Jump to content

Μινι τεστακι με μνημες του εμποριου....

Vagouridis

Recommended Posts

Απο την ωρα που εγινε η μεταβαση σε Α64 με ετρωγε η παλαμη μου να σκασω λεφτα για μνημες.Ο εβραιος βεβαια μεσα μου με σταματουσε , οποτε μετα απο απο καιρο μαζεψα λιγο πολυ οτι μνημη κυκλοφορει σε 2*512 απο γνωστες αντιπροσωπειες στην ελλαδα.Για την ιστορια και μονο αναφερω οτι σε 2*256 υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια και σαφως και περιπτωσεις ΜΤ και ΒΗ αλλα ειναι 256αρες ακυρη επιλογη κατα την ταπεινη γνωμη μου.Παρακατω ειναι και μια φωτο με οσες μπορεσα να βρω.Αυτες που δεν περιλαμβονονται μεσα , αλλα θα ποσταρω αποτελεσματα ενδεικτικα , ειναι oι Βuffalo με hynix D43 τσιπακια .Οι λογοι ειναι 2 που δεν θα γινει εκτενης παρουσιαση , α) οι μνημες πια δεν ειναι στα χερια μου ( εαν και μπορω να βρω ενα ζευγαρι) και β) η συγκεκριμενη παρτιδα με hynix δεν κυκλοφορει πια και εχει αντικατασταθει με τσιπακια Infinion.

post-32-1416071375,3501_thumb.jpg

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Ξεκιναω με μερικα αποτελεσματα που ειχα απο παλια.

1) Hynix D43 ( Για μεγαλο διαστημα πουλιουνταν σαν ddr 400 απο την Quest με 5χρονη εγγυηση .Προερχονταν απο την Buffalo και ειχαν αρκετα προσεγμενο pcb)

Στο Msi K8Ν Neo Plat 54g , στην αρχη πηγαιναν μεχρι 270 με 2,75 ρευμα και 2,5-4-4-8 2Τ, ,μιλαω παντοτε για αρκετες ωρες looping στο μεμτεστ και αρκετες ωρες prime το 2ο τεστ.Μετα απο μερικα ξενυχτια με burn-in ( ας ειναι καλα και ο Φανης ) αρχισαν να ακουν στο ρευμα και να ανεβαινουν.Οποτε φτασαν τα 288 με 2,5-4-3-8 2Τ σταθεροτατα με 2.85 ρευμα.

Επομενο βημα ηταν οι συγκεκριμενες μνημες να μπουν στο Msi K8N Neo 2 Plat 54G , εκει εδειξαν τον καλο τους εαυτο .Το 1Τ ερχονταν πολυ ευκολα.Οποτε ειχαμε και το αποτελεσμα του 2,5-4-3-8 1Τ με 2,85 στα 260 ,με απειρες λουπες μεμτεστ και windiag. Το προβλημα ηταν οτι στα win ακομα και μετα απο ατελειωτο "καψιμο" δεν παιξαν σταθερα πανω απο 240 .Μαλιστα για να βγαλουν 12ωρο τεστ prime θελαν να κατεβουν στα 227.Ενω το μεμετεστ μεσα απο τα win τις εδειχνε καθαρες μεχρι και τα 242.Οι σκεψεις μου οδηγηθηκαν οτι κατι παιζεται με την συμβατοτητα τους με το board.Οτιδηποτε και εαν εκανα με τα timings και το CPC ειχαν μεγαλη διαφορα απο τα αποτελεσματα των διαφορων προγραμματων στο dos και αυτων στα win , κατι το οποιο δεν γινονταν στο 754 σοκετ.

2) ΒΗ-6 .Παραλληλα λοιπον ο καλος φιλος eleven μου αφηνει στο σπιτι ενα ζευγαρι 2*512 ΒΗ-6 ( ακολουθει και φωτο) .Η καρδια αρχισε να χτυπα δυνατα το 2-2-2-5 ηταν κοντα....Μπαινουν οι μνημες στο Neo 2 και αρχιζουμε τα burnb -in....Δυστηχως ομως το spd τους που ηταν για 333 σε συνεργασια με το msi δεν με αφηνε να τις δουλεψω 1-1 και επαιζα με διαιρετη.Διαιρετη διαιρετη , no prob.....Το κακο ομως δεν σταματησε εδω , οι μνημες με 2.85 ρευμα πηγαιναν με 2-2-2-5 και 1Τ μεχρι 196....Και μεχρι εκει δεν εδειχναν να εχουν αποκλιση τα αποτελεσματα του μεμετεστ και των win.Οποτε ριχνω τα 3.3 πανω τους να ξεμπουκωσουν....Εδω αρχισαν τα κουλα , μεμετεστ μεχρι και τα 245 με καρασφιχτα timings ολα καλα , win σταθεροτητα μεχρι και τα 204.Οτιδηποτε παραπανω τσακιζε οποιαδηποτε εφαρμογη ........Για αλλη μια φορα διαβαζοντας

στα ξενα φορουμ αρχιζω και πιστευω οτι κατι παιζετε με τα διαφορα bios , και καταλληγοντας στο 1.41 οι μνημες απλα σταθεροποιηθηκαν με 3.3 στα 208 και τα γνωστα timings.Αρα για αλη μια φορα υποψιαζομαι ασυμβατοτητα.Κατι το οποιο αξιζει να αναφερθει ειναι οτι στο win mem diag το τεστ Lrand χτυπουσε πολυ ευκολα και ειχα μια καλη εικονα για το που πηγαιναν οι μνημες στα win.

post-32-1416071376,2281_thumb.jpg

3) Σειρα των twinmos .Οι μνημες εχουν spd 2.5-4-4-8 και 2Τ με το οποια τα neo2 απλα δεν μπουταρε....Επρεπε να μπουν 3-3-3-8 και 1Τ για να μπουταρει.Τα αποτελεσματα μετρια.Παιζουν σταθερα μεχρι και τα 217 με αυτα τα timings με μηδενικη αποκλιση αποτελεσματων dos και win.Το περιεργο ειναι οτι με 3.3 απλα δεν μπουταρουν και με 2.85 απλα βγαζουν παραπανω λαθη.Βαζοντας το cpc 2T απλα παιρνουν 3 mhz πανω και τιποτα αλλο.Αποτελεσματα αναμενομενα , αφου οι συγκεκριμενες μνημες ειναι καιρο στην αγορα ( εχωντας κανει ενα καλο ονομα τουλαχιστον στην αρχη ) και απλα αρχισαν να βγαινουν οι μπανανες στην φορα.Το αξιο αναφορας ειναι η μηδενικη αποκλιση τους στα διαφορα προγραματα.Ενδεικτικα να αναφερω οτι τα τσιπακια στις μνημες εγραφαν 427 ενω δοκιμαστηκαν ιδιες μνημες με τσιπακια 442.Τα πρωτα απο Quest και τα δευτερα απο Oktabit.

post-32-1416071376,238_thumb.jpg

Οι μνημες τυχαια ηρθαν απο την ΑΜΥ .Το ματι μου για αλλη μια φορα γυαλισε , ΜΤ ΜΤ φωναζα και το αφεντικο τσατιζονταν .....Ας δουμε λοιπον τα SPD τους σε μια φοτο .Board το Neo 2 με το 1.41 βιος και ολα στο auto.

post-32-1416071376,4391_thumb.jpg

Δοκιμαζοντας για χαμηλα timings , το αποτελεσμα ηταν απειρα λαθη στο μεμετεστ.Το 3-2-2-5 δεν ηταν εφικτο με τασεις απο τα 2.6 εως και τα 3.3.Καλως λεω , για να δουμε που πανε με 3-3-3-10 , αφου ζεσταθηκαν λιγο ειχα αυτο με 2.85...( χαρηκα λιγο ο αμοιρος)

post-32-1416071376,4478_thumb.jpg

Δοκιμη να μπω στα win με 230 και η περιποιημενη μπλε οθονη ηρθε ...αμεσως τρεχω και ενα win diag mem και τα λαθη απλα απειριστηκαν......Τα αποτελεσματα στα 230 ηταν σκ@τ@ , και οπως ειπα στον εαυτο μου MT και π@π@ριες , msi ownz you....Εαν και υποπτευτηκα οτι ακομα και ΜΤ να ηταν μαλλον πηγαιναν για sdram και τα πηρε η star ram και τα κανε ddr τσπ παρτε την εικονα με τα λαθη.....

