RootX Νοέμβριος 26, 2004 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Μέχρι το 97, το διαβατήριο ήταν απαραίτητο, αλλά είχα τύχει και σε περιπτώσεις που για να μην καθυστερεί ολόκληρη πτήση, έκαναν διαστάυρωση των στοιχείων με ταυτότητα και πιστωτική κάρτα,Από αυτά που διαβάζω εδώ από τα παιδιά φαίνεται ότι η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη.. με διαβατήριο σαφώς και πας, με ταυτότητα μπορεί ναι, μπορεί όχι, δεν είναι ακόμα standard η διαδικασία.Γνώμη μου, βγάλε διαβατήριο, μην το αφήσεις στον αέρα και φας καμμία ήττα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Νοέμβριος 26, 2004 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Δεν εχω βγαλει ποτε μου διαβατηριο και ειχα ανεβει το 96 Αγγλια απλα με την ταυτοτητα μου.Δεν χρειαζοταν να βγαλω.Τωρα τι γινεται με τις νεες ταυτοτητες δεν ξερω αλλα τοτε δεν ηταν απαραιτητο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Νοέμβριος 26, 2004 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2004 Πριν από 3 εβδομάδες περίπου ανέβηκα Αγγλία με τη ταυτότητά μου. Με ελληνικούς χαρακτήρες.Αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyclOps77 Νοέμβριος 27, 2004 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά φιλαράκι που ανεβοκατέβαινε Αγγλία τα τελευταία χρόνια για δουλείες είπε οτι είχε διαβατήριο αλλά έβλεπε άλλους μόνο με την ταυτότητα. Καλού κακού όμως όποιος θέλει να πάει ας έχει διαβατήριο. Στα ΚΕΠ μου είπαν οτι κάνει μια μέρα να βγεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 27, 2004 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Με ελληνική ταυτότητα πας μια χαρα! Επίσης όσον αφορά το συνάλλαγμα, η οικονομικότερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις την κάρτα αναλήψεων που έχεις στην Ελλάδα (αν έχεις) φρόντιζε μόνο να βγάζεις το μέγιστο ποσό, γιατί έχει 1.5 ευρώ επιβάρυνση για κάθε φορά που την χρησιμοποιείς (η εθνική τουλάχιστον) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2004 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Αν θέλεις να αποφύγεις οποιαδήποτε καθυστέρηση, καλύτερα να έχεις και δαιβατήριο. Τυχαίνει μερικές φορές να θέλουν να ελέγξουν τις ταυτότητες και να σε καθυστερούν χωρίς λόγο. Εξάλλου όλο και κάπου θα θελήσεις να πας εκτός ΕΕ, μην τρέχεις τελευταία στιγμή για διαβατήριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2004 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Paschalia το 1996 πόσων χρονών ήσουν? Αν ήσουν κάτω από 16 δεν χρειαζόσουν τίποτα (παρά μόνο συνοδεία γονέων ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manu_Dhthen1 Νοέμβριος 27, 2004 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Μολις την Παρασκευη εβγαλα διαβατηριο...Τα γραφεια της νομαρχιας ειναι στην οδο Δωρου..Λιγο πιο κατω απο την ομονοια στο αριστερο σου χερι. Τα απαιτουμενα εγγραφα ειναι αυτα που αναφερει ο φιλος πιο πανω,, Κανει 3 μερες να εκδοθει Και το σιγουρο ειναι οτι πας Αγγλια μονο με ταυτοτητα..ειτε παλια ειτε καινουργια,,το πολυ πολυ να σε καθυστερησουν λιγο..Μην τους δινετε το δικαιωμα να μας θεωρουν ευροπαιους β κατηγοριας,,,πηγαινε με την ταυτοτητα ΜΟΝΟ. Παντως οποιος θελει να βγαλει διαβατηριο να το κανει τωρα,γιατι απο 1-1-05 μπαινουν και βιομετρικα στοιχεια σε αυτο.. BTW....Καλο ταξιδι και καλα ψωνια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalia Νοέμβριος 27, 2004 #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Τι εννοεις βιομετρικα στοιχεια ?Τριστενο το 96 ημουν ...12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manu_Dhthen1 Νοέμβριος 27, 2004 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από paschalia Τι εννοεις βιομετρικα στοιχεια ? Για αρχη δαχτυλικα αποτυπωματα,αλλα αποτι ακουω ισως και αλλα κολπα,οπως ιριδα ματιου κτλ..Και επισης θα βγαινουν μονο απο την αστυνομια..