Anashario Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2014 Καλησπέρα, θέλω να χτίσω ένα νέο σύστημα και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για την επιλογή που κατέληξα.Θα χρειαστώ: M/B, CPU, GPU, PSU, RAM, HDD (τα υπόλοιπα υπάρχουν από το τωρινό μου σύστημα.)Budget: 400€Χρήση: Χαλαρό gaming (είμαι υπέρευχαριστημένος άμα μπορώ να παίξω ένα Diablo 3 σε μέτρια settings), Adobe Photoshop, Premiere & InDesign (όχι σε επαγγελματικό επίπεδο), μουσική - surfing - office και τα κλασσικά. Γενικά μιλάμε για μέτριο χρήστη με μέτριες απαιτήσεις.Η τωρινή μου σύνθεση, η οποία με καλύπτει (με το όποιο ζόρι) στα περισσότερα (εκτός του gaming) είναι:M/B: Asus P4C800 865CPU: Intel P4 3,00GhzGPU: Ati Radeon HD 3450RAM: 3,00Gb DDR 400GhzHDD: WD Caviar 750Gb Sata 2 + Seagate 250Gb IDEPSU: 350wattOptical: 2x DVD-RWMonitor: Samsung SyncMaster 22'' TFTSound: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 5.1 + Logitech X530 5.1 SpeakersCase: AeroCool Aeroengne Plus (με 2X 14cm fans)Από τα παραπάνω, λέω να χρησιμοποιήσω και στο νέο σύστημα όσα είναι με κόκκινο χρώμα.Μετά από έρευνα, κατέληξα στα εξής:AMD A8 6600K 3.90GHZ BOXARCTIC COOLING ALPINE 64 PLUS AMD CPU COOLER 92MMASUS A88XM-PLUS RETAILG.SKILL F3-2400C11D-8GXM 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ CL11 RIPJAWSX DUAL CHANNEL KITSAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3CORSAIR VS SERIES VS550 - 550W POWER SUPPLYΤα ερωτήματά μου είναι τα εξής:Διάβασα πως ο ενσωματωμένος επεξεργαστής γραφικών στον A8 (Radeon HD 8570D) είναι ικανοποιητικός για μέτρια χρήση. Ποια είναι η γνώμη σας; Θα ήταν καλύτερη μια κανονική κάρτα γραφικών της τάξης του 50ευρου;Όσο αναφορά την ψήκτρα, διάβασα πως η μανίσια της AMD είναι για κλάματα. Αυτή που επέλεξα είναι ικανοποιητική;Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω ένα HDD 250Gb και ένα DVD-RW που έχω και είναι IDE στη M/B που διάλεξα;Ο SSD δίσκος και οι RAM είναι συμβατές;Το τροφοδοτικό είναι αρκετό; Εκεί μπερδεύτηκα, γιατί είδα πως έχει πολλές επιλογές σε μάρκα στα 500 watt περίπου και κοντά στα 50€ όλες.Το κουτί που έχω είναι εντάξει για ένα τέτοιο σύστημα;Οποιαδήποτε πρόταση / σχόλιο δεκτή! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούνιος 19, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2014 Οπότε θες να δώσεις περί των €370:Intel Pentium G3258 - €62 (overclockable ;P)Asus H81M-C - €40G.Skill Aegis 8GB DDR3-1600MHz - €70XFX ProSeries 450W Core Edition Full Wired - €47Asus Radeon R7 260X 1GB €105Crucial M500 120GB €65Σύνολο €389 - λίγο ακριβότερο από τη δικιά σου σύνθεση αλλά καλύτερο σε όλους τους τομείς πλυν του SSD (€12 διαφορά έχουν, άμα σε παίρνει πάρε τον EVO). Επίσης να αναφέρω ότι η κάρτα γραφικών θα