Jump to content

R9 280 Vs. R9 280X - Αξίζει η διαφορά;

Mitsos_The_Great

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω την Asus Radeon R9 280X 3GB DirectCU II (90YV0501-M0NA00) | Skroutz.gr αλλά εδώ βλέπω ότι έχει πέσει πάρα πολύ η R9 280 (Non X) Sapphire Radeon R9 280 3GB Dual-X Boost OC (11230-00-20G) | Skroutz.gr .

Αξίζει τα επιπλέον χρήματα η 280Χ, δηλαδή θα δω διαφορές σε 1080P gaming; Τα 3GB είναι οκ για μελλοντικά; Η προηγούμενη κάρτα μου ήταν η Asus R9 270X.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Καλύτερα να πάς σε R9 290 εφόσον φεύγεις απο την 270Χ.. αν και για 1080p gaming είναι too much η 290. Τώρα απο κεί και πέρα αν θές να πάς σε μία απο τις 2 280 καλύτερα στην 280Χ, έτσι θα αντιληφθείς τουλάχιστον ένα σημαντικό boost στις επιδόσεις της κάρτας σε σχέση με την 270Χ!

Δυστυχώς δεν βγαίνω για την 290 αν και έχει πέσει στα 348ε και είναι πραγματικά καλή τιμή. Άρα πιστεύεις ότι η R9 280X είναι καλύτερη για την περίπτωση μου;

Λογικά θα κρατήσει για 2~χρόνια σε Medium-High ρυθμίσεις και τα 3GB VRAM επαρκούν;

Εάν αγόραζα τώρα κάρτα, ακόμη και για 1080p, δεν θα έπερνα με 2GB RAM μόνο.

Εάν αγόραζα τώρα κάρτα, ακόμη και για 1080p, δεν θα έπερνα με 2GB RAM μόνο.

Η 280-280Χ έχει 3GB. Από την 270Χ ήμουν ευχαριστημένος αλλά ξενέρωσα με το Wolfenstein & WD που ήθελαν 3GB VRAM.

Δυστυχώς δεν βγαίνω για την 290 αν και έχει πέσει στα 348ε και είναι πραγματικά καλή τιμή. Άρα πιστεύεις ότι η R9 280X είναι καλύτερη για την περίπτωση μου;

Λογικά θα κρατήσει για 2~χρόνια σε Medium-High ρυθμίσεις και τα 3GB VRAM επαρκούν;

Κοίτα... απο την στιγμή που δεν μπορείς να πας σε 290, αναγκαστικά πάς σε 280Χ.

Βέβαια επειδή και γώ έχω την 270Χ και παίζω πολύ όμορφα τα games μου σε 1200p>1080p, θα σου έλεγα να κάνεις λίγο υπομονή ακόμα (Ντάξει δεν μπορώ να φανταστώ οτι για 1080p σου πέφτει λίγη η κάρτα) και να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμα και όταν είσαι έτοιμος πάς στην R9 290 με 4GB VRAM και με καλές προοπτικές αργότερα για υψηλότερες αναλύσεις ΑΝ αλλάξεις monitor. Εγώ προσωπικά θα αλλάξω κάρτα όταν με το καλό έρθουν οι νεές σειρές εκτός εάν μου σκάσει καμία 295Χ2! :haha:

Κοίτα... απο την στιγμή που δεν μπορείς να πας σε 290, αναγκαστηκά πάς σε 280Χ.

Βέβαια επειδή και γώ έχω την 270Χ και παίζω πολύ όμορφα τα games μου σε 1200p>1080p, θα σου έλεγα να κάνεις λίγο υπομονή ακόμα (Ντάξει δεν μπορώ να φανταστώ οτι για 1080p σου πέφτει λίγη η κάρτα) και να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμα και όταν είσαι έτοιμος πάς στην R9 290 με 4GB VRAM και με καλές προοπτικές αργότερα για υψηλότερες αναλύσεις ΑΝ αλλάξεις monitor.

Και Monitor να άλλαζα, 1080P θα έπαιρνα πάλι. :) Σε 3-4 χρονια που θα πέσουν οι τιμές των 1440p και πιθανών να αγόραζα, πιστεύω πως ούτε η 290 δεν θα επαρκεί πλέον.

Άρα καταλήγω σε αυτήν εδώ (είναι OC/ed με καλούς χρονισμούς βλέπω) Κάρτα Γραφικών (VGA) Asus AMD Radeon R9 280X DirectCU II Top (3GB, DDR5, 384bit) | www.you.gr .

