chrkon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2014 Λοιπόν , επειδή μετά από αρκετά χρόνια έβαλα πράσινη στο pc μου δλδ. αυτήν θα ήθελα αν μπορείτε να μου λύσετε κάποιες απορίες όπως: 1. H κάρτα έρχετε από το εργοστάσιο με base/boost 1019/1071 πως γίνετε από μόνη της να πηγαίνει 1176??? 2. Ποια είναι γενικά η φιλοσοφία στο o/c π.χ. στις ΑΤΙ ανεβάζεις clock , memory και αναλόγως volts , power κ.λ. στην Nvidia τι?? Βλέπω στο msi afterburner κάτι περίεργα και δε ξέρω τι να πρωτοπειράξω... 3. Η διαδικασία με το βάλε - βγάλε driver είναι η ίδια με της ΑΤΙ δλδ. driver cleaner κ.λ. η απλά κάνω update από nvidia control panel? 4. Το gpu usage σε αυτές πρέπει να πάιζει ή να είναι μόνιμα 99% ποιο είναι το φυσιολογικό? 5. Το ξέρω (ειδικά κάποιος που ξέρω θα το διαβάσει θα πέσει ξερός απο τα γέλια) ειδικά όσο αναφορά το από πάνω ερώτημα: στο bf3 το gpu usage παίζει 98-99% ...γιατί αυτό ? Παίζει bottleneck με τη cpu ? Nα ανεβάσω? Πόσο? + του οτι τις τελευταίες δύο μέρες που παίζω bf3 έφαγα 3-4 random bsod θα πρέπει να ανησυχώ??? Αυτά και επανέρχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 7, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2014 Λοιπόν , επειδή μετά από αρκετά χρόνια έβαλα πράσινη στο pc μου δλδ. αυτήν θα ήθελα αν μπορείτε να μου λύσετε κάποιες απορίες όπως:1. H κάρτα έρχετε από το εργοστάσιο με base/boost 1019/1071 πως γίνετε από μόνη της να πηγαίνει 1176??? 2. Ποια είναι γενικά η φιλοσοφία στο o/c π.χ. στις ΑΤΙ ανεβάζεις clock , memory και αναλόγως volts , power κ.λ. στην Nvidia τι?? Βλέπω στο msi afterburner κάτι περίεργα και δε ξέρω τι να πρωτοπειράξω... 3. Η διαδικασία με το βάλε - βγάλε driver είναι η ίδια με της ΑΤΙ δλδ. driver cleaner κ.λ. η απλά κάνω update από nvidia control panel? 4. Το gpu usage σε αυτές πρέπει να πάιζει ή να είναι μόνιμα 99% ποιο είναι το φυσιολογικό? 5. Το ξέρω (ειδικά κάποιος που ξέρω θα το διαβάσει θα πέσει ξερός απο τα γέλια) ειδικά όσο αναφορά το από πάνω ερώτημα: στο bf3 το gpu usage παίζει 98-99% ...γιατί αυτό ? Παίζει bottleneck με τη cpu ? Nα ανεβάσω? Πόσο? + του οτι τις τελευταίες δύο μέρες που παίζω bf3 έφαγα 3-4 random bsod θα πρέπει να ανησυχώ??? Αυτά και επανέρχομαι. Aκου η καρτα εχει τρια ρολογακια το base, boost και turbo. Το turbo ρολοι ειναι εαν το επιτρεπουν οι συνθηκες (temps or tdp) οταν περνας τους 70 βαθμους χανεις 13mhz απο το turbo ρολοι, οταν περνας τους 80 βαθμους αρχιζει και τρωει το turbo ρολοι μεχρι να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια. Εαν ειναι σε πολυ ζεστο περιβαλλον η φορτου μπορει να σου φαει και το boost clock. Σπανιο βεβαια! Καλα το bfiii τρωει γενικα bsod με την Nvidia απο οσο θυμαμαι σε multi. Μια χαρα ειναι το gpu usage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Ιούλιος 7, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2014 3. Η διαδικασία με το βάλε - βγάλε driver είναι η ίδια με της ΑΤΙ δλδ. driver cleaner κ.