Jump to content

Τελικη αποφαση...6800Ultra VS X800XT Platinum ??

fanisk

Ποια απο τις 2?  

86 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Εγω θα προτιμουσα την ΑΤΙ διοτι ειναι καλυτερη στα καινουργια παιχνιδια.

Αλλα αν αγοραζα κατι θα ηταν η 6800 GT. Η πιο συμφερουσα αγορα πιστευω.

Γενικα ομως Nvidia λεει μονο αν θες να πας σε SLI.

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 12:35]

Εγω θα προτιμουσα την ΑΤΙ διοτι ειναι καλυτερη στα καινουργια παιχνιδια.

Αλλα αν αγοραζα κατι θα ηταν η 6800 GT. Η πιο συμφερουσα αγορα πιστευω.

Γενικα ομως Nvidia λεει μονο αν θες να πας σε SLI.

Συμφωνω απολυτα σχετικα με την 6800GT.

Διαφωνω περι nvidia & sli.

Οι επιδοσεις της και σε agp ειναι παρα πολυ καλες.

Για sli,εκει γινετα το ''ελα να δεις'',

και η ΑΤΙ :rip: κλαιει με μαυρο δακρυ.

Κακα τα ψεματα η Nvidia αυτη τη στιγμη ειναι ενα βημα πιο περα για μενα.

Μετα απο 4 μηνες τα δεδομενα μπορει να εχουν αλλαξει.

Ετσι ειναι η ζωη...:)

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Χθες, στις 22:36]

μπορει να μην τα δει ουτε στα ονειρα της αλλα.....μπες στο ORB να δεις τα καρυφαια scores με τι καρτουλες ειναι κ τα λεμε μετα...

Φιλικα

εγώ βλέπω οτι είναι με nvidia πάντως ....κάτι χαλαρά δεκαχίλιαρα στο 05 ;)

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

ΥΓ1.Τι εννοεςι Doom3 δεν παιζεις με Ατι. Ελα να το δοκιμασεις σπιτι μου και αν δεις μονο 25fps σου χαριζω το μηχανημα!

Εννοω οτι αναλογα και με τυ συνθεση (ασε το δικο σου..εσυ μπορει να εχεις και Fx55) και αναλογα την συνθεση η ΧΤ PE μπορει να πεσει κατω απο τα 25 fps και το παιχνιδι να "μη παιζεται"

Ειναι πιο μπροστα η nVidia προφανως ..με χαμηλοτερα χρονισμενο πυρηνα/μνημες καταφερνει αντε ιδια με τις XT -XT PE

Οι PCX 6800 Ultra δε φανικαν ακομα... δε θα μου φαινοταν περιεργο να εχουν core στα 500 ας πουμε και μνημες απο 1100-1200 ,αν και δε μου φαινεται απαραιτητο να γινει τωρα αυτο ..ισως να γινει σε λιγο

Μακαρι να ειχα εναν FX55(μαζευω λεφτα για του χρονου)!!

Απλα λεω πως ειναι καπως γενικο αυτο που λες. Πχ αν σε εναν pentium3 βαλεις nvidia 6800ultra παλι προβλημα θα εχεις.

Ξερετε κατι? Οτι και να παρει απο τις δυο κορυφαιες επιδοσεις θα εχει. Ολα θα παιζονται με πληρη αναλυση, απλα απο τη μια θα εχει καλυτερη επιδοση στο Doom και απο την αλλη στο HL2.

AA eνα αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι η Ατι ειναι απο Καναδα. Ακουγεται χαζο αλλα εγω οσο μπορω τα εκοψα τα αμερικανικα προιοντα πχ την κοκα κολα

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

AA eνα αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι η Ατι ειναι απο Καναδα. Ακουγεται χαζο αλλα εγω οσο μπορω τα εκοψα τα αμερικανικα προιοντα πχ την κοκα κολα

loool.....το πιο σοβαρο επιχειρημα που εχω ακουσει ποτε.....

6800 Gt@Ultra

η δικη μου γνωμη

Φυσικα να πω οτι σε καμια περιπτωση δεν θα επαιρνα Agp αλλα τι διαλο αν ολοι σκεφτοντουσαν σαν και μενα απο που θα εβγαζαν χρημα οι εταιαριες...

Αρχική απάντηση από knight_77 [Χθες, στις 16:18]

Νvidia απο εμενα λογω κυριως Pixel Shader 3.0.

Xτυπα μια 6800GT που κανει 100ευρο φθηνοτερα απο

τις αλλες δυο,κλοκαρισε την ανετα σε ultra

και θα εχεις κανει την καλυτερη επιλογη για μενα.

:T: :T: Σωστοτατος!Συμφωνω απολυτος

Αρχική απάντηση από Βασιλης

loool.....το πιο σοβαρο επιχειρημα που εχω ακουσει ποτε.....

Ελπιζω να καταλαβες οτι κανω πλακα ή οτι αν το σκεφτομουν σαν επιχηρημα θα με επηρεαζε λιγο! :>

καλα ρε παιδια πολυ σκεψη θελει?ενοειται 6800 μονο και μονο για pixel shader 3 ειναι το μελον στα παιχνιδια.και θα παω να δωσω 580 ευρω για μια ατι(δεν λεω καλη καρτα)αλλα μετα να κλαιω τα λεφτα μου οταν οι αλλοι θα πεζουν με κορυφαια γραφικα?και εστω οτι πιο μετα βγαζει και η ατι με pixel shaders 3 θα χασεις πολα λεφτα...:cool:

Αρχική απάντηση από knight_77

Συμφωνω απολυτα σχετικα με την 6800GT.

