giorgos2187 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2014 Καλημερα παιδια και ευχαριστω για την αποδοχη! Προχτες εγινα ενας πανευτυχης κατοχος μιας evga geforce 770 gtx acx superclocked. Με την τοποθετηση της ομως αρχισαν καποια προβληματα. Αρχικα με το που αναψα τον υπολογιστη παρατηρησα οτι αργει αιθητα περισσοτερο να περασει απο την αρχικη οθονη της μητρικης καρτας. Ενω απο αυτο το σταδιο περναγε σε 3-4 δευτερολεπτα, μετα την αλλαγη της καρτας γραφικων μπορει να κολλαγαμε σ αυτο το σημειο ισως και για παραπανω απο ενα λεπτο!! Παντως μετα ο υπολογιστης εμπαινε στα windows και εκανε τα παντα κανονικοτατα! Παιχνιδια, εφαρμογες, ιντερνετ τα παντα!Απο χτες το βραδυ ομως ο υπολογιστης κολλαει εντελως σ αυτο το σημειο και μετα απο μερικα λεπτα απλα μαυριζει η οθονη χωρις ομως να σβηνει. Αυτο εγινε μετα απο μια επανεκκινηση που εκανε η αδερφη μου απ οτι μιυ ειπε. Ακουω λοιπον τις ιδεες σας για το τι μπορει να φταει και πως φτιαχνεται. Οτι αλλη πληροφορια σχετικα με το συστημα μου φυσικα με ρωτατε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 11, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Το υπόλοιπο σύστημα από τί αποτελείται; Κυρίως μητρική και τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 11, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Cpu i5 3570kM/b gigabyte z777 d3h ultra durable η καπως ετσιΜνημες 2*4 gb corsair vengeanceΤροφοδοτικο deer 1000 watt προσωρινα μεχρι να παω σε κατι καλυτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 11, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 (edited) To τροφοδοτικό πρέπει όπως είπες να το αλλάξεις κάποια στιγμή. Δεν...Νομίζω πάρε τα πράγματα με την σειρά. Βεβαιώσου ότι έχεις βάλει σωστά την τροφοδοσία στην κάρτα και ότι η κάρτα έχει κουμπώσει καλά στο slot (συγγνώμη που λέω τόσο βασικά, αλλά πολλές φορές έτυχε να είναι κάτι απλό σε παρόμοια προβλήματα).Κάνε ένα BIOS update στην μητρική.Κάνε οπωσδήποτε εγκατάσταση των καινούργιων drivers της κάρτας. Καλύτερα, εφόσον υπάρχει πρόβλημα, να κάνεις clean install, αφού έχεις αφαιρέσει ότιδήποτε παλιότερο υπάρχει στο σύστημα από οδηγούς κ.λπ.Αφού κάνεις αυτά, πες τί έγινε.Επίσης, ξαναδοκίμασε με την ενσωματωμένη κάρτα. Φτιάχνει έτσι; Αν ναι, τότε όλο το πρόβλημα εντοπίζεται στην καινούργια κάρτα. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 11, 2014 από pnick Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 11, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Την τοποθετηση την εχω τσεκαρει αλλα θα το ξανακανω. Ολα ειναι σωστα παντως απ οσο εχω δει και δεδομενου οτι ο υπολογιστης δουλευε κανονικοτατα αρχικα. Τους drivers τους ενημερωσα αμεσως μολις εβαλα την καρτα και εβγαλα ολους τους παλιους.Τα υπολοιπα που μου λες πως θα μπορουσα να τα κανω εφοσον ο υπολογιστης δεν αναβει καν; γινεται; δεν εχω κανει ποτε τιποτα απο αυτα!Οσο για το τροφοδοτικο το ξερω οτι δεν ειναι για κοσμο αλλα νομιζω ο υπολογιστης θα αναβε και θα δουλευε και απλα θα εκλεινε αποτομα αν φορτωνοταν πολυ το τροφοδοτικο. Τουλαχιστον παλαιοτερα αυτο το προβλημα ειχα αντιμετωπισει σε αλλο συστημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 11, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Με την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή δοκίμασες μετά το πρόβλημα; Για βγάλε την κάρτα και κάνε μια δοκιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 11, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Οχι δεν το εχω δοκιμασει αυτο. Θα το δοκιμασω το μεσημερι που θα παω σπιτι και θα ενημερωσω! Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 11, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Φιλε pnick ακολουθησα τη συμβουλη σου! Εβγαλα την καρτα γραφικων και το εβαλα να παιξει απο την ενσωματωμενη. Αναψε κανονικα! Με το που αναψε εκαnε ενα bios update μονο του και χωρις να ειναι συνδεδεμενο στο internet (δεν ξερω αν παιζει ρολο) και μπηκε στα windows. Μετα το εσβησα, ξανατοποθετησα την 770 και αναψε και δουλευει κανονικοτατα! Δωστε μου τα φωτα σας σας παρακαλω... Τι παιχτηκε; δεν εχω ξανασυναντησει κατι τετοιο και με υπολογιστες ασχολουμαι χρονια... Μπορει να το ξανακανει; τι πρεπει να κανω για να το αποφυγω;;; :help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 11, 2014 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Κοίτα, το update στο BIOS συχνά λύνει τέτοια θέματα, αλλά το θέμα είναι πώς έγινε χωρίς να έχεις internet; Μήπως είχε γίνει download κάποια άλλη στιγμή και μόλις το σύστημα πήρε μπροστά έγινε αυτόματα το update; Αν ήταν όντως θέμα BIOS, τότε νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 11, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2014 Μα γι αυτο το ανεφερα.. επειδη κι εμενα μου φανηκε περιεργο.. Υπαρχει περιπτωση με την τοποθετηση της καινουριας καρτας να αλλαξε καποια ρυθμιση του bios και οταν την εβγαλα την καρτα να επανηλθε απο μονο του σε προηγουμενη κατασταση; ισως και να παιζει αυτο που κες... δεν ξερω.