ppkstat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2014 Παιδιά λέω να πάρω μια 780ti μέσα στο καλόκαίρι η οποία θα μπεί και σε ένα full waterblock, πιθανότατα με custom bios. Παίζω με μονό μόνιτορ 1440p, 110Hz. Με αυτά τα δεδομένα ποια υλοποίηση πιστεύετε οτι πρέπει να πάρω, απλή ή classy (ή κάτι άλλο?). Η classy με το ξεκλειδωμένο voltage αξίζει τα παραπάνω λεφτά απο άποψη πραγματικής επίδοσης (δεν με ενδιαφέρουν τα benchmarks). Θα ήθελα να το αποφύγω γιατί εκτός απο τα παραπάνω λεφτά υπάρχουν και νίκελ μπλοκς αποκλειστικά κάτι που δεν με ενθουσιάζει σαν ιδέα. Οι σχετικοί ρίξτε καμιά συμβουλή ανάμεσα σε αυτά τα 2 ή οτιδήποτε άλλο νομίζετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 8, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Αρχικά θα πάρεις reference board, ή θα ελέγξεις το block με ποιά boards είναι συμβατό.Μετά, από αυτές, θα διαλέξεις βάσει των υπόλοιπων κριτηρίων.Πχ για τα ΕΚ: http://www.coolingconfigurator.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 8, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Έπρεπε να αναφέρω πιο ξεκάθαρα οτι οι 2 επιλογές που αναφέρω είναι reference και classy. Υπάρχουν και για τις 2 μπλοκς οπότε δεν είναι θέμα. Οτι και να πάρω θα είναι απο evga κατευθείαν λόγω support εκτός και αν υπάρχει λόγος για κάποια άλλη μάρκα. Το θέμα είναι ποια όμως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Ιούλιος 8, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Αν είναι να βαλεις κατευθειαν μπλόκ, τοτε θα σου πρότεινα την έτοιμη λύση της evga. EVGA | ProductsΔεν την έχει ετοιμοπαράδοτη, αλλα νομίζω αξιζει να περιμένεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 8, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 To νερό δεν το αναφέρω τόσο για το τι θα κάνω με το μπλοκ αλλά με το γεγονός οτι η κάρτα θα έχει περισσότερο 'χώρο' να κλοκαριστει σε σχέση με αέρα. Ρωτάω λοιπόν πως σχετίζεται αυτό με τι υλοποίηση θα διαλέξω και συγκεκριμένα, έχοντας νερό αν η classy είναι πραγματικά καλύτερη επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 8, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Εφοσον θες να βαλεις την καρτα σε νερο μην παρεις reference 780ti, εχουν κλειδωμενο voltage, οποτε σε oc θα παιξει οσο παει με stock ταση, αναλογο το κομματι που θα σου κατσει, overvoltage δεν εχει.Ουσιαστικα δηλαδη, περαν των θερμοκρασιων και του θορυβου, δεν εχεις να κερδισεις κατι αλλο με το waterblock σε reference ti αφου δεν επιδεχονται overvoltage, για να παιξεις με 1,2volt που σε αφηνουν αυτες, φτανει και η μαμα ψυκτρα τους.Εφοσον λοιπον σε ενδιαφερει το overvoltage/overclock σε νερο, οι μοναδικες επιλογες που εχεις αν θελεις 780ti, ειναι να πας ειτε σε classified ειτε σε kingpin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 8, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Εφοσον θες να βαλεις την καρτα σε νερο μην παρεις reference 780ti, εχουν κλειδωμενο voltage, οποτε σε oc θα παιξει οσο παει με stock ταση, αναλογο το κομματι που θα σου κατσει, overvoltage δεν εχει.Ουσιαστικα δηλαδη, περαν των θερμοκρασιων και του θορυβου, δεν εχεις να κερδισεις κατι αλλο με το waterblock σε reference ti αφου δεν επιδεχονται overvoltage, για να παιξεις με 1,2volt που σε αφηνουν αυτες, φτανει και η μαμα ψυκτρα τους.Εφοσον λοιπον σε ενδιαφερει το overvoltage/overclock σε νερο, οι μοναδικες επιλογες που εχεις αν θελεις 780ti, ειναι να πας ειτε σε classified ειτε σε kingpin.Και, για κάποιο λόγο είχα μείνει με την εντύπωση οτι οι ti όπως και οι gtx 780 έχουν ξεκλείδωτο voltage με custom bios...κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Οπότε με βλέπω για classy+custom bios+overvoltage tool και είμαι good to go ε? Πέρα απο τις διαφορές στο pcb, vrms κτλπ η βασικά διαφορά, για να καταλάβω ανάμεσα σε μια classy και non-classy είναι οτι στην πρώτη απλά δουλεύει το overvoltage tool? Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 8, 2014 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Και, για κάποιο λόγο είχα μείνει με την εντύπωση οτι οι ti όπως και οι gtx 780 έχουν ξεκλείδωτο voltage με custom bios...κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Στις 780 reference τις απλες που λες οχι ti, ναι ισχυει, εχουνε ξεκλειδωτη ταση, ειχα και γω στο παρελθον 780 σε νερο.Στις ti δεν υπαρχουν αυτα.Οπότε με βλέπω για classy+custom bios+overvoltage tool και είμαι good to go ε? Στις classified κανεις Overvoltage με το classy tool.Τωρα αν χρειαστεις και custom bios με μεγαλυτερο tdp Limit δεν το ξερω, δεν ξερω το bios των class μεχρι ποσο tdp επιτρεπει, αν φτανει και δεν κανει throttle Η καρτα δεν χρειαζεται ουτε Bios, αν δεν φτανει ναι θα χρειαστει custom bios με μεγαλυτερο tdp limit.Πέρα απο τις διαφορές στο pcb, vrms κτλπ η βασικά διαφορά, για να καταλάβω ανάμεσα σε μια classy και non-classy είναι οτι στην πρώτη απλά δουλεύει το overvoltage tool?Nαι αυτη ειναι η διαφορα, οτι η classy ειναι ξεκλειδωτη και επισης εχει και καλυτερα vrm για να διαχειριστουν την παραπανω ταση.Aν σε ενδιαφερει το overvoltage/overclock ειναι μονοδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 8, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Το custom bios δεν θα το έβαζα μόνο για το tdp limit αλλά και για να ξεφορτωθώ την παπαριά το gpu boost. Δεν το έχω δουλέψει ποτέ αλλά με αυτά που έχω διαβάσει έχω ήδη αρρωστήσει. Έχω και μια ηλικία και δεν είμαι για τέτοια θέλω οτι βάζω να μπαίνει και τέλος Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου. Πάω για classy λοιπόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 8, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Το custom bios δεν θα το έβαζα μόνο για το tdp limit αλλά και για να ξεφορτωθώ την παπαριά το gpu boost. Δεν το έχω δουλέψει ποτέ αλλά με αυτά που έχω διαβάσει έχω ήδη αρρωστήσει. Έχω και μια ηλικία και δεν είμαι για τέτοια θέλω οτι βάζω να μπαίνει και τέλος Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου. Πάω για classy λοιπόν. Eνταξυ, το ξεφορτωθεις δεν το ξεφορτωθεις, δεν εχει κατι για να σε προβληματισει το gpu boost, αλλα anyway! Αφου θα τα δωσεις που θα τα δωσεις, δωσε και κατιτις παραπανω και παρε την kingpin να εχεις και samsung μνημες.. Λεπτομεριες βεβαια, απλα για να εισαι top of the top:hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 8, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Hδη με την Classy είμαι οριακά οικονομικά...Οχι πως αν δεν ζοριστώ παραπάνω δεν θα έχω και την KPE αλλά τι να την κάνω και τις Samsung μνήμες? Να τρέχω Valley? Να παίζω θέλω αξιοπρεπώς τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν και τόσο.Εκτός και αν οι μνήμες παίζουν σημαντικό ρόλο σε πραγματικές επιδόσεις παιχνιδιών και έχω μείνει πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούλιος 8, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2014 Hδη με την Classy είμαι οριακά οικονομικά...Οχι πως αν δεν ζοριστώ παραπάνω δεν θα έχω και την KPE αλλά τι να την κάνω και τις Samsung μνήμες? Να τρέχω Valley? Να παίζω θέλω αξιοπρεπώς τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν και τόσο.Εκτός και αν οι μνήμες παίζουν σημαντικό ρόλο σε πραγματικές επιδόσεις παιχνιδιών και έχω μείνει πίσω. Μια χαρα ειναι η classy, προχωρα το Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Σεπτέμβριος 22, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2014 Επειδή probe it connector δεν παίζει γενικά Ευρώπη, έφτιαξα έναν (περίπου) εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.