Jump to content

πρόβλημα με ups 1000va turbo x

panos 12

Recommended Posts

συγκεκριμενα σημερα η μπαταρια ξεφωρτισε χωρις να εχει διακοπη ρευματος ή κατι αλλο, και πλεον δεν γεμιζει δειχνει οτι φωρτιζει αλλα δεν, ειναι η 2 φορα που το κανει που οι μπαταριες χαλανε, την πρωτη φορα ειχα εγγυηση και το πηγα στο πλαισιο αλλαξανε μπαταριες αλλά τωρα δεν εχει εγγυηση

ερωτηση οι μπαταριες πρεπει να καινε; μηπως γι αυτο χαλασαν απο την θερμοτητα; ποσο κανουν για αλαγη; παιρνει 2 μπαταριες 12ν 7AH και επισης τι να παρω τωρα να παρω ups ή σταθεροποιητη; ειναι το ρευμα καπως περιεργο σπιτι μου, μηπως αυτα τα τσακ τσακ που εκανε καθε βραδυ εκαψαν τις μπαταριες για ακομα μια φορα; και τι να παρω τωρα, αυτη την στιγμη τα εχω στο ρευμα της δεη γιατι χρειαζομαι τον υπολογιστη

Οι μπαταρίες κάνουν γύρω στα 36 ευρώ.

Όμως αν στις καταστρέφει τόσο γρήγορα το ups, μήπως έχει πρόβλημα το ups και πρέπει να αλλάξεις; Από την άλλη αν ακούς "τσακ τσακ" συνεχώς τα βράδια, σημαίνει ότι έχει συχνότατες μεταπτώσεις τάσεις και ενεργοποιείται το ups, με αποτέλεσμα να φθείρονται οι μπαταρίες σου. Τσέκαρε και με ηλεκτρολόγο την εγκατάσταση του σπιτιού σου.

Θεωρητικά ένα line-interactive ups κάνει και εξομάλυνση (και φυσικά πολλά περισσότερα). Μάλιστα πολλοί κατασκευαστές ups γράφουν στα manual να μην συνδέονται τα ups πάνω σε "σταθεροποιητή τάσης".

Απλά δεν προτείνω να πάρεις "no name" ups. To πιο οικονομικό που θα σου πρότεινα στα 1000-1100VA είναι το παρακάτω:

EATON E SERIES NV1000H HIGH VOLTAGE UPS 1000VA/600W - UPS -

ή καλύτερα :

http://www.e-shop.gr/eaton-5e-1100i-usb-ups-1100va-660w-p-PER.664265

Δεν ξέρω. Φαντάζομαι ότι είναι κινεζιά επιπέδου turbο-X που ήδη έχεις. Μπορεί να είναι αξιόπιστο, μπορεί να είναι και πατάτα.

Τα πιο επώνυμα και γνωστά είναι τα eaton και τα APC (αυτά είναι απλησίαστα βέβαια).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.