λ. η απλά κάνω update από nvidia control panel?Η διαδικασια ειναι πολυ απλη εδω.Απο control panel κανεις απεγκατασταση του παλιου driver και περνας τον καινουργιο χωρις τιποτα αλλο να σκεφτεσαι.Εγω π.χ κανω custom installation ξετικαρω τα παντα εκτος τον driver και το Physx τικαρω το clean installation και ολα ειναι κομπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούλιος 7, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2014 Και αυτόματα που κάνω εγώ update τους drivers δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν ξέρω αν ενδείκνυται γενικώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούλιος 7, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2014 Αν και απαντήθηκαν:1) Base : Δε πέφτει κάτω από εκεί under load.Boost: Temps είναι νορμάλ=> Πάει στο boost speed. Παραπάνω από boost: Temps είναι νορμάλ και βρίσκεσαι κάτω από το power target (TDP/Watt); Aνεβάζω 13ΜΗz και επαναλαμβάνω μέχρι είτε temps να περάσουν το όριο είτε να περάσει το power target.2) ΟC πλέον είναι να ανεβάζεις power target παρέα ίσως με κάποιο custom fan profile.3) Με NV δεν είχα ποτέ πρόβλημα με απλή εγκατάσταση "από πάνω". Δε χρειάστηκα ποτέ "driver cleaner" ούτε να κάνω εγώ απεγκατάσταση manually.4) Όχι, δε χρειάζεται να είναι μόνιμα 99% για να πεις ότι η κάρτα δουλεύει μια χαρά. Παραδείγμα:α) Παίζεις παλιά (ή μη απαιτητικά παιχνίδια) με vsync. Η κάρτα θα τα ξύνει. Μπορεί να δεις και κάτω από boost συχνότητες σε τέτοιες περιπτώσεις (π.χ. έπαιζα με 750ΜΗz 50% usage σε GTX 760 με 60 fps παγωμένα).β) Έχεις CPU bottleneck. Π.χ. 780 σε κάνα αρχαίο 2-πύρηνο athlon ή/και τρέχεις CPU limited games.γ) Η μηχανή γραφικών του παιχνιδιού είναι για τον φούτσο καβάλα.5) Είναι φυσιολογικό. Ρίξε τα γραφικά και βάλε vsync να δεις πώς θα πέσει το GPU usage. Αλλά αυτό είναι το ιδανικό - να παίζει ~100% usage (εξαίρεση παιχνίδια που έχεις >60fps - ή 120/144 άμα έχεις γρήγορο monitor - οπότε είναι άσκοπη τόση χρήση, κοτσάρεις VSync.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrkon Ιούλιος 7, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2014 5) Είναι φυσιολογικό. Ρίξε τα γραφικά και βάλε vsync να δεις πώς θα πέσει το GPU usage. Αλλά αυτό είναι το ιδανικό - να παίζει ~100% usage (εξαίρεση παιχνίδια που έχεις >60fps - ή 120/144 άμα έχεις γρήγορο monitor - οπότε είναι άσκοπη τόση χρήση, κοτσάρεις VSync.) Είμαι με 144hz monitor, τα καρέ που μπόρεσα να δω (για bf3) με όλα ultra - motion blur off- hbao - 2xmsaa αν θυμάμε καλά πήγε μέχρι και 138(caspian) . bf4 και crysis 3 δεν είδα αριθμό καθώς κάτι γίνετε με το rtss και ιδίως στο bf4 δεν ξεκινάει καν το παιχνιδι αν τον έχω ενεργοποιημένο(???).Αλλά σε γενικές γραμμές όλα πάνε "νερό" σε 1080 πάντα... Τώρα με το Ο/C αν και δεν καίγομαι απλά να μπω στο "κλίμα" αλλά ανάθεμα και αν κατάλαβα τίποτα από αυτά που είπατε!:wall: Το άλλο που με απασχολεί και ψάχνω είναι το bsod στο bf3...γκαντεμ-ετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.