Και όπως είπα παραπάνω ,δεν με πειράζει να παίζω τα games μου με 30-40FPS ή στα High και όχι στα ultra. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου θα ήθελα να με καλύψει για 2 χρονάκια τουλάχιστον αλλιώς αν έχω την ευκαιρία μελλοντικά (ΑΝ λέμε) ίσως σκεφτώ και το CF.

Εγώ προσωπικά θα αλλάξω κάρτα όταν με το καλό έρθουν οι νεές σειρές εκτός εάν μου σκάσει καμία 295Χ2! :haha:

Μια χαρά είναι η 270x αν εξαιρέσεις τα 2GB VRAM και θα την κρατούσα ακόμα αν είχε 3GB. Μόνο γι'αυτό τον λόγο την πούλησα.

Περίμενα τις νέες σειρές αλλά δεν έχω GPU να κάνω δουλειά μου και η 6770 δεν τραβάει πλέον.

Και Monitor να άλλαζα, 1080P θα έπαιρνα πάλι. :)Σε 3-4 χρονια που θα πέσουν οι τιμές των 1440p και πιθανών να αγόραζα, πιστεύω πως ούτε η 290 δεν θα επαρκεί πλέον.

Άρα καταλήγω σε αυτήν εδώ (είναι OC/ed με καλούς χρονισμούς βλέπω) Κάρτα Γραφικών (VGA) Asus AMD Radeon R9 280X DirectCU II Top (3GB, DDR5, 384bit) | www.you.gr .

Και όπως είπα παραπάνω ,δεν με πειράζει να παίζω τα games μου με 30-40FPS ή στα High και όχι στα ultra. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου θα ήθελα να με καλύψει για 2 χρονάκια τουλάχιστον αλλιώς αν έχω την ευκαιρία μελλοντικά (ΑΝ λέμε) ίσως σκεφτώ και το CF.

Σε 3-4 χρονάκια όπως λές θα παίζει και ο τελαυταίος στο TheLab με 4Κ όχι με 1440p και η 290 θα είναι στο μουσείο μαζί με την 2900ΧΤ :haha:

Όσο για την ASUS R9 280X DCUII OC/TOP καλή επιλογή, εάν την πάρεις τελικά κατευθείαν update το VBIOS!!!

Σε 3-4 χρονάκια όπως λές θα παίζει και ο τελαυταίος στο TheLab με 4Κ όχι με 1440p και η 290 θα είναι στο μουσείο μαζί με την 2900ΧΤ :haha:

Όσο για την ASUS R9 280X DCUII OC/TOP καλή επιλογή, εάν την πάρεις τελικά κατευθείαν update το VBIOS!!!

Εννοείται. Το ίδιο είχα κάνει και με την 270Χ (αφού είδα τα posts σου εδώ στο φόρουμ που έγραφες κάτι σχετικά με το VBIOS) .:)

Εννοείται. Το ίδιο είχα κάνει και με την 270Χ (αφού είδα τα posts σου εδώ στο φόρουμ που έγραφες κάτι σχετικά με το VBIOS) .:)

Ναι όντως κάναμε μπόλικη κουβέντα για την συγκεκριμένη κάρτα... και ομολογώ ότι με ξάφνιασε!

Όπως και να χει εάν πάρεις την συγκεκριμένη υλοποίηση της 280Χ θα ήθελα πολύ να ανοίξουμε ένα θέμα και να την ξεψυρίσουμε και αυτήν (Επιδόσεις,temps,issues etc..) :)

Ναι όντως κάναμε μπόλικη κουβέντα για την συγκεκριμένη κάρτα... και ομολογώ ότι με ξάφνιασε!

Όπως και να χει εάν πάρεις την συγκεκριμένη υλοποίηση της 280Χ θα ήθελα πολύ να ανοίξουμε ένα θέμα και να την ξεψυρίσουμε και αυτήν (Επιδόσεις,temps,issues etc..) :)

Εννοείται φίλε ... :jump1:

Λοιπόν, ήρθε η κάρτα και δοκιμάστηκε. Μαντέψτε... Σε AC, BF4, Wolfenstein (αυτά δοκίμαζα για αρκετή ώρα) βγάζει artifacts. Έβαλα παλιότερους drivers, αναβάθμισα το bios και τίποτα δεν άλλαξε. Τι κάνω τώρα; :nada:

μιας και είναι η 280x θα σου έλεγα να πας στο ccc --> perfomance --> overdrive και να ρίξεις την μνήμη από τα 1600Mhz που θα την βρεις στα 1500Mhz η διαφορά είναι περίπου 1% σε επίδοση η αλλιώς 0,8 frame και ξαναδοκίμασε κάποιο game επίσης για να σιγουρευτείς κατέβασε και gpuz , αν δεν κάνει artifacts στα 1500MHz είσαι οκ , και απλά για άλλη μία φορά η ASUS έκανε το θαύμα της !

