Jump to content

P4 3,2E GHz +mobo P4P800 E deluxe ;;;;;;;

doctor

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να μάθω αν με το συγκεκριμένο mobo P4P800 E deluxe rev.1.02 (τελευταίο bios) μπορώ να πάω πάνω από fsb 250 Mhz ;;;

επεξεργαστής : Prescott 3,20E GHZ FPO#7416A702

μνήμες: Mushkin DDR PC4000 1GB kit

τροφοδοτικό: tagan 480 Watt

ψύξη: .......ο default ανεμιστήρας της Intel!!!:(

κάρτα γραφικών: asus V9570LE

Σε ότι δοκιμές έκανα : χρησιμοποίησα ddr voltage : 2,85 Volt (από το bios-το ανώτερο δυνατό)

cpu voltage: μέχρι 1,6 Volt

Δεν μπορώ να πάω πάνω από 250 fsb είτε οι μνήμες τρέχουν σε 3:2 είτε 5:4 είτε 1:1

και με καλύτερα δυνατά timings 2-3-3-5 και το memory aceleration mode > enable

:innocent: Αναρωτιιέμαι .....αν χρησιμοποίησω κάποιον διαφορετικό τροπο ψύξης θα μπορέσω να ...."ανέβω" η δεν υπάρχουν δυνατότητες για το συγκεκρίμενο hardwre που διαθέτω ( cpu ,mobo ,μνήμες).

Ευχαριστω προκαταβολικά όποιον αφιερώσει λίγο χρόνο για τον προβληματισμό μου!!!

και οτι διευκρίνιση θέλετε......ευχαρίστως!:jump:

250χ16=4000

είναι TOO MUCH με την μαμίσια ψύχτρα της intel... δε φταίει το μόμπό...

η ίδια σε μένα πάντως έχει πάει 316fsb, αλλά με extreme ψύξη στη cpu...

να ξέρεις πάντως ότι δίνοντας ρεύμα στο agp, πηγαίνει ένα μέρος και στο τσίπσετ και βοηθάει για σταθερότητα σε ψηλά fsb

Γεια χαρά,

όπως ίσως γνωρίζεις οι prescott ζεσταίνονται υπερβολικά, αν έχεις φτάσει τα 250fsb με την μαμά ψύξη, να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό γιατί είναι καλό κομμάτι ο επεξεργαστής σου.

Αν έφτασε τα 4 Ghz με την ψύκτρα της intel, θα πάει παραπάνω με καλύτερη ψύξη, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι πάνε και οι μνήμες σου, ώστε να παίζεις 1:1 που είναι και ότι καλύτερο μπορείς να έχεις από πλευράς απόδοσης.

Κατ'αρχας δοκιμασε να ψυξεις ΚΑΙ την μητρικη αλλα ΚΑΙ τις μνημες σου. Τι μνημες εχεις? Μηπως να εκανες το Vdimm mod να τις δωσεις λιγο παραπανω ρευμα?

Τα settings στο BIOS (USB Legacy Support disabled οπωσδηποτε και το CPU Throttling στο 12.5%) να τα εχεις μονιμα ετσι.

Για μαμα ψύξη πήγες πολύ καλά...

Βάλε καμια καλήτερη ή πηγενε σε νερό η και chiler...

Παιδιά ....θερμά ευχαριστώ για τον χρόνο σας και φυσικά της υποδείξεις σας !!!!

Θα δοκιμάσω αυτά που υποδεικνύετε και θα επανέλθω !!!......ελπίζω........

Όπως βλέπεται .....επανέρχομαι!

Δοκίμασα τις υποδείξεις σας : ανέβασα το voltage στην AGP: 1,6 και 1,7 V (τα είχα δοκιμασει και παλιότερα χωρις αποτέλεσμα)

Φίλε jax7480 την επιλογή cpu throttling στο bios ....δεν την βρήκα;;; ( το usb legasy support > disable: οκ!)

το κουτί ψύχεται από 5 ανεμιστήρες και η Θερμοκρασια στο mobo είναι 22 C

και- στο cpu 39 C (idle) στις default ρυθμίσεις φυσικά-

Το northbridge ψύχεται από την ψύκτρα της asus με ανεμιστηρακι Τιταν 4 επι 4 cm επάνω της

οι μνήμες έχουν δικιές τους ψύκτρες οι οποίες κατα τη διάρκεια oc σε 2,85 V max δεν μορω να πω οτι ζεσταίνοναι ( από οσο καταλαβαίνω με την αφή!!!)

Με games δεν έχω δοκιμάσει .......βλέπετε λόγω ηλικίας!!!! δεν ασχολούμαι με παιχνίδια!

