Basilisnik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2014 Χαιρετώ και ευχαριστώ εκ των προτέρων τα μέλη που θα διαθέσουν το χρόνο τους για να με βοηθήσουν με την αγορά του μηχανήματος.Λοιπόν το budget μου είναι γύρω στα 2000 ευρώ, μέσα στα οποία δεν συμπεριλαμβάνω την ψύξη, διότι θα κάνω διαφορετικό θέμα για αγορά υδρόψυξης, αφού καταλήξω πρώτα στα κομμάτια του pc.Αυτά που έχω βρει είναι :Case: Corsair obsidian series 750dCPU:Intel core i7-4930k M/B:Asus Rampage IV FormulaGPU:Nvidia GeForce GTX 780TiRam:Corsair Dominator Platinum 16GB DDR3-2400MHz PSU:Corsair RM Series RM1000 80Plus GoldSSD:Samsung 840 Pro Series 128GBΠεριμένω τις απόψεις σας για το ήδη επιλεγμένο υλικό, καθώς και τυχόν προτάσεις-συμβούλες για κάποια αλλαγή
SirDiman Ιούνιος 13, 2014 #2 Ιούνιος 13, 2014 συνοπτικα: -μικροτερο τροφοδοτικο καπου στα 700 βατ ειναι παλι αρκετα -250 αρι ssd-cpu i5 4690κ με το καινουριο chipset *97 μιας και αγοραζεις τωρα το πισι-δεν εχεις βαλει hdd ενας 2tb ειναι μια χαρα σε αποδοση/κοστοςοθονες κλπ εχεις?
idonthave Ιούνιος 13, 2014 #3 Ιούνιος 13, 2014 z97 μητρική μέχρι 200€i7-4790kθεωρώ οι μνήμες είναι υπερβολή (το κόστος τους), δες κι αυτέςCorsair Vengeance Pro 16GB DDR3-2400MHz (CMY16GX3M2A2400C11A) | Skroutz.grCorsair Vengeance Pro 16GB DDR3-2400MHz (CMY16GX3M2A2400C11R) | Skroutz.grτροφοδοτικό βάλε ένα μικρότερο 700w-750wssd βάλε 250gbκουτί είναι καινούρια σειρά corsair 760t - Κουτιά Υπολογιστών | Skroutz.grκαι την κάρτα που έβαλες gtx 780ti *Το υπόλοιπο ποσό το επενδύεις σε monitor αν δεν έχεις κάποιο καλό.
Basilisnik Ιούνιος 13, 2014 Author #4 Ιούνιος 13, 2014 συνοπτικα: -μικροτερο τροφοδοτικο καπου στα 700 βατ ειναι παλι αρκετα -250 αρι ssd-cpu i5 4690κ με το καινουριο chipset *97 μιας και αγοραζεις τωρα το πισι-δεν εχεις βαλει hdd ενας 2tb ειναι μια χαρα σε αποδοση/κοστοςοθονες κλπ εχεις?για το τροφοδοτικο σκεφτηκα να παω στο 1000αρι λογω της υδροψυξης,αλλα και για να ειμαι ησυχος για μελλοντικες αλλαγες, κατι για το οποιο πιστευω τα 700 δεν ειναι αρκετα.hdd εχεις δικιο, καθως ξεχασα να αναφερω οτι δεν χρειαζομαι γιατι εχω ηδη.οσο για το cpu μπορω να πω οτι δεν με εχει ικανοποιησει απο οτι εχω δει και σε σχεση με τον 4770k δεν ειναι τοσο δυνατος(προφανως και η διαφορα στην τιμη).
