ιδιαίτερο από χρήματα. Νομίζω χρειάζεται και BIOS update για να δουλέψει ο 4790Κ. Είναι και η αναβαθμισημότητα του Ζ97 που για μένα μετράει. Θα δέχεται και Broadwell στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 15, 2014 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Μην ξεχνάς ότι με 1 ντιμάκι μνήμης χάνεις -προσωρινά μέχρι να πάρεις 2ο- το dual channel, που κάνει αισθητές διαφορές.Σιγά τα ωά....Γιατί να πάει σε Ζ87; Δεν γλυτώνει κάτι ιδιαίτερο από χρήματα. Νομίζω χρειάζεται και BIOS update για να δουλέψει ο 4790Κ. Είναι και η αναβαθμισημότητα του Ζ97 που για μένα μετράει. Θα δέχεται και Broadwell στο μέλλον.Όλα μετράνε. Μετράει όμως και το τελευταίο € και έτσι πρέπει να γίνουν και κάποιοι συμβιβασμοί. α) κανείς δεν σου εγγυάται ότι με σημερινό z97 θα παίζουν οι broadwell και β) δεν νομίζω ότι ο gomar είναι των "τακτικών αναβαθμίσεων". Θέλει να κάνει τη δουλειά του αξιοπρεπώς τώρα και να κρατήσει το μηχάνημα για καιρό (εκτός αν βελτιωθούν δραματικά τα οικονομικά, οπότε τότε δεν θα τον νοιάζει κιόλας...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrFred Ιούλιος 15, 2014 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 [MENTION=19806]cyberdyne[/MENTION] σωστός αλλά με την αναβάθμισή που θα κάνει από τον προηγούμενο υπολογιστή του θα δει διαφορά προς το καλύτερο. Όταν δε, κάνει και την επιπλέον αγορά του δεύτερου dimm τότε θα δει ακόμη μεγαλύτερη! Οπότε όπως και να έχει δεν υπάρχει θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 15, 2014 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Όλα μετράνε. Μετράει όμως και το τελευταίο € και έτσι πρέπει να γίνουν και κάποιοι συμβιβασμοί. Για 5-10€ μιλάμε; Γιατί να μη πάρει αυτήν https://www.skroutz.gr/s/5069480/Asrock-Z97-Anniversary.html ; 4€ διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 15, 2014 Author #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Δεν υπάρχει λόγος "καλής" μνήμης. Περισσότερης μνήμης, ΝΑΙ αν ο [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] επεξεργάζεται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εικόνες, η ντύνει με υπερβολικά λεπτομερή textures τις μπάλες και τους κύβους του... OVERCLOCKING δεν θα έκανα σε studio μηχάνημα (έστω και χομπίστικο) ούτε με σφαίρες. Όχι γιατί θα καεί, θα ψηθεί κτλ...αλλά επειδή χάνεται το νόημα και μπάινεις πάλι στο τρυπάκι και χάνεις την ουσία που είναι αυτό που θες να δημιουργήσεις. Tώρα αν σε τρώει για καμιά 300-400mhz μην σκέφτεσαι ούτε ψύκτρες xtra ούτε τίποτα. Δωστα κάπου αλλού. Το θέμα του επεξεργαστή ΔΥΣΤΥΧΩΣ ξέρεις πως πάει. Σήμερα είσαι ευχαριστημένος, άυριο δεν είσαι. Βάλε και το οικονομικό μέσα και θα καταλάβεις τον λόγο γιατί εσύ από τον ΑΠ΄ριλιο, εγώ από πέρυσι+ προσπαθούμε να αλλάξουμε μηχάνημα. Όλοι έχουν δίκιο, και όλοι άδικο στην πρόταση επεξεργαστή. Δεν ξέρω (αν και είχαμε μιλήσει με pm), αλλά προφανώς το ξέρεις ήδη ότι και με έναν core αν θες κάνεις παπάδες. Δουλεύεις πολύ animation δλδ? Still images? Δεν εχω παρα να συμφωνησα με ολα οσα λες... τα 300-400mhz που λες για overclocking ειναι καθαρα το ψυχολογικο οτι εχεις "βαλει χερι" στο μηχανημα. Τωρα για την μητρικη πρεπει να καταληξω καπου..Απο την μια το z87 με τον 4790 μου καθεται καπως (επειδη ειναι παλιο) , ενω το z97 πιο καινουργιο τσιπακι με ιδια λεφτα. m.2 δε ξερω τι ειανι αυτα , δε με απασχολουν.(εννοω εναν ssd θα βαλω και μου ειναι αρκετος- εξαλλου δεν εχω ποτε μου) θελω απλα ενα μηχανακι να μπορω να δω ΑΣΠΡΟ φως..ειμαι με διπυηρνο(+hdd) αυτη τη στιγμη και οτι αλλαγη κανω στο 3ds max περιμενω αιωνες να δω.