Εξακολουθει ομως να αργει αισθητα να μπει στα windows κατα την εκκινηση.. καμια ιδεα γι αυτο; υπαρχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2014 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2014 το BIOS δεν γινεται αυτοματα update...!!!! και ειδικα χωρις Ιντερνετ...!!!δεν μας ειπες, ποια καρτα ειχες πριν..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 12, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2014 Πριν ειχα μια ati 4870. Κι ομως χωρις να ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ εκανε το update.. Το ξερω οτι ακουγεται αδυνατον αλλα δεν ειχα καν το ethernet συνδεδεμενο στον υπολογιστη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2014 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2014 δεν ειπα οτι δεν εκανε update σε κατι. απλα στο BIOS αποκλειεται να εκανε...!! αν ειχες πριν ATI, εκανες καθαρισμο των παλιων drivers? οταν αλλαζεις απο ΑΤΙ σε NVIDIA και το αντιστροφο, μπορει να δημιουργηθουν conflicts απο τους παλιους drivers..! οταν κανεις αλλαγη καρτας, πρεπει ΠΡΩΤΑ να απεγκαταστησεις τους παλιους drivers και να καθαρισεις το συστημα με ενα προγραμμα, τυπου driver cleaner - Driver sweeper, και ΜΕΤΑ να αλλαξεις τις καρτες και να κανεις εγκατασταση των νεων Drivers....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 12, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2014 Η αληθεια ειναι οτι δεν το εκανα ετσι.. εβαλα την καινουρια, ανοιξα το pc, εβγαλα τους παλιους και μετα εβαλα τους καινουριους απο το cd. Και μετα μου εβγαλε μυνηματακι οτι υπαρχουν νεοτεροι drivers και τους κατεβασα μεσω ιντερνετ.. οποτε ισως να ειναι αυτο το σφαλμα μου και η αιτια του κακου!! Παντως τωρα δουλευει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2014 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2014 αφου δουλευει... οκ. αστο και βλεπεις..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 12, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2014 Ναι οντως... δεν πειραζω τιποτα αλλο τωρα.Μιας και ειμαστε στην κατηγορια καρτες γραφικων παντως, τη συστηνω ανεπιφυλακτα την 770. Ειναι πολυ δυνατη σε οτι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα. Η δικια μου ειναι ελαχιστα πιο θορυβωδης σε σχεση με την gigabyte 770 ενος φιλου. Και αυτο γιατι τα fan της ειναι κλειδωμενα να δουλευουν απο 41% και πανω. Ενω στη gigabyte δουλευουν και πολυ πιο χαμηλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 15, 2014 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Προβληματων συνεχεια...Οπως εχω αναφερει και σε καποια προηγουμενα posts μετα την τοποθετηση της καρτας γραφικων το συστημα κολλαει για αρκετη ωρα κατα την εκκινηση στο σημειο που δειχνει τη σελιδα της μητρικης και γραφει και ττο τι κουμπι πρεπει να πατησεις αν θες να μπεις στο bios η να κανεις q-flash κλπ... Παρατηρησα ομως οτι ακομα και αν πατησεις το del πχ για να μπεις στο bios αυτο απλα δεν θα μπει. Δεν θα υπακουσει σε καμια μα καμια εντολη. Θα μεινει κανα 2 λεπτα να δειχνει το logo της gigabyte και μετα θα μπει στα windows.Επισης.. Το μηχανημα μου ΔΕΝ θελει να παιξει παιχνιδια. Εχει βρει ενα καινουριο κολπο και κρασαρει στο παιχνιδι. Με το battlefield 4 απλα εκανα load απο λιγω πιο πισω και μπηκε και συνεχισα κανονικα.. Σημερα ομως εβαλα το Crysis 3 για να το ξαναπαιξω και εχω φτασει σ ενα σημειο (χρησιμοποιω παλια saves) και απλα οταν θα φορτωσει και θα γραψει να πατησω enter για να παιξω, ακριβως εκει κρασαρει...Αν θελει καποιος ας βοηθησει μην το πεταξω απο τη μπαλκονοπορτα του 2ου οροφου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 15, 2014 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 κατσε και καθαρισε τους ΟΛΟΥΣ τους Drivers, απο την αρχη. κανε απεγκατασταση και των NVIDIA και κατεβασε και αυτο και τρεξτο για να καθαρισεις το συστημα απο τα απομειναρια της παλιας ATI..!!αφου κανεις απεγκατασταση, τρεξε και ενα Driver Cleaner, και για τους 2 drivers (nvidia- ati). θα χρειαστεις και καποια/ες επανεκκινησεις εν τω μεταξυ. αφου καθαρισεις το συστημα, τοτε βαλε τους Nvidia Drivers για την καρτα σου και ξαναδοκιμασε..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Ιούλιος 16, 2014 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Μολις τελειωσα την διαδικασια που μου ειπες... καμια αλλαγη. Το μηχανημα αργει υπερβολικα πολυ να ανοιξει και να μπει στα windows και δεν μπαινει στο bios... Για τα παιχνιδια δεν δοκιμασα καν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrkon Ιούλιος 16, 2014 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Φίλε welcome to the Nvidia club!!!O τελευταίος της driver είναι για τον φούτσο...Δοκίμασε παλιότερους ή τον τελευταίο beta...Eγώ εδώ και μια βδομάδα και δεν έχω βγάλει άκρη με τους drivers της nvidia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts