Jump to content

4S πρόβλημα με wifi

Athanasios2104

Recommended Posts

Εδώ και λίγους μήνες, χωρίς λόγο και αιτία, το 4S μου αποσυνδέεται από το wifi. Πιο συγκεκριμένα, ΑΝ συνδεθεί, τότε μόλις αρχίσει η παραμικρή κίνηση data (πχ. youtube, app update), τότε χάνει το σήμα και γυρνάει σε cell data. Το wifi δεν το ξαναβρίσκει ποτέ. Για την ακρίβεια μάλιστα, μετά από λίγο δεν δείχνει καν τα διαθέσιμα δίκτυα.

Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω το γνωστό πρόβλημα με γκρι wifi, άλλα απλώς χάνει τη σύνδεση με οποιοδήποτε δίκτυο. Τονίζω το "οποιοδήποτε", γιατί αρχικά υπέθεσα το πρόβλημα θα είναι το router, άλλα το ίδιο πρόβλημα παρατήρησα και σε δίκτυα "σκυλιά".

Το διακοπτάκι (απ)ενεργοποίησης δουλεύει κανονικά, και αν το ανοιγοκλείσεις κάποιες φορές, μπορεί να ξαναδει τα δίκτυα - άλλα τα χάνει ευθύς αμέσως. Δοκίμασα επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου, μετά από λίγο το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα και επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου σε συνδυασμό με απενεργοποίηση wifi, bluetooth, λειτουργία αεροπλάνου, απενεργοποίηση τηλεφώνου και τα πάντα όλα, άλλα τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα hardware του wifi chip, γιατί όπως είπα δεν είναι γκρι. Και κάποιες, αν και ελάχιστες φορές, συνδέεται ακόμη σε δίκτυο. Επομένως πιστεύω θα έχει γίνει κανένα μπάχαλο στις ρυθμίσεις του κινητού και δεν ξέρει που παν τα τέσσερα όταν μιλάμε για wifi connection.

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι αναβάθμιση σε iOS 7 (έχω ακόμη το 6.1.3). Ήθελα να πάω κατευθείαν στο 8, άλλα πλέον δεν παλεύεται η κατάσταση, θα μου βγει ο κούκους αηδόνι αν συνεχίσω με 3G χρεώσεις ενώ στα 4 μέτρα υπάρχει wifi router.

Υπάρχει βέβαια και η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων, όχι μόνο δικτύου. Δεν το έχω δοκιμάσει, δεν ξέρω αν αξίζει. Αυτό είναι που στα αγγλικά ονομάζεται "reset as new" :wassat: ;

Και τέλος, είτε κάνω reset με iOS7 είτε με iOS6, χάνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Τηλέφωνα, σελιδοδείκτες, φωτογραφίες, progress παιχνιδιών;

Έχω backup μέσω iTunes, άλλα δεν ξέρω ΤΙ ακριβώς κάνει backup :...:

Υπάρχει βέβαια και η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων, όχι μόνο δικτύου. Δεν το έχω δοκιμάσει, δεν ξέρω αν αξίζει. Αυτό είναι που στα αγγλικά ονομάζεται "reset as new";

Και τέλος, είτε κάνω reset με iOS7 είτε με iOS6, χάνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Τηλέφωνα, σελιδοδείκτες, φωτογραφίες, progress παιχνιδιών;

Έχω backup μέσω iTunes, άλλα δεν ξέρω ΤΙ ακριβώς κάνει backup

Το iTunes κάνει backup τα πάντα, δε χάνεις τίποτα. Κάνει ακόμα και τα passwords αν επιλέξεις encrypted backup.

Δοκίμασε να κάνεις ένα backup, αποσυνδέεις το τηλέφωνο, του κάνεις factory reset και δες πως συμπεριφέρεται. Αν κάνει το ίδιο, είναι hw πρόβλημα. Αν δεν το κάνει, δεν ξέρω τι θα γίνει με το restore, αν δηλαδή θα σου "βάλει" πάλι το πρόβλημα.