Basilisnik Ιούνιος 13, 2014 Author #5 Ιούνιος 13, 2014 z97 μητρική μέχρι 200€i7-4790kθεωρώ οι μνήμες είναι υπερβολή (το κόστος τους), δες κι αυτέςCorsair Vengeance Pro 16GB DDR3-2400MHz (CMY16GX3M2A2400C11A) | Skroutz.grCorsair Vengeance Pro 16GB DDR3-2400MHz (CMY16GX3M2A2400C11R) | Skroutz.grτροφοδοτικό βάλε ένα μικρότερο 700w-750wssd βάλε 250gbκουτί είναι καινούρια σειρά corsair 760t - Κουτιά Υπολογιστών | Skroutz.grκαι την κάρτα που έβαλες gtx 780ti *Το υπόλοιπο ποσό το επενδύεις σε monitor αν δεν έχεις κάποιο καλό.Για τις μνημες θα συμφωνησω μαζι σου και θα επιλεξω αυτα που μου προτεινεις, για το τροφοδοτικο και τον επεξεργαστη απαντησα και στον φιλο απο πανω, κυριως με απασχολει το ζητημα οτι ισως οι 4πυρηνοι σχετικα συντομα ξεπεραστουν.
carrion Ιούνιος 13, 2014 #6 Ιούνιος 13, 2014 για το τροφοδοτικο σκεφτηκα να παω στο 1000αρι λογω της υδροψυξης,αλλα και για να ειμαι ησυχος για μελλοντικες αλλαγες, κατι για το οποιο πιστευω τα 700 δεν ειναι αρκετα.Η υδρόψυξη δεν σημαίνει ότι θέλει και τόσο πολύ ισχύ.Αν στις "μελλοντικές αλλαγές" έχεις στο μυαλό σου τίποτα με 3 κάρτες γραφικών, τότε μαζί σου για τα 1000watt.Αν όχι τότε μου φαίνεται υπερβολή το 1000αρι. Π.χ. με ένα super flower 750 θα είσαι και super, και ήσυχος ακόμα και για 2 κάρτες!Στο motherboard και εγώ θα πήγαινα σε z97, και θα προσπαθούσα να αποφύγω την ASUS μετά από τα τελευταία κρούσματα κάκιστου support(προσωπικά ποτέ δεν ήμουν fan).
idonthave Ιούνιος 13, 2014 #7 Ιούνιος 13, 2014 Αν οι μελλοντικές αλλαγές δεν αφορούν 2η κάρτα για sli, με το τροφοδοτικό είσαι καλυμμένος.Οι επεξεργαστές δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά. Από την στιγμή που αγοράζεις Η/Υ αυτήν την περίοδο κοιτάς αντίστοιχα ή i5-4690k ή 4790k (που έχει stock συχνότητα 4,0Ghz έναντι 3,5Ghz 4770k και με διαφορά κόστους 20€)
Basilisnik Ιούνιος 13, 2014 Author #8 Ιούνιος 13, 2014 Αν οι μελλοντικές αλλαγές δεν αφορούν 2η κάρτα για sli, με το τροφοδοτικό είσαι καλυμμένος.Οι επεξεργαστές δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά. Από την στιγμή που αγοράζεις Η/Υ αυτήν την περίοδο κοιτάς αντίστοιχα ή i5-4690k ή 4790k (που έχει stock συχνότητα 4,0Ghz έναντι 3,5Ghz 4770k και με διαφορά κόστους 20€) εχω κανει λαθος και στο αρχικο ποστ και οταν σου απαντησα ο cpu που εχω επιλεξει ειναι ο i7-4930k.