Ειτε στατικο φραμε ειτε animation. Σιγουρα θελω οσο το δυνατον γρηγοροτερο μηχανημα γιατι και το rendering που κανω (εστω και για στατικη) θελω να ειναι γρηγορο. Οτι αλλαγη που κανω σε materials , σκηνες , φωτα , κερδιζω σε χρονο. το animation μπροστα μου ειναι. συγχωρεστε με που δε μπορω να απαντησω σε ολους και να αναλυσω καποια πραγματα , αλλα ειαμι δουλεια παντως σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 15, 2014 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Δεν εχω παρα να συμφωνησα με ολα οσα λες...τα 300-400mhz που λες για overclocking ειναι καθαρα το ψυχολογικο οτι εχεις "βαλει χερι" στο μηχανημα. Τωρα για την μητρικη πρεπει να καταληξω καπου..Απο την μια το z87 με τον 4790 μου καθεται καπως (επειδη ειναι παλιο) , ενω το z97 πιο καινουργιο τσιπακι με ιδια λεφτα. m.2 δε ξερω τι ειανι αυτα , δε με απασχολουν.(εννοω εναν ssd θα βαλω και μου ειναι αρκετος- εξαλλου δεν εχω ποτε μου) θελω απλα ενα μηχανακι να μπορω να δω ΑΣΠΡΟ φως..ειμαι με διπυηρνο(+hdd) αυτη τη στιγμη και οτι αλλαγη κανω στο 3ds max περιμενω αιωνες να δω.Ειτε στατικο φραμε ειτε animation. Σιγουρα θελω οσο το δυνατον γρηγοροτερο μηχανημα γιατι και το rendering που κανω (εστω και για στατικη) θελω να ειναι γρηγορο. Οτι αλλαγη που κανω σε materials , σκηνες , φωτα , κερδιζω σε χρονο. το animation μπροστα μου ειναι. συγχωρεστε με που δε μπορω να απαντησω σε ολους και να αναλυσω καποια πραγματα , αλλα ειαμι δουλεια παντως σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον Αν πας σε 4790 (χωρίς Κ) και μια Η97 απλοποιούνται τα πράγματα, και βγαίνει και αρκετά πιό φτηνά (45€ περίπου γλυτώνεις από επεξεργαστή). Σε σχέση με τον διπύρηνο θα εκτοξευτείς κυριολεκτικά. Μήπως λόγω στενότητας budget πρέπει να ξανασκεφτείς το θέμα oc; Edit: Αν θέλεις οπωσδήποτε oc μήπως πρέπει να σκεφτείς για μεταχειρισμένο σετ 4770Κ με Ζ87 μητρική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 15, 2014 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Και εγω δε μπορω παρα να συμφωνήσω οτι δε χρειάζεται το O/c (καποτε και εγω ειχα το μικρόβιο) και με αυτα τα λεφτα παίρνεις "περισσότερο pc" που λεν και οι ξενοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 15, 2014 Author #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 4790Κ γιατι αργοτερα ΜΠΟΡΕΙ να μου τη βαρεσει να θελω να τον σηκωσω λιγο...(τον επεξεργαστη)πριν εγραψα 4790 (εννοουσα Κ)επισης κερδιζω και καποια mhz απο τον απλο με τον Κ σε default..Προσ στιγμην θελω απλα να παρω το ΜΕΓΙΣΤΟ απο επεξεργαστη..δλδ 4790ΚΑπλα σκεφτομαι πως στο θεμα της μητρικης να μπορω να εχω το περιθωριο να ασχοληθω λιγακι.Αλλα αυτο σε δευτερη μοιρα.Θελω πρωτα να κανω τη δουλεια μου και μετα αν μου τη βαρεσει να μπορω να παιξω.αλλα οχι με super duper επιλογες κλπ..Δε θελω extreme πραγματα.Σαφως και θα πρεπει να συμβιβαστω και αυτο προσπαθω.edit: θα παω σε καινουργιο αναγκαστικα γιατι το ΦΠΑ , θα το παρω σε μετρητα..Οποτε κερδιζω και απο εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούλιος 15, 2014 #31 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Edit: Αν θέλεις οπωσδήποτε oc μήπως πρέπει να σκεφτείς για μεταχειρισμένο σετ 4770Κ με Ζ87 μητρική; Θέλω να πιστεύω πως το σχόλιο ήταν καλοπροαίρετο και για τον χαβαλέ και μόνο. Για να το ξεκαθαρίσω, δεν πουλάω κάτι στον GoMar, απλά προσπαθώ να τον διευκολύνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 15, 2014 #32 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Θέλω να πιστεύω πως το σχόλιο ήταν καλοπροαίρετο και για τον χαβαλέ και μόνο. Για να το ξεκαθαρίσω, δεν πουλάω κάτι στον GoMar, απλά προσπαθώ να τον διευκολύνω.