Jump to content

Χρειάζομαι τροφοδοτικό?

phovos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδια θέλω μια βοήθεια!

Τροφοδοτικό 350W no name!:TD:

Εχω πάνω στο pc τα εξής:A64 3000+/asus k8v se deluxe/1 dimm 512 pc 3200/6800-td128/s.b live 5.1/2 δίσκους/dvd & dvd-rw/1 fan πισω/και τα κλασσικα modem floppy μπλα μπλα/και το κουτι έχει lcd οθονη μπροστα!

o/c στον επεξεργαστή δεν κάνω λόγο Κ8Τ800 αλλά παιζω αρκετά με τη VGA...

Θέλω να βάλω άλλο 1 dimm 512Mb και αλλο ενα fan μπροστα αλλά μετα από κάτι restart που μου έκανε μετα απο ζόρισμα της παλίας vga(6800LE) φόβάμαι αρκετα γιατι ξέρω ότι το τροφοδοτικό μου δεν ειναι και κανενα περιοπής...

Ερωτηση(1)Τα restart μου τα έκανε με την κάρτα 345/780 είναι και θέμα τροφοδοτικού σωστα?

Ερωτηση(2) θέλω ενα τροφοδοτικό δυνατό στα +12V και σκεφτομαι το TAGAN 480W αν υπάρχει κάτι άλλο ιδιας ποιότητας αλλα πιο οικονομικό πειτε το!

Ερωτηση(3)Υπάρχει περίπτωση να μη μπαινει το psu στο κουτί μου?Τι πρέπει να προσεξω?

Γεια χαρά,

1. όπως τα λες, μπορεί να είναι και θέμα τροφοδοτικού αλλά όχι απαραίτητα.

2. ή tagan ή fortron ή enermax θα σε καλύψουν, ανάλογα με τα οικονομικά σου επέλεξε.

3. Δεν το νομίζω, κουτιά και τροφοδοτικά, ακολουθούν standards, Το μόνο που θα κοίταζα θα ήταν αν το κουτί είναι ανοικτό από κάτω(στην θέση του τροφοδοτικού), ώστε αν έχει 2 ανεμιστήρες το τροφοδοτικό(έναν κάτω έναν στην έξοδο) να μην μπλοκάρει τον κάτω.

Αν έχεις κάποιο πολύ μικρό κουτί , ή κουτί χωρίς μία 5,25 ελεύθερη θέση ίσως να δυσκολευτεις με τα καλώδια του Tagan.Στο παλιό μου κουτί μετά την αγόρα του Tagan το DVD-Rom εξείχε 1 δάκτυλο από το κουτί γιατί έβρισκε στα καλώδια του τροφοδοτικού.

είμαι αναμεσα σ'αυτά!Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ καλά αλλά το μόνο που με απασχολεί είναι αν θα μπουν κανονικά στο case!

Enermax Noisetaker EG475AX-VE (G)/(W) SFMA 129euro (τελική)

Tagan TG480-U01 PSU new version 147euro (τελική)

Και τα 2 είναι με δύο ανεμιστήρες!αυτό που λές αν είναι ανοιχτο από κάτω μπορείς να μου το εξηγήσεις?

Βαζω και 2 photo από το case μήπως και καταλάβεις!

Picture(4).jpg

Picture(5).jpg

πολύ υψηλές οι τιμές που αναφέρεις (ειδικά του tagan)

αν δεν σ' ενδιαφέρει τρελό oc, τσέκαρε και κανένα HEROLCHI το οποίο θα σε καλύψει απόλυτα (ξεκινάνει περίπου από τα 60 για το 385 με bestbuy - κατ' εμέ - το 435 στα ~70)

Κι εμενα ψηλα μου φαινονται οι τιμες φιλαρακι μαγαζι στην Καλαματα εχει το antec truecontrol 550w με 170 ευρω και παιζεις και με τις τασεις.

Οι τιμές είναι με Φ.Π.Α!και το tagan δεν το έχω βρει βουθενα κάτω από 125 ευρό!

Για το o/c σας ειπα ,την έχω τη ψωρα αλλά δε βοηθά το motherboard!κι επειδή το psu δεν το αλλάζεις κάθε 3 και λίγο θέλω κάτι ποιοτικό και με καλή απόδοση!αν έχετε καποιο link γι αυτά τα δυο με χαμηλώτερες τιμές post it!!

Οντως οι τιμες ειναι τσιμπημενες.

Εχοντας στη κατοχη μου το Tagan για 5 μηνες

και τωρα το Enermax θα σου προτεινα να παρεις το δευτερο.