Basilisnik Ιούνιος 13, 2014 Author #9 Ιούνιος 13, 2014 Η υδρόψυξη δεν σημαίνει ότι θέλει και τόσο πολύ ισχύ.Αν στις "μελλοντικές αλλαγές" έχεις στο μυαλό σου τίποτα με 3 κάρτες γραφικών, τότε μαζί σου για τα 1000watt. Αν όχι τότε μου φαίνεται υπερβολή το 1000αρι. Π.χ. με ένα super flower 750 θα είσαι και super, και ήσυχος ακόμα και για 2 κάρτες! Στο motherboard και εγώ θα πήγαινα σε z97, και θα προσπαθούσα να αποφύγω την ASUS μετά από τα τελευταία κρούσματα κάκιστου support(προσωπικά ποτέ δεν ήμουν fan). αυτο που με απασχολει ειναι οτι ως νεα τεχνολογια δεν ξερω κατα ποσο θα αξιζει οντως τον ντορο που γινεται.Το z97 με το z87 δεν εχει και τρομερες διαφορες αν οντως καταληξω σε lga 1150, αλλα προς το παρον το lga 2011 κερδιζει την εμπιστοσυνη μου( και τα λεφτα μου )
Nick74 Ιούνιος 13, 2014 #10 Ιούνιος 13, 2014 αφου ο ανθρωπος θελει 1 Kw τροφοδοτικο δεν καταλαβαινω γιατι του το τονιζετε επανελημενα οτι ειναι μεγαλο...Αμαν ρε παιδες με αυτη τη μοδα των μικρων (λιγο πανω απο το οριο) τροφοδοτικων. (η οποια δεν ξερω πως προεκυψε)Υποθετω πως το ξερει πως ειναι overkill, αφου ομως αυτο γουσταρει, οχι μονο κακο δεν ειναι αλλα μια χαρα (αν δειτε δηλαδη σε βιομηχανικες εφαρμογες που κραταμε 300%-10000% ανοχες τι θα πειτε? -που και το 300% σε καποια πραγματα θεωρειται απαραδεκτο) Οκ... ξερω, μιλαμε για οικιακα συστηματα που δε λειτουργουν 24/7 σε περιεργα περιβαλλοντα, ουτε εξαρτωνται περιουσιες εκατομμυριων απο τη λειτουργια τους κτλ κτλ, αλλα αν ο αλλος θελει κατι ΣΩΣΤΟ κακο ειναι?
idonthave Ιούνιος 13, 2014 #11 Ιούνιος 13, 2014 Το 750w είναι μικρό τροφοδοτικό (θα δουλέψει στα όρια)?Δεν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει αλλού τα χρήματα?
Basilisnik Ιούνιος 13, 2014 Author #12 Ιούνιος 13, 2014 Βασικα το θεμα μου κυριως ειναι το αν θα επιλεξω lga1150 με ι7-4790k ή lga2011 με i7-4930k.Στο θεμα του τροφοδοτικου πιστευω πως θα επιλεξω ενα γυρω στα 850(80plus gold) για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.
carrion Ιούνιος 13, 2014 #13 Ιούνιος 13, 2014 αφου ο ανθρωπος θελει 1 Kw τροφοδοτικο δεν καταλαβαινω γιατι του το τονιζετε επανελημενα οτι ειναι μεγαλο...Αμαν ρε παιδες με αυτη τη μοδα των μικρων (λιγο πανω απο το οριο) τροφοδοτικων. (η οποια δεν ξερω πως προεκυψε)Υποθετω πως το ξερει πως ειναι overkill, αφου ομως αυτο γουσταρει, οχι μονο κακο δεν ειναι αλλα μια χαρα (αν δειτε δηλαδη σε βιομηχανικες εφαρμογες που κραταμε 300%-10000% ανοχες τι θα πειτε? -που και το 300% σε καποια πραγματα θεωρειται απαραδεκτο) Οκ... ξερω, μιλαμε για οικιακα συστηματα που δε λειτουργουν 24/7 σε περιεργα περιβαλλοντα, ουτε εξαρτωνται περιουσιες εκατομμυριων απο τη λειτουργια τους κτλ κτλ, αλλα αν ο αλλος θελει κατι ΣΩΣΤΟ κακο ειναι?Μόδα των μικρών psu; Δυστυχώς δεν γνωρίζω για τέτοια μόδα ούτε συζητούσα για βιομηχανικές εφαρμογές.Την γνώμη μας λέμε στην οποία από ότι φαίνεται συμφωνείς και εσύ, αφού χαρακτηρίζεις overkill μια τέτοια επιλογή.Αν έχει κάποιος καημό να πάει στην υπερβολή χαλάλι του.Από εκεί και πέρα την γνώμη μας εκφράζουμε, πάνω σε λογικές επιλογές που μπορεί να εξοικονομήσουν ίσως κάποια χρήματα.
