Jump to content

shipping label (Corsair RMA)

gorg

Recommended Posts

Είχα μια δυσάρεστη εμπειρία με RMA ενός SSD από την Corsair και τώρα ως επιλογή έχω να τους αφήσω να τον κάνουν dispose ή να τους στείλω ένα "shipping label" από courier ώστε να το στείλουν πίσω. Τι είναι το τελευταίο και πως γίνεται;

shipping label απ'ότι ξέρω είναι το κομμάτι της απόδειξης που κρατάς, όταν στείλεις κάτι με courier.. συνήθως είναι με έναν αριθμό ή και κάποιο barcode μαζί..

Επειδή πρόσφατα έκανα κι εγώ rma προϊόν της corsair, εγώ έστειλα κάτι με απλό ταχυδρομείο και με το που το έλαβαν, έστειλαν πίσω άλλο προϊόν.. μήπως απλά θέλουν αυτό;

Θες να μας βάλεις αυτό που σου είπαν εδώ με κάνα screenshot μπας κ καταλάβουμε;;

shipping label απ'ότι ξέρω είναι το κομμάτι της απόδειξης που κρατάς, όταν στείλεις κάτι με courier.. συνήθως είναι με έναν αριθμό ή και κάποιο barcode μαζί..

Επειδή πρόσφατα έκανα κι εγώ rma προϊόν της corsair, εγώ έστειλα κάτι με απλό ταχυδρομείο και με το που το έλαβαν, έστειλαν πίσω άλλο προϊόν.. μήπως απλά θέλουν αυτό;

Θες να μας βάλεις αυτό που σου είπαν εδώ με κάνα screenshot μπας κ καταλάβουμε;;

Όχι, δεν δέχτηκαν το RMA (γιατί το ένα από τα 2 αυτοκόλλητα warranty του ssd είχε ξεκολλήσει) οπότε από ότι καταλαβαίνω μου ζητάνε να προπληρώσω ένα shipping label ώστε να στείλουν πίσω τον ssd (από Ολλανδία). Τσέκαρα με ups, dhl και για απλό φάκελο το κόστος είναι 120 ευρώ (αν είναι δυνατόν). Επειδή είναι θέμα τιμής και εγωισμού δεν θέλω να αφήσω να κάνουν τον ssd "dispose" κι ας πληρώσω τα μεταφορικά πίσω (όχι όμως φυσικά >10 ευρώ).

https://www.ups.com/uis/guest?loc=en_GR

You can obtain a label from a courier of your choice and attach it as a file on your ticket. We will transfer the label to our shipping department and have them ship back your package. If you have any other questions, please let us know. Thank you.

Πώς γίνεται να είναι 120€ για ένα πραγματάκι 100 γραμμαρίων;

Εγώ ολόκληρη H100 έστειλα με ταχυδρομείο και δεν κόστισε πολλά.. τσέκαρε κ το courier του ταχυδρομείου.. μήπως κάτι υπολογίζεται λάθος; Μίλησες τηλεφωνικά με αντιπρόσωπο; Γιατί συνήθως στα calculators βγαίνει ότι να'ναι σε κόστος..

Πώς γίνεται να είναι 120€ για ένα πραγματάκι 100 γραμμαρίων;

Εγώ ολόκληρη H100 έστειλα με ταχυδρομείο και δεν κόστισε πολλά.. τσέκαρε κ το courier του ταχυδρομείου.. μήπως κάτι υπολογίζεται λάθος; Μίλησες τηλεφωνικά με αντιπρόσωπο; Γιατί συνήθως στα calculators βγαίνει ότι να'ναι σε κόστος..

Μάλλον θα μιλήσω, αλλά οι UPS/DHL πολλές φορές έχουν εξωφρενικές τιμές. ΄Η το calculator απλά δεν λειτουργεί. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται να γίνει ηλεκτρονικά και η αποστολή (το shipping label) από Ολλανδία -> Ελλάδα, όχι το αντίστροφο, οπότε δεν έχω μάλλον το option των ΕΛΤΑ κτλ.

