Jump to content

Nεο PC,προτάσεις για hardware κτλ...

profitis

Recommended Posts

Γεια σας!!Ειμαι νέος στο forum αλλα ασχολούμαι με τον χώρο εδώ και αρκέτο καιρο.

Έχω στα σκαρία ενα σύστημα με athlon 64 s939 90nm και θα ήθελα τις συμβουλες σας.Διαθέτω κοντά στα 800 για mobo,cpu,καρτα γραφικών,RAM,hard disk και τροφοδοτικο.Kουτί έχω ηδη(full tower).

Το μηχανημάτι θέλω να τραβάει αρκετα μιας και η μέγαλη μας αγάπη(football manager ) θέλει καλο επεξεργαστη αλλα και γένικοτερα θέλω ταχύτητα

Θέλω να το πάρω εδώ και τώρα γιατι ενα εξάμηνο τώρα το αναβάλω.

Εχουμε και λέμε.

CPU : Athlon 64 3200 s939 90nm

Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχει έρθει στην Ελλάδα αλλα σκέφτομαι να τον πάρω απο εξώτερικο ( www.overclockers.co.uk ).Πιστώτικη δεν υπάρχει αλλα θα πάω να πάρω μια προπληρωμένη(Visa Electron και το site της δέχεται)

Μοbo:MSI k8n platinum.

Πολυ καλο chipset και γενικότερα πολυ καλη υλοποιηση απο ότι έχω ακούσει.Θα άξιζε να περιμενω την έκδοση nf4 ultra?

Ram

512 mb για αρχη,kingston.

Hard disk: WD 160 gb SATA

ΓΙα τροφοδοτικο και κάρτα γραφικών δεν ξέρω καθόλου.Περιμένω προτασεις για αυτα αλλα και γένικοτερα.

Με την πρώτη ευκαιρια θα του βάλω αλλα 512 mb Ram καθως και αλλο έναν σκληρο.

Τι να πρόσεξω για να έχω λιγότερο θόρυβο?(Αυτος που έχω τώρα κάνει σαν αεροπλάνο)

Τέλος υπάρχει τιποτα ιδιαίτερο που πρεπει να προσέξω πάνω στην συναρμολόγηση?

Εύχαριστω για τον χρόνο σας.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

-Για σκληρο θα πηγαινα για hitachi ή seagate που ειναι πιο γρηγοροι

-Για τροφοδοτικο πες μας πρωτα αν ενδιαφερεσε για o/c.

-Για vga πες μας πρωτα αν ασχολεισαι αρκετα με gaming

Για ησυχια θα παιδευτεις.Βασικα πρεπει να καταλαβεις ακριβως ποιες ειναι οι πηγες θορηβου στο υπαρχον συστημα και μια μια να τις γιατρευεις.

π.χ.Τροφοδοτικο:αν κανει θορυβο παιρνεις ενα ησυχο ,Antec,Tagan,Enermax,Ζαλμαν,herolchi,αναλογα τα χρηματα που διαθετεις,φανταζομαι απο 380-400watt ,υπεραρκετο.

Μετα αφουγκρασου τα ανεμιστιρακια που εισαγουν αερα,ειναι πιο κοντα στα αυτια του χρηστη και για αυτο ειναι πιο αισθητα,αλαξε τα με πιο ησυχα.Για μαρκα συμβουλεψου τους χρηστες του φορουμ.

Τελος στησε το συστημα με τον cooler που παρεχεται με τον επεξεργαστη, αν το αποτελεσμα συνεχισει να ειναι θορυβωδες αλαξε το με aftermarket ισως και παθητικο,δηλαδη χωρις ανεμιστηρα.αν εχεις ικανοποιητικη ροη αερα στο συστημα και θερμοκρασια του κουτιου κατω απο 40κελσιου θα εισαι ενταξει.Γενικα παρακολουθα τις θερμοκρασιες να παραμενουν σε λογικα πλαισια.αυτα

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με overclocking.Επισης δεν ειμαι και φανατικόε gamer αλλα ορισμένα παιχνιδακια που και που τα παίζω με προτίμησει στο FM 2005 και τα manager games.

Aλήθεια,οι AMD έρχονται με θερμοαγώγιμη πάστα στις συσκευάσιες τους?

Καποιο link για τροφοδοτικό ?Για τροφοδοτικο υπολογίζω να το δώσω το 100αρη....

Για κάρτα γραφικών ακόμα κι αν δε παίζεις πολλά παιχνίδια νομίζω μια 6600 θα ήταν πολύ καλή αλλά θα προτιμούσα μια 9800προ ΑΝ και μόνο ΑΝ πέσει η τιμή της αρκετά με την παρουσίαση της 6600/AGP. Επίσης, δεν είναι άσχημες οι 9600ΧΤ/5700/U αλλά δε νομίζω οτι αξίζουν τα λεφτά τους.