Nick74 Ιούνιος 13, 2014 #14 Ιούνιος 13, 2014 Το 750w είναι μικρό τροφοδοτικό (θα δουλέψει στα όρια)?μικρο δεν ειναι, αλλα αν το δουλεψεις ανοιχτο με αισθητηρες θερμοκρασιας στους ημιαγωγους (η ακομα και σε καποια παθητικα στοιχεια) και παλμογραφο διπλης δεσμης και διπλα βαλεις ενα 1000w ΘΑ ΔΕΙΣ διαφορες, αρα το 1000 ειναι καλυτερο... Αν βαλεις το 1000 διπλα σε ενα 1500 παλι θα δεις διαφορες, αρα το 1500 ειναι ακομα καλυτερο.Για να πεις κατι πως ειναι ιδανικο* θα πρεπει να μη φαινονται μετρησιμες διαφορες απο το διαπλασιασμο της ανοχης του.Δε λεω πως σε οικιακη χρηση κυνδυνευει σε καμια απολυτως περιπτωση, αλλα δεν μπορεις και να πεις πως ειναι το ιδιο πραγμα γιατι απλα με 5 απλες μετρησεις διαπιστωνεις οτι δεν ειναι, οποτε αν ο αλλος εχει 5 γνωσεις και την ψωρα (τελειομανια πεστο η οπως θες) να βαλει κατι καλυτερο δε μπορω να καταλαβω γιατι αυτη η μαζικη αποτροπη...Δεν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει αλλού τα χρήματα?Συμφωνω, αλλα το ποσο υπολογισημη ειναι η διαφορα χρηματων εξαρταται απο την τσεπη του καθ ενος (εξ αλλου εκει που επρεπε ολοι με αυτο το σκεπτικο να καναμε τσιγκουνιες ειναι οι mobo οπου παντα παιρνουμε κατι παραπανω μηπως και χρειαστει στο μελλον και συνηθως σπανια χρειαζεται) *ιδανικο σε πηγη τροφοδοσιας -τουλαχιστο ως προς την ισχυ- θεωρουμε να μην αλλαζει ΚΑΘΟΛΟΥ η θερμοκρασια του, και να μην εχει την παραμικρη πτωση τασης απο το μηδεν εως το 120% του maximum πιθανου φορτιου
idonthave Ιούνιος 13, 2014 #15 Ιούνιος 13, 2014 [MENTION=30805]Nick74[/MENTION] μικρο δεν ειναι, αλλα αν το δουλεψεις ανοιχτο με αισθητηρες θερμοκρασιας στους ημιαγωγους (η ακομα και σε καποια παθητικα στοιχεια) και παλμογραφο διπλης δεσμης και διπλα βαλεις ενα 1000w ΘΑ ΔΕΙΣ διαφορες, αρα το 1000 ειναι καλυτερο... Αν βαλεις το 1000 διπλα σε ενα 1500 παλι θα δεις διαφορες, αρα το 1500 ειναι ακομα καλυτερο.Για να πεις κατι πως ειναι ιδανικο* θα πρεπει να μη φαινονται μετρησιμες διαφορες απο το διαπλασιασμο της ανοχης του.Δε λεω πως σε οικιακη χρηση κυνδυνευει σε καμια απολυτως περιπτωση, αλλα δεν μπορεις και να πεις πως ειναι το ιδιο πραγμα γιατι απλα με 5 απλες μετρησεις διαπιστωνεις οτι δεν ειναι, οποτε αν ο αλλος εχει 5 γνωσεις και την ψωρα (τελειομανια πεστο η οπως θες) να βαλει κατι καλυτερο δε μπορω να καταλαβω γιατι αυτη η μαζικη αποτροπη...