Εννοείται πως ήταν καλοπροαίρετο. Χιούμορ έκανα. Ας το σβήσω γιατί παρεξηγήθηκε. Ούτε η φατσούλα δεν έπεισε :flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrFred Ιούλιος 15, 2014 #33 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Έτσι κι αλλιώς από μόνος του ο 4790K (αλλά και ο 4790) κάνει OC γύρω στα 10% αν θυμάμαι καλά, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις μέσω του Turbo boost κάτι που στον 4790Κ σημαίνει 4,4GHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 15, 2014 Author #34 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Παιδιά τι λέτε;τα πμς που δέχομαι είναι αν μη τι αλλο μονο καλες πράξεις!! Μακάρι να υπήρχε απο όλους αυτή η θέληση βοήθειας!! Και μπράβο στα παιδιά που με βοηθάν και μέσω πμ και εδώSent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 15, 2014 Author #35 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 οτι να ναι ειμαι λοιπον 4790Κ G.SKILL RipjawsX 16GB (2x8GB) DDR3 1600Mhz 10 10-10-30 (F3-12800CL10D-16GBXL) | Μνήμες RAM | Hardware | Store | Core | Polytope 135Ε οι πιο φθηνες που εχω βρει(ναι ξερω απο το ενα dimm των 8 πηγαμε στα 2χ8...) μητρικη Gigabyte z97 D3H? h asrock z97 asrock pro4? (ελεξγα οτι στην gigabyte ειναι τεσταρισμενες οι μνημες) επιλεγω μια απο αυτες τις μητρικες γιατι ΑΝ υπαρχει ενδεχομενο να διωξω την GTX280 θα πρεπει να συνδεσω δυο οθονες στην μητρικη.Κατι που στην απλη z97 D3 δεν γινεται γιατι εχει ενα hdmi..(εκτος αν γινεται με ανταπτορα) επισης δε καταλαβαινω ενα πραγμα.Το ενα μαγαζι εχει πιο ακριβα κατι απο ενα αλλο σε ενα προιον και το αλλο πιο φθηνα ενα αλλο προιον απο το αλλο.Και δε μιλαμε για 1-2Ε δλδ η απλη D3 την βρισκω 82Ε και το polotype την εχουν 100 Πολυ μιζερια πεφτει γαμ#@@ αλλα τι να κανουμε..περιοδος ειναι θα περασει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιούλιος 15, 2014 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 1ον πάρε Ζ97 ας έχει και m2 δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον, η διαφορά χρηματικά είναι πολύ μικρή. 2ον περίμενε κανα 2-3 μηνάκια ακόμα να (ξανα) πάρουμε μάζι (εκτός βέβαια αν προκύψει κάτι άλλο ενδιαφέρον...πχ αν βρεις κανα μτχ 4770k κτλ) (εκτος αν γινεται με ανταπτορα) γίνεται με αντάπτορα αλλά η λογική λέει ότι θα κάνεις μόνο duplicate, δηλαδή extended και διαφορετικές αναλύσεις σε 2 monitors δεν νομίζω να "παίζει" Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 15, 2014 #37 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Απ' ό,τι φαίνεται το budget σου ανέβηκε... Αφού το αντέχεις, σαφώς καλύτερη επιλογή το z97 και τα 2x8GB. Σε ό,τι αφορά τις 2 επιλογές σου για μητρική, εγώ θα έπαιρνα την asrock που είναι πιο οικονομική, εφόσον η giga δεν είναι UD (ultra durable) οπότε θα σου έλεγα να την προτιμήσεις λόγω ποιοτικότερων ηλεκτρονικών.Ένα σχόλιο μόνο: Εγώ θα απέφευγα τις μνήμες με "ψηλοτάβανες" ψύκτρες γιατί είναι περιοριστικές για το cooler της μητρικής. Καλύτερα χαμηλού προφίλ. Ούτως ή άλλως καμία διαφορά δε θα δεις στις επιδόσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 16, 2014 Author #38 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 ωραια σουπερ. 4790Κ asrock pro4 z97 2χ8GB 1600 (κατα προτιμηση low profil /χεστηκαμε αν ειναι CL9 η CL10) απο βδομαδα παραγγελνω Θα σας πρηξω μετα για προβληματα στο στησιμο.Γτ εχω μεινει λιγο πισω(FSB / c2d / μπλα μπλα) Σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 16, 2014 #39 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Ψύχτρα δεν θα πάρεις, απ' ό,τι καταλαβαίνω, ε; ssd;YΓ Ήθελα να 'ξερα πότε θα δω άσπρη μέρα να αναβαθμιστώ και εγώ. Ήδη μετράω κοντά στα 4 χρόνια με ίδιο cpu/mobo.... Πάλι καλά που στο μεσοδιάστημα αλλάχτηκε το psu (κάηκε το παλιό) και αγοράστηκε SSD και ξεχαρμάνιαζα ανά τακτά χρονικά διαστήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 16, 2014 Author #40 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Ψύκτρα οχι ακομα.έκανα υπέρβαση λογω μνημης και με δισκο ισως βολευτω με έναν απλό και αργότερα το κανονιζω.Να το στήσω πρώτα να δω πως πάει.Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.