είναι τουλάχιστον 2-3 φορές πιο γρήγορη από το IGP του Α8. Στις ερωτήσεις σου:1. Εξαρτάται ποια κάρτα. Δεν αξίζει να ασχοληθείς όμως, αφού η σύνθεση μου είναι κλάσεις καλύτερη.2. Όχι ιδιαίτερα. Άμα είναι να πάρεις ψύκτρα ξεκίνα από την Raijintek Themis (ή γενικά tower στυλ από €25+, evo212, true spirit κτλ).3. Όχι. Δύσκολα θα βρεις μητρική που να υποστηρίζει IDE πλέον. Και να μπλέξεις με adaptoρες δεν αξίζει - πιο φτηνά θα σου βγει να αλλάξεις drives.4. Για τις μνήμες με τη συγκεκριμένη μητρική δε ξέρω - δύσκολα συναντάς προβλήματα πλέον. Για τον SSD δεν υπάρχει πρόβλημα.5. Τα VS είναι meeh. Αλλά φτηνά. Το XFX που λέω είναι καλύτερο.6. Δε θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούνιος 19, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2014 Οπότε θες να δώσεις περί των €370:Intel Pentium G3258 - €62 (overclockable ;P)Asus H81M-C - €40G.Skill Aegis 8GB DDR3-1600MHz - €70XFX ProSeries 450W Core Edition Full Wired - €47Asus Radeon R7 260X 1GB €105Crucial M500 120GB €65Σύνολο €389 - λίγο ακριβότερο από τη δικιά σου σύνθεση αλλά καλύτερο σε όλους τους τομείς πλυν του SSD (€12 διαφορά έχουν, άμα σε παίρνει πάρε τον EVO). Επίσης να αναφέρω ότι η κάρτα γραφικών θα είναι τουλάχιστον 2-3 φορές πιο γρήγορη από το IGP του Α8. Στις ερωτήσεις σου:1. Εξαρτάται ποια κάρτα. Δεν αξίζει να ασχοληθείς όμως, αφού η σύνθεση μου είναι κλάσεις καλύτερη.2. Όχι ιδιαίτερα. Άμα είναι να πάρεις ψύκτρα ξεκίνα από την Raijintek Themis (ή γενικά tower στυλ από €25+, evo212, true spirit κτλ).3. Όχι. Δύσκολα θα βρεις μητρική που να υποστηρίζει IDE πλέον. Και να μπλέξεις με adaptoρες δεν αξίζει - πιο φτηνά θα σου βγει να αλλάξεις drives.4. Για τις μνήμες με τη συγκεκριμένη μητρική δε ξέρω - δύσκολα συναντάς προβλήματα πλέον. Για τον SSD δεν υπάρχει πρόβλημα.5. Τα VS είναι meeh. Αλλά φτηνά. Το XFX που λέω είναι καλύτερο.6. Δε θα έχεις πρόβλημα.Συμφωνώ γενικώς με τα παραπάνω, απλά κανά δυό λεπτομέρειες. Εγώ θα έβαζα NVidia κάρτα από την στιγμή που γίνεται χρήση και Premiere Pro και γενικότερα Adobe CS6. Γίνεται χρήση cuda στα προγράμματα αυτά και μια καρτούλα nvidia θα βοηθούσε αρκετά στο acceleration. Ερασιτεχνική χρήση θα πείς, αλλά όσο νά ναι κάποιες εντολές εκτελούνται σχεδόν στον μισό χρόνο. Με 100€ παίρνει αρκετά καλή κάρτα μεταχειρισμένη. Π.χ. gtx 650Ti. Επίσης, καλό είναι το τροφοδοτικό, αλλά καλύτερα να έμπαινε ένα haswell compatible σε περίπτωση που... Καινούργιο σύστημα είναι, ας μη ρισκάρει ο άνθρωπος στο θέμα αυτό. Ας δεί αυτό https://www.skroutz.gr/s/2661211/Be-Quiet-System-Power-7-450W.html που είναι compatible, είναι και silver. Επίσης, αν ο TS έχει ένα μικρό περιθώριο στο budget 10-15€, ας δεί μια μητρική B85 καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.