Μπες στο ολλανδικο ταχυδρομειο και λογικα θα εχει να κανεις αγορα απο κει. Το Royal mail εχει παντως... Αν και δεν ξερω αν θα δεχτουν να το πανε μεχρι εκει για να το στειλουν.

ή δες κανενα τετοιο:

http://www.parcel2ship.co.uk/acatalog/Send-Parcel-To-Greece-Parcelforce-Pickup-4kg.html

[MENTION=7649]FANISTELROOY[/MENTION]

Το ολλανδικό ταχυδρομείο (postnl) δεν είχε επιλογή για αγορά shipping label για Ελλάδα (είχε όμως για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες).

Επειδή δεν έβγαινε άκρη επικοινώνησα με Corsair και μου έκαναν "χάρη" να μου στείλουν τον SSD πίσω, πράγμα που έκαναν πράξη (με δικά τους έξοδα).

Για την ιστορία:

Ο ελάχιστα χρησιμοποιημένος SSD μικρής σχετικά χωρητικότητας εξαφανίστηκε ξαφνικά λίγες μέρες αφού τον δοκίμασα σε ένα σύστημα για φίλο (εμένα δεν μου χρειαζόταν) και δεν το έβλεπε, ούτε σε διαφορετικό Η/Υ, ούτε με USB case κτλ. Όταν σκέφτηκα για RMA (το πρόβλημα πρέπει να το είχαν αρκετοί για αυτή τη σειρά στο παρελθόν) διαπίστωσα ότι είχαν περάσει 2 μέρες από το τέλος της εγγύησης. Επικοινώνησα με το eshop όπου ευγενικά μου έστειλαν το τιμολόγιο που είχα χάσει, βρήκα και το retail box, επικοινώνησα και με Corsair οι οποίοι μου έκαναν "χάρη" και μου έστειλαν shipping label για RMA. Μάλιστα πλήρωσα και στα ΕΛΤΑ για tracking number :tomato:

Δυστυχώς το RMA δεν έγινε δεκτό στην Ολλανδία αφού διαπιστώθηκε ότι το ένα από τα δύο warranty shield ήταν βγαλμένο. Φυσικά ποτέ δεν άνοιξα τον SSD (εδώ καλά καλά δεν τον χρησιμοποίησα τόσα χρόνια), τα warranty αυτοκόλλητα δεν καλύπτουν κάποια βίδα, δεν είχε νόημα να έχω βγάλει το 1 αλλά το άλλο να είναι στη θέση του, κτλ. Δυστυχώς μέσα στη φούρια δεν είχα τσεκάρει πριν τον βάλλω στο φάκελο ή δεν έδωσα τόση σημασία. Μου έστειλαν φωτογραφία όπου φαινόταν πράγματι ότι το 1 από τα 2 αυτοκόλλητα ήταν βγαλμένο, όμως φαίνεται πιο πολύ λιωμένο/σκισμένο καθώς υπάρχουν ακόμα υπολλείματα από κόλλα/χρώμα/γράμματα κτλ.

Δεν είχα διάθεση για παραπάνω, στις επιλλογές return, arrange to collect, ή dispose προτίμησα return για την τιμή των όπλων. Αφού έχασα τα μαλλιά μου με τις τιμές για shipping labels από UPS/DHL, η Corsair και καλά αντιλήφθηκε τη δυσκολία και μου έστειλε πίσω το (καμμένο) SSD.

"Μπράβο" για άλλη μια φορά στην Corsair που 2 φορές δεν στάθηκε στο γράμμα των κανονισμών. Οφείλω να πω ότι η επικοινωνία ήταν άριστη (άργησαν λίγο αλλά είχαν και την Computex). Και εγώ, γιατί έτσι μου αρέσει, ΔΕΝ θα ξαναγοράσω Corsair, δεν πάει να είναι και οι καλύτεροι. No hard feelings.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.