Καλυτερες τασεις και δεν ζεσταινεται καθολου σε αντιθεση με το Tagan

που τηγανιζες αυγο!Και εχει και ξεχωριστη γραμμη για vga:)

knight_77 νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος.Το enermax μονο στα +3.3 ειναι καλύτερο σε όλα τα υπόλοιπα το tagan ειναι μπροστά!anyway δεν εχει και πολύ σημασία όμως...Βρίκα το Tagan στα 99ευρό+Φ.Π.Α(καλά δεν είναι?)

Αυριο μάλλον παω για κατάθεση!!!

Παρε το enermax noisetaker αν δεν κανω λαθος εχει δυο γραμμες στην +12,το tagan δεν θα στο προτεινα.

Εγώ έχω απλό no name PSU και σηκώνει 9 fans-2 uv λάμπες-2 HDD-2 DVD+ τα άλλα και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα!!!!!(Το έχω 6 μήνες)

Τώρα από τα ερωτήματα που έκανες σε ένα μπορώ να σου απαντήσω(Χωρίς σιγουριά,από εμπειρία):Πίστεύω ότι συμβαίνει από πρόβλημα στα windows,το έχεις ψάξει για υιούς;

Εμένα μου το έκανε αυτό πρίν από 1 χρόνο κάθε 30'!!!!! Μετά το f_disc και format

όλα οκ!!!!!

Ίσως όμως να φταίει και το PSU δεν ξέρω σίγουρα,πάντως ψάξε για υιούς...

μπορεί να εχεις 9 fan πάνω στο κουτί αλλά σκεψου ότι το καθε ένα θελει περίπου 2W και κάθε λάμπα 3W...Εμένα η 6800 μονο τρώει 100W και ο athlon 89W!!!Ε...αμα βάλεις και όλα τα υπόλοιπα ειμαι λιγο πάνω από την ονομαστική ισχυ του τροφοδοτικού!

Παρε στο e-shop τηλεφωνο γιατι δεν το εχουνε στο site.

Μου εστειλαν προχθες ενα φυλλαδιο με το tagan 105 ευρω με το φπα.

Αρχική απάντηση από micron [Σήμερα, στις 00:20]

μπορεί να εχεις 9 fan πάνω στο κουτί αλλά σκεψου ότι το καθε ένα θελει περίπου 2W και κάθε λάμπα 3W...Εμένα η 6800 μονο τρώει 100W και ο athlon 89W!!!Ε...αμα βάλεις και όλα τα υπόλοιπα ειμαι λιγο πάνω από την ονομαστική ισχυ του τροφοδοτικού!

Μπορεί δεν ξέρω,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά σε no name PSU και σε μάρκας

Τι παραπάνω έχει ένα μάρκας PSU?????

Αξιοπιστία,ποιότητα,δύναμη και πολλά άλλα.....Δες απλα σε κάθε τάση π.χ +12V πόσα A βγάζει το δικό σου και συγκρινέ το με ένα απώνυμο!

Αρχική απάντηση από morius [Σήμερα, στις 11:37]

Μπορεί δεν ξέρω,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά σε no name PSU και σε μάρκας

Τι παραπάνω έχει ένα μάρκας PSU?????

Το βασικοτερο: Ξερεις οτι δεν θα σου κανει boom και μαζι με αυτο

κλαις μνημες,επεξεργαστη,μητρικη και δεδομενα.

Μιλαω απο προσωπικη εμπειρια που ειχα στη δουλεια.....:(

Μολις γυρισα παιδες απο e-shop ....δυστυχως δεν εχουν τιποτα , εξαντληθηκαν τα Tagan και Enermax.... Απο Δευτερα -Τριτη θα φερουν........ Κατι αντιστοιχο νομιζω ισχυει και στο Χακ που φερνουν Enermax.......

Εν αναμονη λοιπον....

Υποψήφιος αγοραστής του tagan και εγώ οπότε ξέρεις και την απάντηση μου.Θα ήθελα να ρωτήσω πως ξεχωρίζουμε την καινούργια version απο την παλία??

Αν σε ενδιαφέρει και ο τομέας θόρυβος το tagan είναι ποιό ήσυχο απο το enermax.

Παιδιά το πήρα το τροφοδοτικό 115 τελική και η ακριβής ονομασία του είναι TG480-U01 κι έχει 2 εξόδους για vga-4 SATA - 20/24 & 4/8 mainboard connectors

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.