Σε γραφεια που θα φτιαχτουν ειδικα για αυτο το σκοπο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2004 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Αρχική απάντηση από paschaliaΤριστενο το 96 ημουν ...12 Μάλλον ταυτότητα της Barbie είχες τότε γι αυτό σε αφήσανε ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Νοέμβριος 27, 2004 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2004 Εδώ θές διαβατήριο για να πάς στην Ομόνοια και για τα νυχτερινά κέντρα στα Κάτω Πατήσια, δεν θα θέλεις για Αγγλία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Νοέμβριος 28, 2004 Author #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2004 Με πιστωτική dynamic visa μπορώ να αγοράσω πράγματα από Αγγλία; Αν είναι στο όνομα του πατέρα μου; Μπορώ να την χρησιμοποιήσω εγώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Νοέμβριος 28, 2004 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2004 Εάν έχει πάνω το διεθνές σήμα της VISA τότε φυσικά και μπορείς. Την υπογραφή φρόντισε να μάθεις καλά διότι τη κοιτάνε πάντα και δεν είναι διόλου απίθανο να σου δημιουργήσουνε πρόβλημα εάν οι υπογραφές δεν μοιάζουν. Είχα παρόμοι προβληματάκι με δικιά μου κάρτα, απλά έκαν την υπογραφή μου κάπως βιαστικά και εν συντομία. Την ξαναέκανα για να την δεκτούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Νοέμβριος 28, 2004 Author #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2004 Τί εννοείς Mobster, ότι θα πλαστογραφώ την υπογραφή του πατέρα μου; Δεν νομίζω να είναι εύκολο αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Νοέμβριος 28, 2004 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2004 Τα διαβατήρια εδώ (Αιτωλοακαρνανία - επαρχία Μεσολογγίου) βγαίνουν στην Νομαρχία και το πρωί κάνεις αίτηση, το μεσημέρι το παίρνεις, και έχω την εντύπωση πως πληρώνεις 30 - 40 ευρά. Κανονικά ισχύει ότι σε όλη την Ευρώπη ταξιδεύεις μόνο με ταυτότητα αλλά υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις πχ. στην Πορτογαλία με το euro ήθελε διαβατήριο. Επίσης λένε ότι η καινούρια ταυτότητα με τα λατινικά κάνει αντι διαβατηρίου.planetman στην Ελλάδα σε αρκετά καταστήματα σου ζητάνε και ταυτότητα με την πιστωτική, δεν νομίζω στην Αγγλία να είναι πολύ διαφορετικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Νοέμβριος 29, 2004 #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Αρχική απάντηση από planetman Τί εννοείς Mobster, ότι θα πλαστογραφώ την υπογραφή του πατέρα μου; Δεν νομίζω να είναι εύκολο αυτό... Μα και βέβαια είναι παράνομο να χρησιμοποιείς τη πιστωτική κάρτα, και ας είναι συγγενή σου 1ου βαθμού. Πίστευα ότι πως το ήξερες αυτό. Πάντως μπορείς να βγάλεις πιστωτική στο ονομά σου μέσω του πατέρα σου. Η χρέωση δηλαδή θα γίνεται στον πατέρα σου στον ίδιο λογαριασμό. Κάνει περίπου 15 ημέρες, η τράπεζα θα σου πει ακριβώς τι χρειάζεται και όλη τη διαδικασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Νοέμβριος 29, 2004 #38 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 planetman στην Ελλάδα σε αρκετά καταστήματα σου ζητάνε και ταυτότητα με την πιστωτική, δεν νομίζω στην Αγγλία να είναι πολύ διαφορετικά. Δεν ζητάνε τίποτα στην Αγγλία, διότι δεν έχουν και τίποτα να δείξουν. Δεν έχουν ταυτότητα οι ’γγλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Νοέμβριος 29, 2004 Author #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2004 Ωραία, πάω λοιπόν με απλή ταυτότητα και αγοράζω και ό,τι γουστάρω με την ξένη πιστωτική. Δεν είναι γαμάτα! :-O Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavaras Νοέμβριος 30, 2004 #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2004 Δε θα έχεις πρόβλημα. Εγώ όταν είχα πάει χρειάστηκα διαβατήριο μόνο για να στείλω πράγματα στην Ελλάδα με φορτωτική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.