1600 * 4 = 6400 ΜΗz

1500 * 4 = 6000 ΜΗz

κάθε chip είναι διαφορετικό παίδες και ας έχουν φτιαχτεί την ώρα στην ίδια πλακέτα και είναι πανομοιότυπα !

More info ? Παρέλαβα και εγώ σήμερα Asus Direct CU II.

Τι παραπάνω πληροφορίες θες ; :)

μιας και είναι η 280x θα σου έλεγα να πας στο ccc --> perfomance --> overdrive και να ρίξεις την μνήμη από τα 1600Mhz που θα την βρεις στα 1500Mhz η διαφορά είναι περίπου 1% σε επίδοση η αλλιώς 0,8 frame και ξαναδοκίμασε κάποιο game επίσης για να σιγουρευτείς κατέβασε και gpuz , αν δεν κάνει artifacts στα 1500MHz είσαι οκ , και απλά για άλλη μία φορά η ASUS έκανε το θαύμα της !

1600 * 4 = 6400 ΜΗz

1500 * 4 = 6000 ΜΗz

κάθε chip είναι διαφορετικό παίδες και ας έχουν φτιαχτεί την ώρα στην ίδια πλακέτα και είναι πανομοιότυπα !

Το έκανα μόλις αλλά το GPUZ μου δείχνει ακόμα την μνήμη στα 1600 ενώ έχω κάνει την αλλαγή από ccc και δοκίμασα και με MSI Afterburner.

Εχω αγορασει εδω και μηνες gigabyte xforce (κατι τετοιο) 280x αλλα δεν την εχω βαλει ακομα πανω γιατι δεν εχω 8 πινο βυσμα και δεν εχω εδω το πισι :hehe:

Υπαρχει κατι που πρεπει να γνωριζω οσον αφορα black borders/screens(?), drivers κλπ?

Εχει ακουστει τιποτα για τη μαρκα αυτη?

Τι παραπάνω πληροφορίες θες ; :)

Το έκανα μόλις αλλά το GPUZ μου δείχνει ακόμα την μνήμη στα 1600 ενώ έχω κάνει την αλλαγή από ccc και δοκίμασα και με MSI Afterburner.

tickares και την επιλογή enable Graphics Overdrive και μετά apply ? αν δεν το τικάρεις και κάνεις apply δεν το παίρνει! δες την παρακάτω photo

heyatidrivers_zpsd684aaf4.jpg

Εχω αγορασει εδω και μηνες gigabyte xforce (κατι τετοιο) 280x αλλα δεν την εχω βαλει ακομα πανω γιατι δεν εχω 8 πινο βυσμα και δεν εχω εδω το πισι :hehe:

Υπαρχει κατι που πρεπει να γνωριζω οσον αφορα black borders/screens(?), drivers κλπ?

Εχει ακουστει τιποτα για τη μαρκα αυτη?

εγώ έχω την gigabute 280x rev 2 - 1100/1500 από τον Δεκέμβριο ! ( οοοο έκλεισε 6 μηνες στο pc ) όπως είναι mama όλα μια χαρά περνάς τους τελευταίους fetaaaaaa drivers

edit @Mitsos_The_Great

το gpuz να το ανοιγοκλείνει μετά από κάθε φορά για να καθαρίζει αλλιώς κρατάει και τα παλιά min/max

tickares και την επιλογή enable Graphics Overdrive και μετά apply ? αν δεν το τικάρεις και κάνεις apply δεν το παίρνει! δες την παρακάτω photo

heyatidrivers_zpsd684aaf4.jpg

εγώ έχω την gigabute 280x rev 2 - 1100/1500 από τον Δεκέμβριο ! ( οοοο έκλεισε 6 μηνες στο pc ) όπως είναι mama όλα μια χαρά περνάς τους τελευταίους fetaaaaaa drivers

edit @Mitsos_The_Great

το gpuz να το ανοιγοκλείνει μετά από κάθε φορά για να καθαρίζει αλλιώς κρατάει και τα παλιά min/max

Αυτό κάνω και πάλι τίποτα. Ενώ στο AMD OverDrive έχω ρυθμίσει 1500Mhz, η κάρτα παίζει σε 1600 (ακόμα και στο ενδεικτικό "ρολογάκι" memory clock του overdrive οταν βλέπω βίντεο πχ)

Δες εδώ image.jpg

Πρεπει να tickareis το checkbox και να πατησεις εφαρμογη.

Μετα οτι αλλαξεις θα το παρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.