Jump to content

Αγορά pci card για έξτρα θύρες Sata

ksexasmenos

Recommended Posts

Καλημέρα.

Θέλω να αγοράσω μια κάρτα pci γιατί έχω ξεμείνει από διαθέσιμες θύρες sata στην μητρική.

Δύο απορίες που έχω, θα υστερήσω πολύ σε ταχύτητα μέσω τις pci? Δεύτερον είναι αξιόπιστος τρόπος σύνδεσης? Το να ξεκινήσω κάποια μέρα το σύστημα και δω τους σκληρούς να μην αναγνωρίζονται δεν θέλω ούτε να το φαντάζομαι.

Επίσης η κάρτα μπορεί να μπει στην pci express X16 ή εκεί μόνο κάρτες γραφικών μπαίνουν?

Η μητρική μου είναι αυτήν εδώ http://www.asus.com/Motherboards/M2R32MVP/specifications/ και αναφέρει

Expansion Slots

2 x PCIe x16 slot with CrossFire support at full x16, x16 mode

2 x PCIe x1

2 x PCI

• 4 weeks later...

Προτίμησε κάποια με chip της Silicon Image. Αν θυμάμαι ήταν γενικά απροβλημάτιστα σε σχέση με jmicron / marvell.

pci sata silicon image | eBay

Πρόσεξε, εάν θέλεις PCI ή PCI express.

Το αν θα υποστηρίζεται σε linux, θα το δεις από πριν, εάν το chip υποστηρίζεται από τον kernel. Συνήθως τα περισσότερα υποστηρίζονται.

Όλοι οι δίσκοι που έχω είναι sata 2 εκτός από έναν που είναι sata3.

Οπότε θα κινηθώ προς PCI express μεριά.

Υπάρχει κανένα site που μπορώ να τσεκάρω αν η κάρτα που θα πάρω θα παίζει σε ubuntu? Πώς το ψάχνω αυτό?

Οπότε θα κινηθώ προς PCI express μεριά.

Θα κινηθείς στην υποδοχή που υποστηρίζει η μητρική σου. Ποιά μητρική έχεις; Τι υποδοχές έχει (PCI / PCI express).

edit τώρα ξανα είδα το πρώτο post σου. Πάνε σε PCI express, να είσαι συμβατός και μελλοντικά, μιας και που οι PCI έχουν ψιλο-καταργηθεί.

Υπάρχει κανένα site που μπορώ να τσεκάρω αν η κάρτα που θα πάρω θα παίζει σε ubuntu? Πώς το ψάχνω αυτό?

Συνήθως στα specs οι controllers αναφέρουν συμβατότητα με linux. π.χ. στο ebay βρήκα αυτή με 4 sata3 ports και συμβατότητα linux. Δεν ξέρω πόσα ports θέλεις και ποιο είναι το budget σου

Για τα ports θα ήθελα να είναι 4 αλλά δεν παίζουν λεφτά προς το παρόν. Το ποσό που διαθέτω είναι μαξιμουμ 40ευρώ.

Οι σκληροί που κάθονται προς το παρόν είναι 2 οπότε μια κάρτα με 2 θύρες μου είναι αρκετή προς το παρόν και αργότερα αν χρειαστεί παίρνω ακόμη μια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.