Jump to content

Eheim 1250 και σπαζοκεφαλιά

Trooper

Recommended Posts

Χτες επιτέλους μετά απο τόσες μέρες, εστησα την υδρόψυξη. Βεβαια δε μου πήγαν ολα οπως τα περίμενα (οπως πάντα δλδ) με αποτέλεσμα να εχω ενα δυο προβληματάκια.

Και ξεκινάω: Οσοι έχετε 1250, τι κάνετε με τις δονήσεις που προκαλεί? Την έχετε μέσα στο κουτί ή εκτός ?

2ον, γίνεται να δουλέψει πλάγια ? Τώρα την έχω σε όρθια θέση, αλλά σκεφτόμουν μήπως θα βολευε να την χώσω κάπου αλλού.

θες αφρολεξ για οποιαδιποτε αντλια Κωστα,ενα σφουγγαρι ισως...βασικα με το σφουγγαρι δεν θα ακους τιποτα εγγυημενα!

Στο κουτι πρεπει να γραφει αν μπορει να δουλεψει πλαγια!

Εγώ εχω βάλει και ένα σφουγγάρι στο κουτί απο τη μία μεριά έτσι ώστε να το πλαγιάζει λίγο και η πλευρα που πατάει η αντλία να μήν έρχεται τόσο μεγάλη επιφάνεια σε επαφή με το πάτωμα, πίστεψέ με έκανε δουλειά.

Η δική μου είναι βυθισμένη και δεν μπορώ να πω ότι κάνει θόρυβο. Πάντως καλού κακού έχω βάλει ένα κομμάτι αφρώδους υλικού που έχουν οι συσκευασίες για να προστατεύουν τα ευαίσθητα κομπιουτεροειδή. Τώρα όμως σκέφτομαι να το βγάλω μιας και θα μπορεί να μεταφέρεται κάποια επιπλέον θερμότητα από το τανκ στο κρύο πάτωμα.

Εγώ έχω tank και μέσα την 1250.Κάτω απο αυτό έχω αφρολέξ(αυτό που είναι σαν αυγουλοθήκη) και απο κάτω αυτό που έχουν τα κουτιά των mobo το λεπτό.Δεν περνάει κανένας κραδασμός στο κουτί.Α! και η eheim δουλεύει σε όλες τις στάσεις!! :p

Σε κάποιες δοκιμαστικές στάσεις :woot: που κάνω για την αντλία την έχω βάλει να ακουμπάει πάνω σε βαμβάκι και πραγματικά αποροφάει το 95% τών κραδασμών. Η καλύτερη των περιπτώσεων είναι βέβαια όταν την κρατάω με το χέρι :( αλλά που θα μου πάει ..το πολύ πολύ να χαλάσω 3-4 πακέτα με βαμβάκι για να την βάλω να πατάει στα μαλακά :jump:

• 3 weeks later...

για ποιον ακριβως λόγο δεν εβαλες τα ρακορ της συσκευασιας και τα εκανεσ μπρούτζινα?

τι ειχαν τα πλαστικα δηλαδη...

απορια εχω , μη παρεξηγηθεις

επισης ρε παιδια η πιεση ειναι νορμαλ και δεν προκειται ποτε να βγουν οι σωλήνες , γιατι τοση σχολαστικότητα?

ειμαι εγω λαθος ή εσεις υπερβολικοί ?

ευχαριστώ

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

για ποιον ακριβως λόγο δεν εβαλες τα ρακορ της συσκευασιας και τα εκανεσ μπρούτζινα?

επισης ρε παιδια η πιεση ειναι νορμαλ και δεν προκειται ποτε να βγουν οι σωλήνες , γιατι τοση σχολαστικότητα?

ειμαι εγω λαθος ή εσεις υπερβολικοί ?

ευχαριστώ

Οι σωλήνες μετά απο λίγο καιρό τείνουν να χαλαρώνουν... οπότε καλό ειναι να μπει καποιος σφυγκτήρας να κρατάει τα μπόσικα, ειδικά σε δυνατές αντλίες.

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

Κ γιατι να παρεξηγηθω? :p

Απλα οι σωληνες ειναι 3/8 εσωτερικη κ δεν εμπεναν στα μανατα ρακορ.

τωρα που το λες , στο δικο μου στην εισοδο δεν μπαίνει το ρακορ που ασφαλίζει (δαχτυλίδι) και στην εξοδο δεν περνάει καν το δαχτυλίδι απο το σωλήνα .

εχω σωλήνες tygon r 3603

λες να αλλάξω και εγώ ? Παντως απο θέμα πιεσης δεν ξέρω αλλά εμενα μου βγήκαν τα χέρια να τιυς περάσω , και τελικά τους εβαλα με μια σταγόνα λάδι και ΟΚ

Ρε παιδια εμενα στην δοκιμή (δεν εχω στήσει ακόμα) δεν ρουφάει απο το σωλήνα .Ρουφάει μονο αν την βυθίσω μέσα , τι διαολο γίνεται? Πρεπει να γεμίσει ο σωλήνας , δηλαδή φταίει ο αέρας ?

Ναι πρεπει να ξεκινήσει με νερό η αντλία. Οποτε καλο ειναι το τανκ, αν έχεις, να το βάλεις ακριβώς μπροστά απο την αντλία ετσι ώστε να το γεμίζεις και να πηγαινει κατευθειαν στην αντλία. Μετα ανάβεις την αντλια και σιγα σιγα θα σπρώχνει το νερο, γεμιζεις σιγα σιγα, σταμτας - ξεκινάς την αντλία και οταν παρει αρκετό νερο και κλεισει το κύκλωμα, προσθετεις το τελικό νερο... Εαν πχ το τανκ ειναι σε χαμηλότερο ύψος απο την αντλία, έχασες, δε θα παει ποτε το νερό στην αντλία λόγω βάρους... Οποτε ή στο ίδιο ύψος, ή το τανκ πιο πάνω από την αντλία...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.