ksexasmenos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2014 Καλημέρα.Θέλω να αγοράσω μια κάρτα pci γιατί έχω ξεμείνει από διαθέσιμες θύρες sata στην μητρική.Δύο απορίες που έχω, θα υστερήσω πολύ σε ταχύτητα μέσω τις pci? Δεύτερον είναι αξιόπιστος τρόπος σύνδεσης? Το να ξεκινήσω κάποια μέρα το σύστημα και δω τους σκληρούς να μην αναγνωρίζονται δεν θέλω ούτε να το φαντάζομαι.Επίσης η κάρτα μπορεί να μπει στην pci express X16 ή εκεί μόνο κάρτες γραφικών μπαίνουν?Η μητρική μου είναι αυτήν εδώ http://www.asus.com/Motherboards/M2R32MVP/specifications/ και αναφέρειExpansion Slots2 x PCIe x16 slot with CrossFire support at full x16, x16 mode 2 x PCIe x1 2 x PCI Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιούνιος 21, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2014 Κατι τετοιο ψάχνεις3.0Gbps SATA II 4 PORTS PCIe RAID Control Card JMB JMICRON CHIP | eBay Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick2crete Ιούνιος 21, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2014 [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AZ9T264/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1[/ame]Στην Asus P5E3 Deluxe δουλευει κανονικα στo x16 slot Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksexasmenos Ιούλιος 15, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Γνωρίζει κανείς αν είναι αξιόπιστα όμως? Δεν θέλω να το ανοίξω μια μέρα και να βρω τπτ άδειους σκληρούς.Επίσης το πιο σημαντικό που δεν ανέφερα. Σε ubuntu θα λειτουργεί η συσκευή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιούλιος 16, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Προτίμησε κάποια με chip της Silicon Image. Αν θυμάμαι ήταν γενικά απροβλημάτιστα σε σχέση με jmicron / marvell.pci sata silicon image | eBayΠρόσεξε, εάν θέλεις PCI ή PCI express.Το αν θα υποστηρίζεται σε linux, θα το δεις από πριν, εάν το chip υποστηρίζεται από τον kernel. Συνήθως τα περισσότερα υποστηρίζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksexasmenos Ιούλιος 16, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Τι διαφορά θα έχω μεταξυ PCI και PCI express? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 16, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Τι διαφορά θα έχω μεταξυ PCI και PCI express?To pci express έχει μεγαλύτερη διαμεταγωγή και άρα μπορεί να υποστηρίξει sata2/3 δίσκους, χωρίς να χάσεις σε επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksexasmenos Ιούλιος 16, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Όλοι οι δίσκοι που έχω είναι sata 2 εκτός από έναν που είναι sata3.Οπότε θα κινηθώ προς PCI express μεριά.Υπάρχει κανένα site που μπορώ να τσεκάρω αν η κάρτα που θα πάρω θα παίζει σε ubuntu? Πώς το ψάχνω αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιούλιος 16, 2014 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Οπότε θα κινηθώ προς PCI express μεριά.Θα κινηθείς στην υποδοχή που υποστηρίζει η μητρική σου. Ποιά μητρική έχεις; Τι υποδοχές έχει (PCI / PCI express).edit τώρα ξανα είδα το πρώτο post σου. Πάνε σε PCI express, να είσαι συμβατός και μελλοντικά, μιας και που οι PCI έχουν ψιλο-καταργηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 16, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Υπάρχει κανένα site που μπορώ να τσεκάρω αν η κάρτα που θα πάρω θα παίζει σε ubuntu? Πώς το ψάχνω αυτό?Συνήθως στα specs οι controllers αναφέρουν συμβατότητα με linux. π.χ. στο ebay βρήκα αυτή με 4 sata3 ports και συμβατότητα linux. Δεν ξέρω πόσα ports θέλεις και ποιο είναι το budget σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksexasmenos Ιούλιος 16, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2014 Για τα ports θα ήθελα να είναι 4 αλλά δεν παίζουν λεφτά προς το παρόν. Το ποσό που διαθέτω είναι μαξιμουμ 40ευρώ.Οι σκληροί που κάθονται προς το παρόν είναι 2 οπότε μια κάρτα με 2 θύρες μου είναι αρκετή προς το παρόν και αργότερα αν χρειαστεί παίρνω ακόμη μια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.