Jump to content

Βασικότερο κριτήριο για αγορά case

tristeno1416003162

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ποιά ερώτηση θα κάνατε ώστε να περιορίσετε τις επιλογές σας στην επιλογή case?

Τα βασικά στοιχεία που θα ήθελα να περιλαμβάνει το case ήταν στην περίπτωσή μου:

1) Καλός αερισμός (είτε λόγω περισσότερου χώρου, καλύτερης διαρρύθμισης, περισσότερων ανεμιστήρων)

2) Δυνατότητα τοποθέτησης υδρόψυξης αν χρειαστεί στο μέλλον

3) Εξόδους USB, audio στην πρόσοψη

4) Και βέβαια για όσους έχουν αυτά τα περίεργα όντα που λέγονται παιδιά, πόρτα που να κλειδώνει στην πρόσοψη.

Το θέμα των φατνίων δεν με απασχολεί καθώς δεν υπάρχει πρόβλημα σε κανένα σύγχρονο case από ότι είδα εκτός αν κάποιος θέλει να κρατάει όλη την σαβούρα [cd drive ενώ έχει dvd drive πχ))

Τροφοδοτικό προτιμώ να βάλω αυτό που θέλω εγώ.

Τελικά ρωτώντας απλά και μόνο

"θέλω ένα κουτί που να έχει μόνο 12εκ ανεμιστήρες" οι επιλογές περιορίζονταν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Λέω ότι η χρήση 12εκ ανεμιστήρων έχει μεγάλη σημασία γιατί επηρεάζει σχεδόν όλες τις παραμέτους.

1) είναι κατά κανόνα φαρδύτερα κουτιά --> περισσότερος χώρος για χρήση πλαϊνών ανεμιστήρων

2) μπορεί να τοποθετηθεί ευκολότερα υδρόψυξη με 12αρι ψυγείο.

3) σίγουρα μικρότερο θόρυβο για την ίδια απαγωγή αέρα σε σχέση με μικρότερους ανεμιστήρες.

Καλές αγορές!

μπραβο φιλε τριστενο για το πολυ καλο θρεντ.......τετοιες σκεψεις ειχα και εγω σχετικα με την επιλογη κουτιου.......βασικο και για μενα οι 12αριδες ανεμιστηρες και μονο........μια Α ευρυχωρια ειναι σημαντικη.........μπραβο και παλι......πιστευω οτι σαν γενικες παρατηρησεις καλυπτουν σιγουρα καποιον που ετοιμαζεται να αγορασει κουτι......:T:

χμμμμ. πειτε κι αλλα... σκοπευω να κατασκευασω κουτι απο πλεξι, και γιατι οχι να το πουλησω κι ολας... πειτε απλα τι θελετε να εχει, και θα το προσπαθησω...

Αρχική απάντηση από chros26_

χμμμμ. πειτε κι αλλα... σκοπευω να κατασκευασω κουτι απο πλεξι, και γιατι οχι να το πουλησω κι ολας... πειτε απλα τι θελετε να εχει, και θα το προσπαθησω...

Αποσπωμενη βαση μητρικης.Οχι γιατι ειναι απολητως απαραιτητη,αλλα για να μπαινει και αριστερα και δεξια ετσι ωστε να μετατρεπεται ευκολα σε BTX με καποια επιπλεον τρυπηματα.Και αν ειναι δυνατον μελετη της πορειας των καλωδιων για να μην ειναι μες την μεση.

Αφου θα χρησιμοποιησεις πλεξι,σου λεω επισης οτι δε μου αρεσει το διαφανο,αυτο το ακασα μου φαινοταν παντα πολυ μπερδεμενο και οχι φινετσατο και θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις το τυπου αμμοβολη(οχι το γαλακτερο),με εσωτερικο φως θα ηταν μουρη τρομερο

Σημαντικο ρολο παιζει σε μενα και ο αερισμος των δισκων αλλα και η θεση τους , το κουτι αν ειναι αρκετα φαρδυ ωστε οι δισκοι να μην καλυπτουν την μητρικη....

Αρχική απάντηση από ChrisXP

Παιδία να πω τα κουτιά απο plexi δεν έχουν πρόβλημα με στατικό ηλεκτρισμό

Αλήθεια εκτός απο την τροφοδοσία που αλλού γειώνεται το mobo????(μάλλον πουθενά).

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Σημαντικο ρολο παιζει σε μενα και ο αερισμος των δισκων αλλα και η θεση τους , το κουτι αν ειναι αρκετα φαρδυ ωστε οι δισκοι να μην καλυπτουν την μητρικη....

Πολύ συμαντικό ειδικά αν έχεις 3 δήσκουν και μια μακριά κάρτα γραφικών...

Τα πράγματα γύνονται απελπιστηκά στενόχορα...

οι δισκοι, θα μπουν όπως στο lian li.

ps ποιο πρπγραμμα για να σχεδιασω το κουτι και να τα ανεβασω εδω???

(κατα προτιμηση τζαμπα και σχετικα μικρο.. 128 isdn εχω...)

Αρχική απάντηση από chros26_ [Σήμερα, στις 14:50]

οι δισκοι, θα μπουν όπως στο lian li.

ps ποιο πρπγραμμα για να σχεδιασω το κουτι και να τα ανεβασω εδω???

(κατα προτιμηση τζαμπα και σχετικα μικρο.. 128 isdn εχω...)

SketchUp 3D v.4.0..

μικρο. ελαφρυ και πανευκολο....;)

Το πλεξι περιβλημα δεν αποκλιει ενα σατινε ανοξειδωτο σκελετο εσωτερικα για γειωση και στηριξη.

Επισης σημαντικοτατο ειναι να επανεξετασεις την εργονομια των κουτιων και κατ'επεκταση το τελικο σχημα του ολου.Μου εκανε εντηπωση ενα Small Form Factor κουτι της Suttle νομιζω, που ειχε την μητρικη στο πατωμα :http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2294&p=5

οχι γιατι ισως ειναι τελειο εργονομικα το συγκεκριμενο αλλα γιατι τα πραγματα μπορουν να σχεδιαστουν κι αλλιως και τελικα να πετυχεις καλη εργονομια, αισθητικη και ψυξη

ENA KOYTI ΠΟΥ Να ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ 2 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ 12CM ME ΠΛΕΧΙΓΚΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΝΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ 80 CM ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΨΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΤΡΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ. ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.