με το prme 95 λιγη ωρα που δοκιμασα 10-15 min πρέπει να ήμουν σταθερος στα 230 fsb

super- pi 1 ΜΒ στα 33 sec με fsb 247 timings 2-3-3-5 και pat enable .

όχι αυτο δεν το έχω κάνει!

Η υποψία μου μήπως το hardware δεν ειναι για πιο πάνω πήγαζει από το γεγονός

ότι με cpu voltage πάνω από 1,6 - 1,65 V το σύστημα δεν κάνει boot και ακούγεται το ηχητικο μύνημα για system failed....... ovεrclocking κλπ. κλπ (απο την χαρακτηριστικη γυναικεία φωνη!!!)Μέχρι χθες χρησιμοποιούσα ενα τροφοδοτικο 350 watt ...του κιλου!

και νομίζοντας οτι .....με έκοβε ητροφοδοσια αγόρασα το tagan 480 watt αλλα δεν πάως πάλι καθολου παραπάνω!

Να σημειώσω ότι με την ρύθμιση από το bios gia 30% overclocking δεν κανει boot !ενω με 20% ειναι οκ

τα 250fsb σου ειναι πολυ καλα για την μαμα ψυξη...

εχε στο νου σου οτι η Asus δειχνει γυρω στους 8 βαθμους κατω στην θερμοκρασια του επεξεργαστη απο την πλειοψηφια των μητρικων

αρα οι ενδειξεις που εχεις ειναι πλασματικες...

θα σου προτεινα να χτυπησεις μια καλη ψυκτρα (XP-90/120)

και εναν καλο αθορυβο ανεμιστηρα για να σταθεροποιησεις το συστημα σου

σε αυτη τη συχνοτητα και μετα βλεπεις για την συνεχεια....

καλωσηρθες και καλη συνεχεια στο Εργαστηρι...

Επηρεάσμενος από το http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=196 βγήκα πρός αναζήτηση της Thermalright sp94 η οποία δεν υπαρχει .....πουθενα .'Εχω την επιφυλαξη οτι η XP-120 δεν θα μπορει να μπει στη μητρκή μου γιατι το τρφοδοτικο απέχει απο την ακρη της μητρικής λιγοτερο από 1cm και όπως έχω διαπιστώσει από κάποιες φωτογραφίες στο ιντερνετ η ψύκτρα πρέπει μαλλον να βγαίνει έξω από την μητρική.....;;;;;

Ο ανεμιστηρας δεν με ενδιαφέρει να κάνει θόρυβο.... η απόδοση του με ενδιαφέρει ,....μου αρέσει να νιώθω το pc διπλα μου!!!!!

Το CPU throttling ειναι αρκετα σημαντικο και πρεπει να το κατεβασεις στο 12.5%(κανονικα default ειναι στο 50%). Sου ριχνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τις επιδοσεις σε οσα MHz και να εισαι αν ειναι στο 50%. Βρισκεται στο BIOS μεσα στο Power Management.

θα ήθελα να ρωτησω έχει νοημα να σκεφτω για Vdimm mod εφόσων το fsb δεν μπορει να ανεβει πιο πανω ειτε οι μνήμες ειναι στο 1:1 η στο 3:2 η στο 5:4 σημαινει μάλλον πως η αδυναμία οφειλεται στο cpu και στην ανεπαρκή ψυξη του, περισσοτερη ταση στις μνήμες θα σταθεροποιούσε το συστημα σε αυτα τα επιπεδα :

Αν αλλάξεις την ψήξη πυστεύω να μπορείς να πάς πάνω από τα 250fsb... Τότε αν'αλογα με την συμπεριφορά της μνήμης κρύνεις αν σου χρειάζετε το vdimm.

Τσεκαρε με το memtest ποσο πανε μνημες με τον υπαρχον Vdimm.Και μετα κρινεις αναλογως αν σου χρειαζεται η οχι!!!

1.6volt είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για Prescott και default ψύξη.

Αυτό που σε σταματάει κατά 99% είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή.

Εχωντας εμπειρία από 3 διαφορετικούς 3.2E με παρόμοιο batch...θα σου πώ το εξής.

Με default ψύξη όλοι τους δούλεψαν στα 3.7-3.8 GHZ και τάση από 1.400 έως 1.450 max από bios.

Αν δεν μπορείς να πάς σε άλλου τύπου ψύξη...πχ watercooling κλπ....τότε με μιά πολύ καλή ψύκτρα τύπου SP και ρεύμα μέχρι 1.500 ....ίσως τον σταθεροποιήσεις στα 4 GHZ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.