Συμφωνω, αλλα το ποσο υπολογισημη ειναι η διαφορα χρηματων εξαρταται απο την τσεπη του καθ ενος (εξ αλλου εκει που επρεπε ολοι με αυτο το σκεπτικο να καναμε τσιγκουνιες ειναι οι mobo οπου παντα παιρνουμε κατι παραπανω μηπως και χρειαστει στο μελλον και συνηθως σπανια χρειαζεται)O φίλος αναφέρεται σε οικιακό/gaming Η/Υ. Αν του λέγαμε για 550W ναι θα ήταν στα όρια του. Με το 750W έχει και την ασφάλειατου, τα τωρινά psu και gold δεν νομίζω να έχουν θέμα σε ανοχή. Τα 140-150€ δεν νομίζω να είναι τσιγκουνιές. Για την μητρική που λες (το κόστος) ανφέρθηκε και κάποιες άλλες προτάσεις, όπως επίσης τον ρωτήσαμε και τι monitor έχει (αλλά ακόμα δεν μας έχει πει)?Τα χρήματα αυτά που μπορεί να γλιτώσει από την συνολική σύνθεση μπορεί να τα επενδύσει σ'ένα αρκετό καλό monitor ή όπου αλλού θέλει.Τέλος ο φίλος έγραψε Περιμένω τις απόψεις σας για το ήδη επιλεγμένο υλικό, καθώς και τυχόν προτάσεις-συμβούλες για κάποια αλλαγήΔεν νομίζω να υπάρχει ούτε μαζική αποτροπή ούτε τσιγκουνιά σ'αυτά που προτάθηκαν.__________________________________________________________________________________________________________Βασικα το θεμα μου κυριως ειναι το αν θα επιλεξω lga1150 με ι7-4790k ή lga2011 με i7-4930k.Στο θεμα του τροφοδοτικου πιστευω πως θα επιλεξω ενα γυρω στα 850(80plus gold) για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.Για gaming που το θέλεις θα κοίταζα z97 με i7-4790k, CoolerMaster V-series V850 | Skroutz.grXFX 850W Black Edition | Skroutz.grCorsair AX Series AX860 80Plus Platinum | Skroutz.gr
Basilisnik Ιούνιος 13, 2014 Author #16 Ιούνιος 13, 2014 [MENTION=30805]Nick74[/MENTION] O φίλος αναφέρεται σε οικιακό/gaming Η/Υ. Αν του λέγαμε για 550W ναι θα ήταν στα όρια του. Με το 750W έχει και την ασφάλειατου, τα τωρινά psu και gold δεν νομίζω να έχουν θέμα σε ανοχή. Τα 140-150€ δεν νομίζω να είναι τσιγκουνιές. Για την μητρική που λες (το κόστος) ανφέρθηκε και κάποιες άλλες προτάσεις, όπως επίσης τον ρωτήσαμε και τι monitor έχει (αλλά ακόμα δεν μας έχει πει)?Τα χρήματα αυτά που μπορεί να γλιτώσει από την συνολική σύνθεση μπορεί να τα επενδύσει σ'ένα αρκετό καλό monitor ή όπου αλλού θέλει.Τέλος ο φίλος έγραψεΔεν νομίζω να υπάρχει ούτε μαζική αποτροπή ούτε τσιγκουνιά σ'αυτά που προτάθηκαν.__________________________________________________________________________________________________________Για gaming που το θέλεις θα κοίταζα z97 με i7-4790k, CoolerMaster V-series V850 | Skroutz.grXFX 850W Black Edition | Skroutz.grCorsair AX Series AX860 80Plus Platinum | Skroutz.grσυγγνωμη που ξεχασα να απαντησω για το μονιτορ, το μονιτορ μου ειναι αρκετα καλο και δεν συζηταω αλλαγη του για τουλαχιστον 4-5 χρονια πιστευω. Το θέμα ειναι οτι υπαρχει η πιθανοτητα για χρησιμοποιηση εφαρμογων CAD(περιστασιακα παντα) και γενικοτερα αυτο στο οποιο στοχευα με την επιλογη του lga2011 ηταν και η αξιοποιηση του quad channel memory για την επιτευξη ενος γενικοτερα πιο high end μηχανηματος και οχι απλα ενα τερας οσον αφορα το gaming.
