Jump to content

bios update

saradis1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα παιδιά. Είχα ένα πρόβλημα και μου προτείνατε να κάνω bios update. επειδή όμως δεν ήξερα πως γίνεται έκανα format και το πρόβλημα λύθηκε (αν και παρουσιάστηκε μια φορά). το Πρόβλημα ήταν οτι έκανε @#%@% επανεκκινήσεις το σύστημα. Τέλος πάντων θα ήθελα να κάνω ένα bios update να είμαι σίγουρος μόνο που δέν ξέρω την διαδικασία καθόλου.

Έχω μια m/b : QDI Advance 10B/E/F/T με bios: Award Software international (version 6.00 PG).

Πώς κάνουμε update σε αυτό (στα Ελληνικά μονο ρε παιδιά γιατι με τα αγγλικά θα κάνουμε κανένα λάθος και θα τρέχουμε μετα). :tomato::rip:

Πείτε μου αν θέλετε καμια άλλη πληροφορία.

κανε απλα μια αναζητηση και θα βρεις αυτο που ακριβως ζητας.

Εχουν γινει πολλες αναφορες στο παρελθον

Μπες στη σελιδα της qdi κατεβασε το bios και δες και τις οδηγιες και τυχον ενα μικρο προγραμματακι που χριαστεις (flash utility) . το σιγουρο ειναι οτι θελεις κανα δυο δισκετες

http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/support/d_advance10E.htm

Πήγαινε στην παραπάνω σελίδα και κατέβασε το πιό πρόσφατο

bios.

Φορμάρισε μιά δισκέτα για να κάνεις boot σε dos.

Ξεζιπάρισε το αρχείο που θα κατεβάσεις , έχει μέσα και το

flash utility.

Εχει κι ένα readme file διάβασε το και ακολούθα τις οδηγίες.

Καλή επιτυχία.

Μην ξεχάσεις να βγάλεις το Write Flash Protect από το bios γιατί θα σου βγάζει λάθος και δεν θα ξέρεις τι γίνεται.

• 11 months later...

Να ρωτήσω κάτι ?

Κατά πόσο χρήσιμο είναι το ΒΙΟΣ update??? Είναι εύκολο για έναν μέσο χρήστη? Έχω την ΜSI K8N NEO4F κ μου δίνει η MSI τη δυνατότητα του MSI Live Update 3. Όταν πήγα όμως να κάνω update του bios μου έγραφε πως είναι επικύνδυνο κ πως πρέπει να προσέχω κτλ ... όντως ?

Ευχαριστώ !

ΠΑΝΤΑ το update του bios ειναι επικινδυνο,αλλα και παρα πολυ απλο.Πρωτα απ`ολα θα πρεπει,το νεο bios να ειναι για την μητρικη σου και οταν κανεις το update,να ειναι ο υπολογιστης πανω σε ups.Εχω "χασει" μητρικη λογο διακοπης ρευματος την ωρα του update.:bye:

ΟΠΑ !!! Τελικά διατρέχω αμεσότατους κινδύνους !!! Υπάρχει περίπτωση να χάσω καμιά 7800GTX κ φουντάρω? :...:

Ποιά είναι ακριβώς η διαδικασία? Κατεβάζω, πατώ install κ περιμένω ??? -Όπως δλδ με τα περισσότερα updates στον κόσμο? Υπάρχει τπτ άλλο ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω? Γιατί ... το λάθος αυτή τη φορά τελικά δεν διορθώνεται με ένα από bios reset !

Ευχαριστώ !

Για bios update στην καρτα γραφικων ή στην μητρικη ενοεις?Σε εχασα λιγο.Κατεβαζεις,δεν πατας install γιατι δεν ειναι εκτελεσημο το αρχειο,αλλα αρχειο εικονας(συνηθως *.bin).Μπορεις να κανεις update μεσα απο τα win με το προγραματακι της msi,αλλα δεν στο συνηστω για πολλους λογους.Το ποιο συγουρο ειναι να κανεις update απο dos.Επειδη δεν ξερω ποιο bios εχει η μητρικη σου για να σου πω ποιο utility να κατεβασεις,μπες στην σελιδα της msi,βρες την μιτρικη σου και στα bios updates θα εχει αναλυτικες αδηγειες για το τι να κανεις και πως.

Εγώ για bios της mobo εννοούσα ! Αλλά ναι ! Αφού υπάρχει bios κ στην gpu ας την αναβαθμήσουμε κι αυτήν ... AN δεν διατρέχουμε κίνδυνο να την κάψουμε. Δεν παίζουμε έτσι με μια 7800 GTX ;)

Για dos που λες, την τελευταία φορά που τα είδα ήταν πριν από 8 χρόνια στο παλιο πισi της μαμάς :cool: Θα μπω στην MSI κ θα δω τι τρέχει κ αν έχω πρόβλμμα σου λέω!

Thanx κ πάλι ;)

Αρχική απάντηση από Insane [Σήμερα, στις 17:28]

ΠΑΝΤΑ το update του bios ειναι επικινδυνο,αλλα και παρα πολυ απλο.Πρωτα απ`ολα θα πρεπει,το νεο bios να ειναι για την μητρικη σου και οταν κανεις το update,να ειναι ο υπολογιστης πανω σε ups.Εχω "χασει" μητρικη λογο διακοπης ρευματος την ωρα του update.:bye:

μην τα λέμε και τόσο τραγικά δεν "χάνεται" η μητρική τόσο ευκολα ....απλώς μπορεί να υπάρχει μια ταλαιπωρια μέχρι να προμηθευτείς το τσιπάκι του bios ή να κάνεις hot flash:confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.