Για τροφοδοτικό οι απόψεις διίστανται. Εγώ λέω Chieftec 420W (ή κάποιο δυνατό HEC) και όλοι οι άλλοι Tagan και Enermax. :p

Για σκληρό θα έλεγα Seagate ή Samsung με κλειστά τα μάτια. Χωρητικότητες διαλέγεις βέβαια εσύ. Πάντως η προσωπική μου αγαπημένη επιλογή είναι εδώ και πολλά χρόνια η Seagate.

Εννοείται οι το 1GB RAM είναι δεδομένο και δε θα επέλεγα απαραίτητα την πιο ακριβή. 1 ζευγάρι Kingston cl2.5 DDR400 ας πούμε είναι για μένα ιδανικό.

Επίσης θα σου έλεγα για VIA chipset αλλά μάλλον έχεις ήδη διαλέξει μητρική.

Για δίσκο,με ενδιαφέρει αρκετα η ταχύτητα αφου δουλεύω συνεχεια με συμπιεσης και unzip μεγαλων αρχείων(2-3 gb).Απο θέμα ταχύτητας ποια εταιρία είναι καλύτερη;

Το dual channel , για να το εκμεταλευτώ ποσα dimm μνήμης πρεπει να βάλω;

Απο το www.overcklockers.co.uk πόσες μέρες θα κάνουνε να έρθουνε Ελλάδα οτι παραγγείλω;

Μήπως έχει ακουστει ποτε θα έρθουνε οι 90nm εδώ στην Ελλαδίτσα;

Αν δουλεύεις μεγάλα αρχεία και συμπιέσεις τότε 1gb μνήμη

2 hd σε raid0 και, αν αντέχεις οικονομικά, να είναι raptor τότε ανεπιφύλακτα συνηστώ 2 x 76 wd rapotr (με 10000 rpm). αλλα raid 0 οπωσδήποτε.

Στους 2 υπολογιστές που βλέπεις πιο κάτω (υπογραφή μου) 1gb wav (αν θυμάμαι καλά) ο πρώτος το έκανε MP3 σε 6min και ο 2ος σε 11. Σχεδόν διπλάσια ταχύτητα.

Για το dual chanell θές τουλ. 2 dimm Μνήμης (2x512 π.χ.) θα είσαι ΟΚ

Αν ανυσυχείς για τους wd κάνε raid 0 με seagate! Οσο για το να χτυπίσουν, ναί διπλασιάζονται οι πιθανότητες μιας και εξαρτάται και από τους 2 δίσκους. Γι αυτό το λόγο ο Θεός μας έδωσε το backup (σε dvd ή σε άλλο δίσκο εξωτερικό ή εσωτερικό) π.χ. πίρνεις 2χ80 και εναν 160άρη. Αν δεν έχεις τα τώρα, τον παίρνεις αργότερα. Ας ελπίσουμε να μην τύχεις στη γκαντεμια να σου χτυπίσει μέχρι να τον πάρεις.

Από την άλλη μπορείς να συμβιβαστείς με μικρότερη ταχύτητα, χωρίς όμως να έχεις ουσιαστική ασφάλεια γιατί και ο ένας μπορεί να χτυπίσει... άρα πάλι θες το backup :( Εγώ τουλάχιτον έτσι έχω κάνει

Αρχική απάντηση από profitis

Η MSI Κ8Ν platinum υποστηρίζει τους νέους winchester?

Σωστα....η msi k8n neo2....υποστηριζει ολους τους 939.....ε οπου να ναι θα ερθουν κ εδω οι winnie....!χε!χε!

Υποψιν....δεν μπορεις να παραγγειλεις πολλα απο το overclockers .uk....μεχρι 2 κιλα παει η παραγγελια(κ σχεδον οι περισσοτερες μητροκες κ καλα ειναι πανω απο 2 κιλα)κοιτα σε κανενα γερμανικο on-line shop που δεν εχουν τετοια κλληματα εκτος κ εχεις γνωστο στην αγγλια κ στα στειλει αυτος......!αυτα τα ολιγα για τωρα...

Tip: για την ερωτηση σου για τους σκληρους....η seagate δινει 5 χρονια εγγυηση....!Αν αντεχει η τσεπη σου βαλε ραπτορια...αλλιως σατα σε ρειντ 0!Οι καινουριοι δεν χτυπανε τοσο ευκολα....τουλαχιστον δεν εχει ακουστει κατι μεχρι τωρα,,,,,,,

Απο το οverclockers.co.uk μόνο τον CPU θέλω να τσιμπήσω που δεν υπάρχει εδω Ελλάδα.Δεν νομίζω να είναι πάνω απο 2 κιλα.

Η τσέπη δυστηχώς δεν πολυαντέχει......

Οποτε Raptor:Κορυφη αλλα και υψηλή τιμή.

Western Digital:καλη τιμή αλλα κατώτερους απο τους αλλους;

Ένας συνδυασμος γρήγορου σκληρού με καλή τιμη΄;Ετσι και αλλιως το έχω σχεδιάσει να πάρω στην αρχή εναν σκληρο(160gb) και με την πρώτη ευκαιρία βάζω αλλον εναν σε RAID .Ποια τα πλεονεκτήματα του RAID.Φαντάζομαι σε θέμα ταχύτητας,ε?

