Jump to content

Timings και θερμοκρασία

Recommended Posts

Μνημη: Transcend JM800QLJ-1G

Τύπος: 800DDR2 ή PC6400 (400MHz)

DIMM Modules: 2x1Gb

Default Timings Table:

CAS Latency (tCL): 5

RAS To CAS Delay (tRTD) :5

RAS Precharge (tRP): 5

Cycle Time (tRAS): 18

Bank Cycle Time (tRC): 24

Command Rate (tCR): 2T

Μετα απο ωρες (μερες) δοκιμων, καταφερα να κανω:

1)Με την Default Ταση 1.9volt

2)Στην default ιδια συχνοτητα 400Mhz --> 2x400=800 DDR2

Να αλλαξω τα Timings:

Default Timings Table:

CAS Latency (tCL): 4

RAS To CAS Delay (tRTD) :4

RAS Precharge (tRP): 4

Cycle Time (tRAS): 12

Bank Cycle Time (tRC): 16

Command Rate (tCR): 1T

Memtest86 ετρεχα ΚΑΘΕ φορα που άλλαζα ένα-ένα τα timings. Κανενα error. Στο τελος, δοκιμαζα και το Memory Stressing του εργαλειου S&M μεσα απο τα Windows. Κανενα error.

Να τονίσω οτι δεν έχω παραπάνω τάση.

Οι μνήμες όμως, δυστυχώς είναι γυμνές, δηλαδή δεν έχουν φοράνε headspreaders...πιστεύετε ότι ζεσταίνονται ; και οτι μπορεί να χαλάσουν που αλλαξα τα timings ;

thanx Vatos_locos για την γρηγορη απαντηση. Δηλαδη, αν καταλαβα καλα τα λεγομενα σου, τα timings (μικρα) δεν επηρεάζουν την θερμοκρασία την μνήμης αλλα παραμόνο η συχνοτητα λειτουργιας της μνημης και η τάση που της δίνω ;

Καμια απαντηση....

Απο την εμπειρία σας, τι είναι καλυτερο να έχω :

1) Μικρότερα timing

2) Normal timings και μεγαλύτερη συχνότητα ;

πχ ειμαι με @424Mhz (848 DDR2) με 5-5-5-18-24-2T και βγαζω SuperPI 1Mb: 28.952s

πχ είμαι με @330Mhz (630 DDR2) με 4-4-4-12-16-1Τ και βγαζω SuperPI 1Mb: 30.327s

Καμια απαντηση....

Απαντάς μόνος σου εδώ.

Τρέξε και ένα memtest και δες που έχεις περισσότερα MB/s στις δοκιμές που θα κάνεις.

Καμια απαντηση....

Απο την εμπειρία σας, τι είναι καλυτερο να έχω :

1) Μικρότερα timing

2) Normal timings και μεγαλύτερη συχνότητα ;

ο στοχος καθε φορα ειναι οσο το δυνατον υψηλοτερη συχνοτητα στις μνημες και ταυτοχρονα οσο το δυνατον σφικτοτερα (χαμηλοτερα) timings.

και στις δυο περιπτωσεις,η αυξηση των επιδοσεων ερχετε με το κοστος της αυξημενης τασης λειτουργιας προκειμενου να επιτυχουμε τους επιθυμητους χρονισμους,που εχει σαν αποτελεσμα και την αυξηση της θερμοκρασιας λειτουργιας της μνημς

το θεμα ομως,ως γνωστον,ειναι πως οσο αυξανουμε την συχνοτητα λειτουργιας της μνημης τοσο πιο δυσκολο ειναι να εχουμε σφικτα timings

οποτε ψαχνουμε να βρουμε τον καλυτερο δυνατο συνδοιασμο με τον οποιο εχουμε την καλυτερη αποδοση

η απαντηση στον προβληματισμο σου ειναι πολυ ευκολη αν κατσεις και το δοκιμασεις

δλδ

τρεξε 32m/sandra/winrar bench και δες με ποιον συνδοιασμο συχνοτητας+timins+ταση λειτουργιας,εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα για τα δικα σου δεδομενα ;)

Απο οτι ειδα, δεν αξίζουν τοσο τα timings. Εκτός κ αν γίνουν 3ρια και 2ρια (παλια καλα BH-5).

Thanx Koumle!

Το κακο είναι οι μνημες δεν πανε στα @467MHz (929 DDR2) ακομα και με μεγαλυτερα timings απο τα default, εδωσα 6-6-6-κλπ σε 2T, με ταση 2.2v. Ε τωρα δεν ρισκαρω να δωσω παραπανω ταση ... Παντως, αυτες οι μνημες Transcend Ram 2GB Kit DDR2 1200MHz AxeRAM φαίνονται πολύ καλές και σε καλή τιμή. Το γεγονος οτι παίζουν απο την μαμα τους σε τοσο μεγαλη ταχύτητα πιστεύω οτι θα αυξήσει δραματικά τις επιδοσείς του συστήματός μου.

Δηλαδη αν πιανω 26s στο Super PI (το καλυτερο μου), τοτε με 400Mhz γρηγορετερη μνημη, πιστεύω οτι ανετα θα πιασω γυρω στα 23...

Ευχαριστω για τις απαντησεις Crazy Ant. Εχεις δίκαιο, θελει ψάξιμο και πολλα benches.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.