post-32-1416071376,461_thumb.jpg

Tελικο αποτελεσμα , οπως δειχνει και η παρακατω εικονα τα 210 μεσα στα win με το prime να χτυπα πολυ γρηογορα ( αυτο γινεται και στα default) αλλα το memtest μεσα απο τα win να μην πετα λαθη Κατασταση που δεν μπορω να την χαρακτηρισω rock stable αλλα απλα stable.Για αλλη μια φορα το dos με τα win εχουν αρκετα Μhz διαφορα.

post-32-1416071376,4685_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Samael

Χμμμ....

Μηπως πρεπει να αλλαξεις ΜΟΒΟ τελικα ρε συ??:rolleyes:

Πολυ ασυμβατοτητα αυτο το MSI.... :(

To βραδυ θα δουμε τι κανουν τα d43 και πανω στο Chaintech ZNF-250.

Κοιτα το θεμα ειναι να καταλαβω επιτελους τι θελει rma και τι θελει να γινει παραγγελια...αυτο προσπαθω να βρω .....

Αρχική απάντηση από DMylonas

Πολύ ζωριζμένα τα αποτελέσματα και χαμηλά...

"Γι' αυτό έλειπες Πάρη από τον καφέ χτες..."

Χθες γιορταζε πολυς κοσμος και μαζι με αυτους και η κοπελα μου...επισης σχολασα κατα τις 9.30 οποτε αναμενομενο να μην προλαβω τον καφε...

δυστυχώς αυτό που διαπιστώνω εγώ είναι ότι ASUS, MSI, Abit μόνο με ΤCCD κάνεις δουλεία, BH-5/6 νομίζω από 939 μόνο η Giga Κ8ΝS τα υποστηρίζει σωστά, τουλάχιστον με αυτά που έχω δει στο XS. Eλπίζω η DFI 939 να συνεχίσει την καλή παράδοση στο compatibility με τις μνήμες :)

Το LRAND είναι όντως το πρώτο που χτυπάει και αν δεν είναι καθαρό εκεί δε πρόκειται να δεις logon (επίσης στο memtest86 3.2 τεστ 7 είναι κάτι αντίστοιχο (random data pattern) )

Και το τελευταιο θυμα samsung με ΤCCC.Μνημες που συνοδευονται απο 5 χρονη εγγυηση απο την Quest και ειναι οτι πιο ακριβο εχει στον τιμοκαταλογο της σε ddr..λολ.Οι μνημες δεν ειχαν προβλημα να μπουταρουν στα spd τους και να τρεξουν prime απροβληματιστα.Παρακατω μια φωτο με τα spd.

post-32-1416071377,1141_thumb.jpg

Δοκιμες στα win .Με 240 και οτι ρυθμιση να υπηρχε δεν εμπαιναν στα παραθυρα , στα 230 απλα το συστημα ηταν αρεκτα ασταθη με αποτομα restart ,ακομα και οταν το win mem diag τις εδειχνε "καθαρες".Με κατεβασμα στα 220 ολα καλα οπως δειχνει και η παρακατω φωτο , οπου το πριμε το σταματησα εγω.

post-32-1416071377,5758_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από enduracell

BH-5/6 νομίζω από 939 μόνο η Giga Κ8ΝS τα υποστηρίζει σωστά, τουλάχιστον με αυτά που έχω δει στο XS.

κ στην msi δεν εχουν γινει μερικα ωραια με bh-5/6??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.