PeleGiannisGalpe Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2014 Ξαφνικα ο υπολογιστης μου εμφανισε το εξης προβλημα: Ανοιγει κανονικα, ομως στην οθονη βγαινει το μηνυμα "no signal" .. Αρχικα κοιταξα το καλωδιο απτη καρτα γραφικων στην οθονη αλλα ηταν μια χαρα .. Επειτα απο λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ και αφου δοκιμασα λιγα πραγματα, διαπιστωσα πως δεν κανει boot (τα λαμπακια απτο πληκτρολογιο δεν αναβουν..κ ουτε ακουγεται ο εναρκτηριος ηχος των windows) και εφτασα στο σημειο να βγαλω τη RAM (και μονο αυτη, τιποτα αλλο) απο τη μητρικη πλακετα και να ανοιξω τον υπολογιστη με μονο το καλωδιο ρευματος συνδεδεμενο..το προβλημα μου ειναι εδω ομως! Ο υπολογιστης παλι δουλευε οπως πριν χωρις να ακουγεται κανενα μπιπ..δε θα πρεπε να υπαρχει ενα τετοιου ειδους προειδοποιητικο μηνυμα? Αρκει αυτο για να συμπερανω πως χρειαζομαι αλλη μητρικη? Ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιούνιος 29, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2014 αν απλα δεν εκανε boot θα εβλεπες οτι rom υπαρχει (bios, εναρξη κτλ) Ετσι οπως το περιγραφεις το πρωτο που μου ρχεται ειναι τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούνιος 29, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2014 η μητρική !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιούνιος 30, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2014 η μητρική !!ή μητρική. .. Απλά η σειρά είναι τροφοδοτικο πρώτα και μετά μητρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούνιος 30, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2014 ή μητρική. .. Απλά η σειρά είναι τροφοδοτικο πρώτα και μετά μητρικηπρώτα είναι η μητρική !! στο σωκετ 775 με τάραξε η intel απόχτησα 3 μητρικές και όλες είχαν το ίδιο πρόβλημα λίγο-πολύ no signal Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούνιος 30, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2014 Ξαφνικα ο υπολογιστης μου εμφανισε το εξης προβλημα:Ανοιγει κανονικα, ομως στην οθονη βγαινει το μηνυμα "no signal" .. Αρχικα κοιταξα το καλωδιο απτη καρτα γραφικων στην οθονη αλλα ηταν μια χαρα .. Επειτα απο λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ και αφου δοκιμασα λιγα πραγματα, διαπιστωσα πως δεν κανει boot (τα λαμπακια απτο πληκτρολογιο δεν αναβουν..κ ουτε ακουγεται ο εναρκτηριος ηχος των windows) και εφτασα στο σημειο να βγαλω τη RAM (και μονο αυτη, τιποτα αλλο) απο τη μητρικη πλακετα και να ανοιξω τον υπολογιστη με μονο το καλωδιο ρευματος συνδεδεμενο..το προβλημα μου ειναι εδω ομως! Ο υπολογιστης παλι δουλευε οπως πριν χωρις να ακουγεται κανενα μπιπ..δε θα πρεπε να υπαρχει ενα τετοιου ειδους προειδοποιητικο μηνυμα? Αρκει αυτο για να συμπερανω πως χρειαζομαι αλλη μητρικη? Ευχαριστω εκ των προτερων σβήσε το τροφοδοτικό, πάτα τον διακόπτη του κουτιού , με κλειστό το τροφοδοτικό, δυο τρεις φορές, μετά ξαναδοκιμαζεις να ανάψεις τον HY , αν δεν ανάψει επαναλαμβανεις την διαδικασία...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMDakias Ιούνιος 30, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2014 Οπως ειναι η εικονα κατω αριστερα ειναι τα pins συνδεσης του power/reset button, power/hdd led και του speaker. Κοιτα αν ειναι συνδεδεμενο το speaker. Αν ειναι, μαλλον δεν δουλευε ποτε. Σε αυτη την περιπτωση παρε ενα test set, συνδεσε μονο το speaker και περιμενε μηπως ακουσεις κανα beep code. Αν και τοτε δεν ακουσεις τιποτα τοτε μαλλον ειναι μητρικη. Επισης, το λαμπακι της μητρικης και τα ανεμιστηρακια αναβουν? Στη θεση σου παντως θα τσεκαρα και με ενα διαφορετικο τροφοδοτικο μπας και... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Ιούνιος 30, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια, θα ξαναδοκιμασω και θα σας πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.