Στο στήσιμο του PC είναι κατι που μπορει να μου κάνει την ζημία.Πριν ένα χρόνο ειχα αλλαξει στο παλιο κουτι και είχα δοκιμάσει τις "δυνάμεις" μου.

Φανταζομαι πως αυτο με την θερμοαγώγιμη θα ισχύει.Ερχεται πάκετο με τον CPU;

Ειδα στο www.e-shop.gr οτι έχει την ΜSi K8N Platinum.Oμως έχει και ενα microstar στην αρχή του ονόματος.Τι ειναι αυτο?Εταιρια?

Ετσι ειναι τα αρχικα της εταιριας.... Μicro Star International....

Εγω που ειχα παρει box την cpu μου....δηλαδη ετσι οπως την ειχες παρει κ εσυ δεν θυμαμαι να ειχε μεσα παστα...οποτε μαλλον θα πρεπει να παρει κ μια ceramique....

Για σκληρο παρε εναν seagate 160αρη......κ αργοτερα αλλον ενα για raid

Η συσκεύασια ειναι retail,οποτε παίζει να το έχει μέσα.......Υπολογίζω σε μια βδομάδα(που θα έχω την προπληρώμενη πιστωτική) να παραγγείλω τον CPU και σε δύο μέρες παραγγέλνω το mobo..Eτσι για να ζεστενόμαστε σιγά σιγα....

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Επίσης θα σου έλεγα για VIA chipset αλλά μάλλον έχεις ήδη διαλέξει μητρική.

Συμφωνω με ολα αυτα που λες αλλα γιατι κλινεις προς via κ οχι nForce????

Απο περιεργεια ρωταω....

Για σκληρό συμφωνώ με για Seagate, έχουν μεγαλύτερη εγγύηση και είναι πιο αθόρυβοι

αν θες παραπάνω ταχύτητα παίρνεις μετά άλλον ένα και τους κάνεις raid όπως προείπαν τα παιδιά

Για κάρτα γραφικών προτείνω και γω 6600 σε agp (αν βρεις) αλλιώς 9800pro

Τροφοδοτικό με ένα Chieftec 400αρι είσαι μια χαρά. Αφου δεν κάνεις ο/c δεν χρειάζεται μεγαλύτερο ούτε και καλύτερο.

Απο τη στιγμή που πας για καινούριο σύστημα, καλό θα είναι να πάρεις μερικά κομμάτια τα οποία θα σου μείνουν για πάντα (ή έστω για μερικά χρόνια) . Ενα απο αυτά ειναι και το τροφοδοτικό. Αφου λες οτι έχεις υπολογίσει 100 ευρώ για PSU, πάρε ενα Tagan (νομίζω κάπου εκει κοντά κοστίζει) και θα είσαι μια χαρά για πολύ καιρό.

Τα 800 ευρώ που λες, δεν νομίζω οτι φτάνουν για Raptors και Raid , και άλλα τέτοια. Αλλά μπορείς να πάρεις εναν τώρα και να συμπληρώσεις αργότερα τον δεύτερο για να κάνεις το raid σου. Οι seagate σε SATA έχουν βγει πολυ καλοί.

Για VGA, εξαρτάται απο τα χρήματα που θα σου περισσέψουν από την αγορά των υπολοίπων. Μια 6600GT, ή 9800 πρό ίσως.

Tα 800 περιλάμβανουνε εναν μονο σκληρο.Με την πρώτη ευκαιρια βάζω αλλον εναν σε raid.

Trooper,με αυτη την λογική σκέφτομαι για το τροφοδοτικο.Να είναι καλο ,αθόρυβο και σιγουρο και να μπορεί να σηκώσει μελλοντικες αναβαθμίσεις.Καποιο συγκεκριμενο μοντέλο Τagan?

Στο κούτι που έχω τώρα θα αφαιρέσω το τροφοδοτικο που έχει πάνω.Φανταζομαι πώς γίνεται αυτο,ε;

Για δίσκους λεώ να προτίμησω seagate(κατι παραπάνω ξέρετε...).

Tagan 480 το δυνατότερο tagan που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Καλό είναι και το tagan420 i-xeye και πολύ όμορφο αλλά λίγο ποιο μηκρό...

Τιμή γύρω στα 115ευρώ (τελική) για το 480 (τόσο το πήρα το καλοκαίρι από το Multirama!)

και για το 420 105ευρώ (τελική) για το 420 i-xeye (τελευτέος κατάλογος Multirama!)

Και τα δύο έχουν πολύ χαμιλά επίπεδα θορίβου...

Eνδιάφερον.....115 τα δίνω.....Μαγαζία που φέρνουνε Tagan στην Ελλάδα; Ειδα οτι το www.hardshop.gr έχει.

Κατι αλλο,το παλιο pc,γίνεται να το κάνω δίκτυο με το καινούργιο και να το "βλεπω" απο την ίδια οθόνη.Αυτο πού έχω τώρα πάει για "κατεβαστήρι".

Κανα link για κάρτα γράφικων...(sorry για την επιμονή σε αυτο το θέμα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.