slalom Ιούνιος 14, 2014 #17 Ιούνιος 14, 2014 αφου ο ανθρωπος θελει 1 Kw τροφοδοτικο δεν καταλαβαινω γιατι του το τονιζετε επανελημενα οτι ειναι μεγαλο...Αμαν ρε παιδες με αυτη τη μοδα των μικρων (λιγο πανω απο το οριο) τροφοδοτικων. (η οποια δεν ξερω πως προεκυψε)Ο ανθρωπος ζητησε βοηθεια, ένα 750W δεν είναι καθολου μικρο.Υποθετω πως το ξερει πως ειναι overkill, αφου ομως αυτο γουσταρει, οχι μονο κακο δεν ειναι αλλα μια χαρα (αν δειτε δηλαδη σε βιομηχανικες εφαρμογες που κραταμε 300%-10000% ανοχες τι θα πειτε? -που και το 300% σε καποια πραγματα θεωρειται απαραδεκτο) Οκ... ξερω, μιλαμε για οικιακα συστηματα που δε λειτουργουν 24/7 σε περιεργα περιβαλλοντα, ουτε εξαρτωνται περιουσιες εκατομμυριων απο τη λειτουργια τους κτλ κτλ, αλλα αν ο αλλος θελει κατι ΣΩΣΤΟ κακο ειναι?Και στους ανεκυστηρες τα συρματόσχοινα εχουν 12πλασια αντοχή από το μικροβαρος που σηκωνουν, υπερβολή?Όχι γιατι μπαινουν ανθρωποι μεσα, υπαρχουν φθορες, κακος χειρισμος και αλλοι παραγοντες.Στην περιπτωση μας δεν υπαρχουν επικινδυνα σεναρια.μικρο δεν ειναι, αλλα αν το δουλεψεις ανοιχτο με αισθητηρες θερμοκρασιας στους ημιαγωγους (η ακομα και σε καποια παθητικα στοιχεια) και παλμογραφο διπλης δεσμης και διπλα βαλεις ενα 1000w ΘΑ ΔΕΙΣ διαφορες, αρα το 1000 ειναι καλυτερο... Αν βαλεις το 1000 διπλα σε ενα 1500 παλι θα δεις διαφορες, αρα το 1500 ειναι ακομα καλυτερο.Για να πεις κατι πως ειναι ιδανικο* θα πρεπει να μη φαινονται μετρησιμες διαφορες απο το διαπλασιασμο της ανοχης του.ΛΑΘΟΣΥπαρχει ευρος θερμοκρασιας λειτουργιας των εξαρτημάτων που αναφέρεις καθως επισης και ανεμιστήρας για να τα ψυξει. Υπαρχουν ανοχες και ως προς τις τασεις του.Και ακομα καλυτερο από το 1500 είναι το 2*750Αυτό που δε λαμβανει κανεις εδώ μεσα ποτέ σε ότι αφορα τη συνθεση PC είναι η οικονομοτεχνικη μελετη. Και δεν εννοω τις τιμες των εξαρτημάτων αλλα την επιλογή τους από την αρχή.Ενώ σε αλλα καταναλωτικα προϊόντα το κοιταμε το οικονομικο
pnick Ιούνιος 14, 2014 #18 Ιούνιος 14, 2014 Παρότι δεν είμαι gamer (βαρεθήκατε να το ακούτε, το ξέρω), ας υποθέσουμε για λίγο ότι είμαι. Για ποιόν λόγο θα διάλεγα 2011 socket με 6πύρηνο ξεκλείδωτο επεξεργαστή (αν υποθέσουμε βέβαια και ότι είχα και τα χρήματα); Για δύο λόγους: 1. Αν εκτός από gaming σκόπευα να ασχοληθώ με βαριά προγράμματα επεξεργασίας σε επαγγελματικό επίπεδο. Τότε τα 2000€ δεν είναι και πολλά. 