Jump to content

Πρόβλημα 6950 crossfire.

Thanoucos

Recommended Posts

Tο bios γραφεί πως η μια τρέχει χ4 και η άλλη χ8.

Όποια κάρτα έχω συνδεδεμένη 2η δεν μου εμφανίζει τα ρολόγια της ενώ στην πρώτη όλα κανονικά.

Δοκίμασα να τις αλλάξω θέση αλλά πάλι τα ιδία στην 2η δεν εμφάνιζε ρολόγια.

Έβαλα μια κάρτα στην 2pci για να δω μήπως έχει πρόβλημα η θύρα αλλά εμφανίζει κανονικά ρολόγια.

Έβγαλα τους drivers με DDU έβαλα τους official άλλαξα και crossfire bridge αλλά δεν λύθηκε το θέμα.

(Τις κάρτες τις έχω βάλει στην 1η και στην 2η pci.)

Οι κάρτες είναι:

SAPPHIRE HD 6950 2GB GDDR5

GIGABYTE - Graphics Card - ATI - PCI Express Solution - Radeon HD 6000 series - GV-R695D5-2GD-B

Το υπόλοιπο σύστημα.

Ι5 3570Κ

ASUS MAXIMUS V FORMULA

COOLERMASTER V1000 (Το έλεγξα με πολυμετρο και είναι όλα σωστά)

Βάζω μερικές φωτογραφίες για να δείτε τι γίνεται.

20140705_171556_zps671e5614.jpg~original

gpu2_zps4cc1db1b.jpg~original

Ευχαριστώ.

Edit:

Έβαλα στην μια το bios από 6970 και το GPU-Z λέει ότι τρέχουν χ8 και οι δυο ενώ το bios λέει αλλά.

(Έβαλα στην μια bios από 6970 για να είμαι σίγουρος ότι δεν βλέπω 2 φορές την ιδία κάρτα.)

999999999999999999999_zps0eca7860.jpg~original

Edit2:

Οι καρτες δουλευουνε 100% ετρεξα bench και εχουν max ρολογια 800/1250.

Αλλα δεν μπορω να αλλαξω το ρολογια απο την 2η καρτα οποια απο τις 2 και αν εχω στην 2η θεση.

αν και το σύστημα μου είναι διαφορετικό και δεν έχω εμπειρία από intel based συστήματα είχα παρόμοιο θέμα με asus δεν θυμάμαι ακριβώς ποσο τρέχαν οι κάρτες είτε η μια η και οι 2 δεν τρέχαν x 16, είχα τις κάρτες στο πρώτο και δεύτερο slot

όταν το έψαξα καλύτερα είδα ότι τα 4 pcie slots ήταν το 1=x16 2=x8 3=x16 4=x4 το είχε τυπωμένο επάνω από κάθε slot στο pcb

επίσης στην πίσω πλευρά του pcb το πρώτο και το τρίτο slot είχαν όλα τα pins ενώ το δεύτερο και τέταρτο σχεδόν τα μισά

από ότι θυμάμαι που το είχα ψάξει πριν καιρό έχω την εντύπωση ότι η MAXIMUS V FORMULA έχει 3 x16 pcie αλλα δεν είμαι και σίγουρος

δοκίμασε να βάλεις την δεύτερη κάρτα από το δεύτερο στο τρίτο slot μήπως αλλάξει κάτι είναι το ποιο εύκολο που μπορείς να κανεις, αν παίξει σωστά η πρώτη κάρτα θα έχει και μεγαλύτερη απόσταση από την δεύτερη και θα ψύχεται καλύτερα

στο Ζ 77 τρεχουν ως εξης οι καρτες

1 καρτα η πανω στο Χ16

2Χ8 εαν παιξει με 2 καρτες στο 1-2 σλοτ

και αν βαλει 3 καρτες εχουμε Χ8 Χ4 Χ4

αλλα το σημαντικοτερο προβλημα αν καταλαβα καλα ειναι ειναι οτι δε εχει ρολογια για ρυθμιση στη 2η καρτα

μονες οι καρτες πανω εχουν ρολογια οπου και αν τις βαλει ειναι λιγο περιεργο το θεμα δε μου εχει ξανατυχει

εαν εχει καποιος συναντησει κατι αναλογο να μας πει !!!

στο Ζ 77 τρεχουν ως εξης οι καρτες

1 καρτα η πανω στο Χ16

2Χ8 εαν παιξει με 2 καρτες στο 1-2 σλοτ

και αν βαλει 3 καρτες εχουμε Χ8 Χ4 Χ4

αλλα το σημαντικοτερο προβλημα αν καταλαβα καλα ειναι ειναι οτι δε εχει ρολογια για ρυθμιση στη 2η καρτα

μονες οι καρτες πανω εχουν ρολογια οπου και αν τις βαλει ειναι λιγο περιεργο το θεμα δε μου εχει ξανατυχει

εαν εχει καποιος συναντησει κατι αναλογο να μας πει !!!

Σωστός ο [MENTION=3216]ultraex2005[/MENTION] ;)

Οι κάρτες παίζουν μια χαρά και αυτά που λέει μέσα στο bios μάλλον είναι κάποιο bug.

Οπότε το πρόβλημα είναι γιατί δεν μπορώ να πειράξω τα ρολόγια από την δεύτερη κάρτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.