Διαφωνω περι nvidia & sli.

Οι επιδοσεις της και σε agp ειναι παρα πολυ καλες.

Για sli,εκει γινετα το ''ελα να δεις'',

και η ΑΤΙ :rip: κλαιει με μαυρο δακρυ.

Κακα τα ψεματα η Nvidia αυτη τη στιγμη ειναι ενα βημα πιο περα για μενα.

Μετα απο 4 μηνες τα δεδομενα μπορει να εχουν αλλαξει.

Ετσι ειναι η ζωη...:)

Διαφωνω καθετα οτι η Nvidia ειναι ενα βημα πιο περα απο την ΑΤΙ. Εγω νομιζω οτι ειναι ενα βηματακι πισω.

Πρωτο και βασικο ειναι με παιχνιδια που εχουν πολυπλοκα shaders και δυσκολους μαθηματικους υπλογισμους ειναι αρκετα πιο πισω απο την ΑΤΙ.

Και δευτερο ειναι οτι η ΑΤΙ παρολο που εχει πολυ πιο πανω τα ρολογια εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες και καταναλωνει λιγοτερη ισχυ. Αυτο σημαινει πιο προσσεγμενες και ευχαριστες στο ματι αλλα και στο κουτι μας καρτουλες.

Το μονο που σωζει την Nvidia ειναι το SLI και η 6800 GT. Αν ομως υπηρχε και μια ATI στο στυλ της GT θα σας ελεγα μετα τι ποιος θα επαιρνε Nvidia.

Και οι δύο εταιρίες όσο αφορά την ισχή των καρτών είναι στο ίδιο επιπεδο, απλά λόγο τις διαφορετικής υλοποίησης έχουμε τις διαφορές στην κατανάλωση και τους χρονισμούς...

Η 3η έκδοση των shader αυτή την στιγμή δεν έχει να προσφέρει και πολλά, ενώ παράλληλα 'εχω την εντήπωση οτι οι κάρτες που την χρησιμοποιούν δεν έχουν αρκετή ισχή ακόμα για το εκμεταλευτούν...

Για την μεγάμη διαφορά των δύο καρτών στα διαφορα μετροπρογράμματα πυστεύω οτι οφήλετε στους driver όπου αυτή τη στιγμή όσο αφορά τις επιδόσεις η Ati είναι μπροστά (αλλά ποτέ δεν χόνεψα το interface τους...). Η Nvidia έχει αποροφηθεί με την ανάπτηξη του SLI και δεν έχει βγάλει ακόμα έναν αρκετά καλό driver..

x800xt , pe δεν υπαρχουν πια , εγω παντως ειμαι πανευτυχης με την χ800χτ αφου στο doom3 πετάει , οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες , σχεδον μηδαμινες και γι'αυτο παρε μΑΤΙ

Διαφορα στην καταναλωση ρε παιδια δεν υπαρχει. Το διαβαζα σε πολλα site στο ιντερνετ οταν ηθελα να διαλεξω καρτα για εμενα.

Οι x800xt γινονται πολυ ανετα pe χωρις αλλαγη ανεμιστηρα με τη χρηση ενος και μονο προγραμματος.

Αρχική απάντηση από kallileo [Χθες, στις 22:23]

Διαφωνω καθετα οτι η Nvidia ειναι ενα βημα πιο περα απο την ΑΤΙ. Εγω νομιζω οτι ειναι ενα βηματακι πισω.

Πρωτο και βασικο ειναι με παιχνιδια που εχουν πολυπλοκα shaders και δυσκολους μαθηματικους υπλογισμους ειναι αρκετα πιο πισω απο την ΑΤΙ.

Και δευτερο ειναι οτι η ΑΤΙ παρολο που εχει πολυ πιο πανω τα ρολογια εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες και καταναλωνει λιγοτερη ισχυ. Αυτο σημαινει πιο προσσεγμενες και ευχαριστες στο ματι αλλα και στο κουτι μας καρτουλες.

Το μονο που σωζει την Nvidia ειναι το SLI και η 6800 GT. Αν ομως υπηρχε και μια ATI στο στυλ της GT θα σας ελεγα μετα τι ποιος θα επαιρνε Nvidia.

Αποψη σου και σεβαστη.

Αλλα με ''αν'' δεν γινεται τιποτα.

Μιλαμε με βαση τα δεδομενα που εχουμε μπροστα μας...;)

Eγώ λέω ΑΤΙ, αλλα όποια και να πάρεις τα παιχνιδια σου θα τα παιζεις....;)

Nvidia.Κάργα. Αλλά την GT(τιμή/απόδοση+δυνατότητες after ο/c)

Μεταξύ μας με τόσα που θα στάξεις, μούφα δεν παίρνεις.Ότι και να διαλέξεις θα φυσάει.Αλλά και για το PS3 αλλά και για τους Drivers,ιδίως αν έχεις και άλλες δραστηριότητες(λέγε με Linux) ->ΝV.

Εγώ παράτησα την ATI, μετά από 10 μήνες κοροιδίας για τους Drivers στα Linux(ακόμα μάλλον θα τους κοροιδεύει :hehe: ).

Ασχετο:Τί είναι το SLI?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.