2. Αν το pc το είχα μόνο για gaming και σκόπευα να κάνω SLI/CrossFire κάποια στιγμή (το 2011 βγάζει καθαρά δύο 16άρια slots), και ταυτόχρονα χρησιμοποιούσα το SLI/Crossfire για να οδηγήσω μία ή περισσότερες οθόνες μεγάλης ανάλυσης από 1440p και πάνω (π.χ. 4Κ). Τότε το pcie 3.0x16x2 θα έκανε διαφορά γιατί θα χρειαζόμουν και μεγάλο memory bus και αρκετή Vram και καθαρές 32 pci lanes για απλό sli/crossfire. Αν ίσχυε το (1) και δεν υπήρχε στόχος για sli, τότε ένα 1000άρι τροφοδοτικό είναι υπερβολικό. Με 650άρι θα ήμουν καλυμμένος για οποιαδήποτε μονή κάρτα, αλλά αν χρειάζεται και αέρας για άλλα πράγματα (π.χ. oc), ας πούμε ότι ένα 750άρι δεν θα ήταν περιττό. Η διαφορά χρημάτων, όπως σωστά ειπώθηκε, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο υπόλοιπο στήσιμο. Αν ίσχυε το (2) τότε αν το sli/crossfire αφορούσε μέχρι κάρτες της κατηγορίας gtx770/r9 280X, ένα 850άρι θα ήταν το ιδανικό, για να υπάρχει και ο απαραίτητος αέρας. Αν αφορούσε κάρτες από gtx780/r9 290 και πάνω εγώ πιθανότατα να έβαζα 1000άρι, όχι πως το 850άρι δεν θα τις σήκωνε. Είναι το πόσον αέρα θέλει ο καθένας να αφήνει. Εγώ θέλω η κατανάλωση του συστήματος να κυμαίνεται στο 40-60% όταν κάνω κάτι βαρύ. Δεν θέλω να ανεβαίνει παραπάνω. Με αυτήν την λογική, ένα 1000άρι θα έβαζα για sli/crossfire των κορυφαίων καρτών κάθε εταιρείας. Αν δεν ισχύει ούτε το (1) ούτε το (2), δηλαδή αν ήθελα το pc μόνο για gaming με αυστηρά μία κάρτα και συνηθισμένες αναλύσεις (1080p), τότε η καλύτερη λύση θα ήταν ο 4790Κ με ένα 650άρι τροφοδοτικό και πολύ λιγότερο κόστος. Αυτά. Τώρα βαράτε...
Basilisnik Ιούνιος 15, 2014 Author #19 Ιούνιος 15, 2014 Λοιπόν, μετά και από τις συστάσεις αλλά και από την έρευνα για το κόστος αποφάσισα να πάω σε lga1150.Τα νέα εξαρτήματα που έχω επιλέξει είναι(με καινούριο hdd πλέον) Case:Corsair Obsidian 750D | Skroutz.gr CPU:Intel Core i7-4790K Box | Skroutz.gr Motherboard:Asus Maximus VII Hero | Skroutz.gr GPU:Asus GeForce GTX780 Ti 3GB DirectCU II OC (90YV05A0-M0NA00) | Skroutz.gr ή MSI GeForce GTX780 Ti 3GB Gaming | Skroutz.gr RAM:Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3-2400MHz (CMY16GX3M2A2400C11R) | Skroutz.gr PSU:Corsair RM Series RM1000 80Plus Gold | Skroutz.gr ή Corsair AX Series AX860 80Plus Platinum | Skroutz.gr HDD:Western Digital Caviar Black 1TB (WD1003FZEX) | Skroutz.gr SSD:Samsung 840 Pro Series 256GB | Skroutz.gr Περιμένω πάλι τις συστάσεις/παροτρύνσεις σας
Asp Ιούνιος 15, 2014 #20 Ιούνιος 15, 2014 Τόσα λεφτά...βάλε και ένα UPS μην γίνει καμιά στραβή.Εκτός αν έχεις ήδη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.