Jump to content

Αναζητώ πρόγραμμα για αρίθμηση φωτογραφιών

kots

Recommended Posts

Γεια σας. Ψάχνω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα μου βάζει αυτόματα, στην φωτογραφία ένα νούμερο. Πχ έχω έναν φάκελο στον δίσκο μου με 100 φωτογραφίες. Θέλω το πρόγραμμα μέσα σε κάθε φωτογραφία να μου περάσει έναν άυξων αριθμό από το 1 εως το 100.

Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Επίσης θα με ενδιέφερε ένα πρόγραμμα το οποίο να κάνει μαζική αλλαγή διαστάσεων σε φωτογραφίες. Παράδειγμα, φάκελος με 100 φωτογραφίες να τςι επιλέγει όλες, και να μου τις κάνει resize, όλες μαζί, χωρίς να χρειαστεί να τις ανοίξω μία μία. Παλιότερα είχα ένα τέτοιο πρόγραμμα αλλά δεν θυμάμαι πως το λέγανε.

ευχαριστώ.

Για όνομα...

Καλά, μην αρπάζεσαι, αλλά διάβασε και τι ζητάει ο άνθρωπος.

Εγώ προσωπικά θεωρώ άθλιο το remame των Windows με τα (1) (2) κλπ.

Επίσης δεν υποστηρίζει pattern matching.

Αυτά που έβαλα, έχουν δεκάδες δυνατότητες παραπάνω.

Α, και ο ΤΟ ζήτησε και resize. Αυτό πως θα το κάνει; Με τα Win; Για όνομα...

To ThumbsPlus το έκανε καλύτερα από όλα.

Νομίζω και το AcdSee το κάνει.

Από δωρεάν το κάνει και το Picasa αλλά δεν είναι τόσο παραμετροποιήσιμο όσο τα άλλα.

Είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα το ACDSee για μετονομασία αρχείων φωτογραφιών βιβλίων. Έκανε δουλειά θυμάμαι. Θέλει λιγάκι εξοικείωση στην αρχή και προσοχή αν οι φωτογραφίες είναι αριθμημένες με σειρά συγκεκριμένη (όπως στα βιβλία), αλλά υποθέτω και σε άλλες εργασίες το ίδιο συμβαίνει. Μπορεί να βγάλεις δυο-τρείς φορές το ίδιο πράγμα και να πρέπει να έχεις το νού σου στην αυτόματη ονομασία-αρίθμηση να μη τα πάρει όλα σβάρνα γιατί χαλάει την σωστή σειρά ανά θέμα. Με τα βιβλία το πάθαινα συχνά σε σελίδες που έβγαζα 2-3 φορές για κάποιο λόγο.

μάλλον δεν είπα σωστά αυτό που θέλω. δεν ζητώ μετονομασία του αρχείου. ζητώ μέσα στην φωτογραφία, να προστεθεί νούμερο. σαν watermark . κι επίσης επειδή δεν θέλω επαγγελματικές χρήσεις και τέτοια, θα ήθελα αν γίνεται το πρόγραμμα να είναι δωρεάν.

ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.

Επίσης θα με ενδιέφερε ένα πρόγραμμα το οποίο να κάνει μαζική αλλαγή διαστάσεων σε φωτογραφίες. Παράδειγμα, φάκελος με 100 φωτογραφίες να τςι επιλέγει όλες, και να μου τις κάνει resize, όλες μαζί, χωρίς να χρειαστεί να τις ανοίξω μία μία. Παλιότερα είχα ένα τέτοιο πρόγραμμα αλλά δεν θυμάμαι πως το λέγανε.

ευχαριστώ.

Αυτό το κανω με το Corel photopaint

Εχει λειτουργια batch process, οπου φορτώνεις ένα script με αυτά που θες να κανεις, εχει και οδηγιες στη Βοηθεια για να το φτιάξεις.

Πατας το Play και σηκωνεις τα χερια ψηλά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.