monotis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2014 Καλησπερα ,εχω ενα laptop με 1Τb,και θελω να χωρισω το δισκο για να βαλω και δευτερο λειτουργικο.Σκεφτηκα λοιπον ωραια,θα τον χωρισω στην αρχη σε 2 ,500 και 500Gb ,και μετα τα 500 του ενος σε 2 παλι.Ετσι ωστε το καθε λειτουργικο να ειναι σε partition των 250gb,και να εχω και ενα partision 500gb για τα αρχεια μου.Παω λοιπον στο C ,παταω συρικνωση τομου,εκει σου εχει ηδη προεπιλογη το μεγεθος ,ωστε να χωριστει σε ισα μερη(αν θες μικροτερο απο τη μεση το C πχ 250gb δεν σε αφηνει..τελωσπαντων)Παταω τον χωριζει στα 2,(δεν κανω format στο νεο partition)και παταω παλι στο C που πλεον εγινε απο 1000gb σε 500gb να το χωρισω στα 2 (δηλ.250 και 250),πληκρολογο τα σωστα mb ομως δεν μου επιτρεπει κατι τετοιο.Τι κανω λαθος?Και πως πρεπει να γινει αυτο που θελω ?
dimgr Ιούλιος 13, 2014 #2 Ιούλιος 13, 2014 Με το πρόγραμμα Acronis Disk Director ή με κάποια live διανομή linux, από την οποία θα χρησιμοποιήσεις το gparted, ή απευθείας με την live διανομή του gparted.Google is your friend για τα παραπάνω, και αν θέλεις περισσότερη βοήθεια, εδώ είμαστε.
monotis Ιούλιος 13, 2014 Author #4 Ιούλιος 13, 2014 Ευχαριστω,εψαξα για μια εφαρμογη εν ονοματι eaueus,που μαλλον κανει αυτο που θελω.Γιατι η native εφαρμογη των windows μαλλον δεν ειναι για πολλα.
l2phile Ιούλιος 14, 2014 #5 Ιούλιος 14, 2014 Παω λοιπον στο C ,παταω συρικνωση τομου,εκει σου εχει ηδη προεπιλογη το μεγεθος ,ωστε να χωριστει σε ισα μερη(αν θες μικροτερο απο τη μεση το C πχ 250gb δεν σε αφηνει..τελωσπαντων)Τι μήνυμα σου πετάει; Κανονικά έπρεπε να σε αφήνει να το κόψεις εκεί που τελειώνει ο κατειλημμένος χώρος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.