Jump to content

OCing για καθημερινή χρήση

Mobster

Recommended Posts

Κάπου διάβασα ότι το Vcore δεν πρέπει να ξεπερνάει στο 25% από το μαμίσιο όταν πρόκειται για καθυμερινή χρήση. Για μικρά διαστήματα χρήσης είναι ασφαλές να δοκιμάσουμε Vcore 25-33%.

Τι γνώμη έχετε και από εμπειρίες?

Προσωπικά δολεύω στα 2.0V καθυμερινά από 1.6V 24/7, και ψιλοανησυχώ. Από άποψη ψύξης έχω πολύ περιθώριο ακόμα να δουλέψω σε 2.1 ή και παραπάνω. Αλλά δεν τολμώ ακόμη.

Για ποιο λόγο ανησυχείς?Σίγουρα προκαλείς επιτάχυνση του θερμικού θανάτου του επεξεργαστή σου αλλά την εγγύηση τι την έχουμε???Εγώ δίνω 1.75 από ΒΙΟΣ 1.80 από probe και πολύμετρο 1.81 με αέρα κι έχω 40 σε πλήρες φορτίο (εννοείται χειμωνιάτικα έτσι???!!!)Βέβαια η μαμίσια ψύκτρα έχει δεχθεί κάποια μετατροπή για να αντέχει ο επεξεργαστής!!!

1.jpg

Αυτό σε 22 VOLTS.

Οπότε δίνε όσο αντέχει

Όσο φιλότιμη και αν είναι αυτή η κατασκευή....δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα θερμικά φορτία που αντέχει αυτή η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι πολύ μικρα.

Σιγουρα τη βελτίωσες αλλα μια αξιοπρεπείς χάλκινη ψύκτρα ενδεικνυται...

Τον 2500+ mobile μου τον δουλεύω στα 10 Χ 240 με 1.75 βόλτ με μία χάλκινη ψύκτρα Gladiator παλιά (2001) της OCZ

http://overclockers.com/articles391/

και ένα 80άρη ανεμιστήρα στις 3100 στροφές με ένα αντάπτορα αφού η ψύκτρα έπαιρνε 60άρι ανεμηστήρα.

Οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα 50 σε φούλ φορτίο !

Γενικά πιστέυω ότι παίζει ένα ανελέητο μάρκετινγκ με τις ψύκτρες που ποντάρει πάνω στην απληστία μας και το κόλημά μας για χαμηλές θερμοκρασίες.

Σίγουρα όμως αυτό το stock ψυκτράκι δεν είναι ότι καλύτερο έστω και αν το φυσάει 120άρης ανεμιστήρας !!!

:)

Πέρα από τις θερμοκρασίες, αυξάνοντας πολύ το Vcore κατά πόσο επηρρεάζει τη CPU;

Σε κάποιους Ιntel για παράδειγμα, μπορεί να τους κάψει λόγο κάποιου φαινομένου στο τρόπο κατασκευή τους. Δεν θυμάμαι που το διάβασα και πως λέγεται ακριβώς, κάτι ίσως με ηλεκτρομαγνητισμό, δεν είμαι και σίγουρος.

Πάντως βλέπω ότι οι περισσότεροι δουλεύεται στα 1.8V περίπου. Από πόσο αρχικό;

Αρχική απάντηση από Mobster

Σε κάποιους Ιntel για παράδειγμα, μπορεί να τους κάψει λόγο κάποιου φαινομένου στο τρόπο κατασκευή τους. Δεν θυμάμαι που το διάβασα και πως λέγεται ακριβώς, κάτι ίσως με ηλεκτρομαγνητισμό, δεν είμαι και σίγουρος.

Στο SDNS (Suden death norwood syndrome (κάπος έτσι γράφετε...)) αναφέρεσε?

Το electro migration ειναι γενικο φαινομενο σε ολους τους επεξεργαστες και οχι μονο

στους Intel.Οταν δινεις παραπανω ρευμα αυξανεται και ο ρυθμος αυτου του φαινομενου...

Παντως για καθημερινη χρηση καλο ειναι να μη δινεις πανω απο 15-20%,αναλογα βεβαια και με τη ψυξη που εχεις.

Τα 32Μ δε λένε και πολλά τελικά .Κι εγώ νόμιζα ότι θα ήταν αρκετά αλλά δεν...Με τοστ ξεκίνησα και στο τοστ κατέληξα.Πανω από 5 λεπτά είμαι καλά ,πάνω από 15 παίρνει κι άλλο υπερχρονισμό!

Αρχική απάντηση από schumifer

Τα 32Μ δε λένε και πολλά τελικά .Κι εγώ νόμιζα ότι θα ήταν αρκετά αλλά δεν...Με τοστ ξεκίνησα και στο τοστ κατέληξα.Πανω από 5 λεπτά είμαι καλά ,πάνω από 15 παίρνει κι άλλο υπερχρονισμό!

Με τι ψυξη μιλας και σε τι θερμοκρασιες!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.