Mobster Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2004 Κάπου διάβασα ότι το Vcore δεν πρέπει να ξεπερνάει στο 25% από το μαμίσιο όταν πρόκειται για καθυμερινή χρήση. Για μικρά διαστήματα χρήσης είναι ασφαλές να δοκιμάσουμε Vcore 25-33%.Τι γνώμη έχετε και από εμπειρίες?Προσωπικά δολεύω στα 2.0V καθυμερινά από 1.6V 24/7, και ψιλοανησυχώ. Από άποψη ψύξης έχω πολύ περιθώριο ακόμα να δουλέψω σε 2.1 ή και παραπάνω. Αλλά δεν τολμώ ακόμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 25, 2004 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Για ποιο λόγο ανησυχείς?Σίγουρα προκαλείς επιτάχυνση του θερμικού θανάτου του επεξεργαστή σου αλλά την εγγύηση τι την έχουμε???Εγώ δίνω 1.75 από ΒΙΟΣ 1.80 από probe και πολύμετρο 1.81 με αέρα κι έχω 40 σε πλήρες φορτίο (εννοείται χειμωνιάτικα έτσι???!!!)Βέβαια η μαμίσια ψύκτρα έχει δεχθεί κάποια μετατροπή για να αντέχει ο επεξεργαστής!!! Αυτό σε 22 VOLTS. Οπότε δίνε όσο αντέχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Νοέμβριος 25, 2004 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Εμμμμ... sorry αλλά αυτή η κατασκευή είναι σίγουρα OK; :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Νοέμβριος 25, 2004 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Όσο φιλότιμη και αν είναι αυτή η κατασκευή....δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα θερμικά φορτία που αντέχει αυτή η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι πολύ μικρα.Σιγουρα τη βελτίωσες αλλα μια αξιοπρεπείς χάλκινη ψύκτρα ενδεικνυται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-kyramas Νοέμβριος 25, 2004 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Τον 2500+ mobile μου τον δουλεύω στα 10 Χ 240 με 1.75 βόλτ με μία χάλκινη ψύκτρα Gladiator παλιά (2001) της OCZ http://overclockers.com/articles391/ και ένα 80άρη ανεμιστήρα στις 3100 στροφές με ένα αντάπτορα αφού η ψύκτρα έπαιρνε 60άρι ανεμηστήρα. Οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα 50 σε φούλ φορτίο ! Γενικά πιστέυω ότι παίζει ένα ανελέητο μάρκετινγκ με τις ψύκτρες που ποντάρει πάνω στην απληστία μας και το κόλημά μας για χαμηλές θερμοκρασίες. Σίγουρα όμως αυτό το stock ψυκτράκι δεν είναι ότι καλύτερο έστω και αν το φυσάει 120άρης ανεμιστήρας !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Νοέμβριος 25, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Πέρα από τις θερμοκρασίες, αυξάνοντας πολύ το Vcore κατά πόσο επηρρεάζει τη CPU; Σε κάποιους Ιntel για παράδειγμα, μπορεί να τους κάψει λόγο κάποιου φαινομένου στο τρόπο κατασκευή τους. Δεν θυμάμαι που το διάβασα και πως λέγεται ακριβώς, κάτι ίσως με ηλεκτρομαγνητισμό, δεν είμαι και σίγουρος.Πάντως βλέπω ότι οι περισσότεροι δουλεύεται στα 1.8V περίπου. Από πόσο αρχικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Νοέμβριος 25, 2004 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Αρχική απάντηση από MobsterΣε κάποιους Ιntel για παράδειγμα, μπορεί να τους κάψει λόγο κάποιου φαινομένου στο τρόπο κατασκευή τους. Δεν θυμάμαι που το διάβασα και πως λέγεται ακριβώς, κάτι ίσως με ηλεκτρομαγνητισμό, δεν είμαι και σίγουρος. Στο SDNS (Suden death norwood syndrome (κάπος έτσι γράφετε...)) αναφέρεσε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Νοέμβριος 25, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Αααα θυμήθηκα, φαινόμενο electro-migration. Μάλλον το ίδιο πράγμα λέμε FrOsT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Νοέμβριος 25, 2004 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2004 Το electro migration ειναι γενικο φαινομενο σε ολους τους επεξεργαστες και οχι μονοστους Intel.Οταν δινεις παραπανω ρευμα αυξανεται και ο ρυθμος αυτου του φαινομενου...Παντως για καθημερινη χρηση καλο ειναι να μη δινεις πανω απο 15-20%,αναλογα βεβαια και με τη ψυξη που εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Δεκέμβριος 2, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2004 Είμαι στο 25% και με τρώει το δαχτυλάκι μου να χώσω κι άλλο. καταραμένη ψύκτρα με βάζεις σε πειρασμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Δεκέμβριος 10, 2004 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2004 Βασικά θα ήθελα να ρωτήσω με καθημερινό o/c αν βγάζω 32Μ Pi και αντέχω στο prime 30 με 45 λεπτά το σύστημα θεωρείτε stable; Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 10, 2004 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2004 Για σταθερότητα χρησιμοποιώ το τοστάκι-πολύ βάρβαρο πρόγραμμα- και εμένα πιο πολύ με απασχολεί η υπερθέρμανση των mosfet παρά του επεξεργαστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 10, 2004 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2004 Τα 32Μ δε λένε και πολλά τελικά .Κι εγώ νόμιζα ότι θα ήταν αρκετά αλλά δεν...Με τοστ ξεκίνησα και στο τοστ κατέληξα.Πανω από 5 λεπτά είμαι καλά ,πάνω από 15 παίρνει κι άλλο υπερχρονισμό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Δεκέμβριος 10, 2004 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2004 Αρχική απάντηση από schumifer Τα 32Μ δε λένε και πολλά τελικά .Κι εγώ νόμιζα ότι θα ήταν αρκετά αλλά δεν...Με τοστ ξεκίνησα και στο τοστ κατέληξα.Πανω από 5 λεπτά είμαι καλά ,πάνω από 15 παίρνει κι άλλο υπερχρονισμό! Με τι ψυξη μιλας και σε τι θερμοκρασιες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.