για να μην τα μπερδέψω, να κάνω πρώτα ένα Restore iPhone μέσω iTunes και αν δεν γίνει τίποτα, τότε update σε 7.1.1 ;

Αν κάνεις restore θα πας στην τελευταία που υπογράφεται θέλεις δεν θέλεις δηλαδή 7.1.1

hard reset δεν στο κάνει σαν καινούργιο, δλδ τα χάνεις όλα;

μέσα από το γενικά > ρυθμίσεις > επαναφορά στην 6.1.3 βλέπω:

1) όλες οι ρυθμίσεις

2) περιεχόμενο και ρυθμίσεις

3) ρυθμίσεις δικτύου [αυτό έκανα τόσο καιρό εις μάτην]

4) και μετά κάτι του τύπου "λεξικό πληκτρολογίου", "διαρρύθμιση οθόνης αφετηρίας" και "τοποθεσία και απόρρητο" που από ότι καταλαβαίνω δεν μας αφορούν

hard reset δεν στο κάνει σαν καινούργιο, δλδ τα χάνεις όλα;

μέσα από το γενικά > ρυθμίσεις > επαναφορά στην 6.1.3 βλέπω:

1) όλες οι ρυθμίσεις

2) περιεχόμενο και ρυθμίσεις

3) ρυθμίσεις δικτύου [αυτό έκανα τόσο καιρό εις μάτην]

4) και μετά κάτι του τύπου "λεξικό πληκτρολογίου", "διαρρύθμιση οθόνης αφετηρίας" και "τοποθεσία και απόρρητο" που από ότι καταλαβαίνω δεν μας αφορούν

Το hard reset γίνεται στη συσκευή πατώντας ταυτόχρονα το home + sleep μέχρι την εμφάνιση του μήλου και δεν χάνεις τίποτα ειναι κάτι σαν το reset στο PC.

Δεν μιλάω για restore μέσω iTunes.

Επίσης δοκίμασε αν έχεις wifi χωρίς την sim μέσα.

Edit : αν και δεν σε βλέπω να το γλιτώνεις το restore στην 7.1.1

Λοιπόν, έκανα hard reset όπως προτείνατε και ως τώρα φαίνεται να έφτιαξε! Ευτυχώς γιατί δεν χρειάστηκε να περάσω και το iOS 7 :happy2:

Θα το τεστάρω λίγο ακόμη, άλλα έβαλα πχ να κάνει update 7 apps μαζί, λίγο youtube, όλε κομπλέ (κανονικά έχανε την σύνδεση σχεδόν αμέσως). Για να δούμε... αν δλδ ήταν τόσο απλό και είχα κάνει την ερώτηση κανά 5μηνο νωρίτερα (από τότε έχει το πρόβλημα) θα είχα γλυτώσει όχι μόνο αγανάκτηση, άλλα και λεφτά (με όλες τις data κινήσεις)!

Πάντως είχα στο μυαλό μου ότι το restart (απενεργοποίηση κρατώντας μόνο το wake/sleep > slide για απενεργοποίηση) κάνει την ίδια δουλειά με το hard reset (wake/sleep + home), άλλα όπως σωστά είπατε, δεν είναι έτσι:

The two methods are slightly different, the first method is a soft reset only and leaves running programs in memory. The second method completely powers down your iPhone and also clears the RAM and cache.

πηγή

Τέσπα, όσο ζεις μαθαίνεις! :)

Αυτά παθαίνεις άμα έχεις iPhone που δε χρειάζεται ποτέ restart... :boxed:

Ούτε καν ξέρεις πως γίνεται αυτό το "πράμα"...

Μέχρι να ξεχάσεις το pin και να μείνεις από μπαταρία, εκεί καταλαβαίνεις την πραγματική αξία του restart μια στο τόσο! :p

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Ξεχνάς το restart αλλά γιατί έβγαλε αυτό το ηλίθιο πρόβλημα ούτε λόγος ε;

Σωστά. Έχουν πουληθεί μερικά εκατομμύρια iPhone, αλλά επειδή ένα έτυχε να βγάλει ένα πρόβλημα που διορθώθηκε με ένα απλό restart, πρέπει να το κάνουμε Κυπριακό. Φυσικά είναι απείρως σημαντικότερο αυτό από το ότι το έχει 3 χρόνια και το μόνο restart που έχει κάνει είναι για αναβάθμιση του iOS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.