Jump to content

Καθαρισμός ψυγείου, μπλοκ, αντλίας

deninho

Recommended Posts

Ξέθαψα τα κομμάτια από μια παλιά υδρόψυξη (τελείως diy ήταν) που είχα, και λέω να τα ξανα αξιοποιήσω.

Βήμα πρώτο: Καθαρισμός

Τι θα χρησιμοποιήσω και πως; στήνω λούπα, και το βάζω να τρέχει για χ ώρες; Κάτι άλλο; Δεν έχω ιδέα, οπότε εξηγείτε αναλυτικά :p

Ανοιξε πρώτα το block να δεις σε τι κατάσταση είναι.

Αν δουλεύει και η αντλία βάλε ξύδι και WFI και κάνε του πλύσεις εγκεφάλου :p

btw plexi για το block? Τι εννοείς;

Βάλε και καμιά φώτο να δούμε τι παίζει !

EKWaterBlocks Support :: Knowledge Base :: How to clean water blocks?

How To: Maintain Your Water-Cooling Setup | Maximum PC

Εννοείς ότι το καπάκι του block είναι από πλέξι?

Γιατί λές για πλέξι?

Αν θέλει ανακατασκευή βάλε κοντινές φώτο να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα,

Αν είναι τα πάσα που έχουν "κλωτσήσει" θεραπεία υπάρχει ! :)

ξύδι και? WFI? Τι είναι αυτό;

Για το block, όπως είπα η υδρόψυξη ήταν τελείως diy φάση, οπότε το Mounting system είναι ένα πλέξι που μπαίνει από πάνω (αυτό το πλέξι ήταν για s939 - Opteron 165):

attachment.php?attachmentid=62586&stc=1&d=1402783057

Τώρα που το σκέφτομαι, πριν αρχίσω τα παιδέματα, μια φωτογραφία και του ψυγείου, μήπως, ξέρω'γω, κάνει μπαμ ότι δεν αξίζει καν να ασχοληθώ, να πάω να πάρω μια αερόψυκτρα και να κάνω τη δουλειά μου :p

attachment.php?attachmentid=62587&stc=1&d=1402783061

post-4171-1416078512,0247_thumb.jpg

post-4171-1416078514,7051_thumb.jpg

Κοιτα το block θα πρέπει να του κάνεις ένα λιφτινγκ

Το ψυγείο επίσης

Η αντλία δε ξέρεις αν είναι ΟΚ

Απο θερμοκρασίες δε ξέρω τι θα παίξει.

Τεσπα αμα τα βάλεις κάτω τα μαθηματικά και πάρεις και σωλήνα κλπ θα σου βγουν 2 φορές τα λεφτά της Noctua.

Ασε να τα φας σε σουβλάκια :p

Το WFI αρχικά δεν έχει καμία σχέση με το WTF :p

WFI=Water For Injection

Το βρίσκεις στα φαρμακεία με περίπου 1,5ευρά το λίτρο (ίσως και πιο λίγα αλλά δε θυμάμαι τώρα)

Το απιονισμένο έχει άλατα και απλά του έχουν αφαιρεθεί κάποια ιόντα. Γι' αυτό και το όνομα απιονιοσμένο. Εμένα όπως έχω ξαναπει μου εμφάνισε προβλήματα κάποιες φορές και έπαψα να το χρησιμοποιώ.

http://www.thelab.gr/water-cooling/peri-ygrou-ydropsyksis-o-logos-48863-10.html#post1063433027

Με έβαλες σε σκέψεις, σύμφωνα με το άρθρο του Wiki δεν έχει άλατα.

Μπορεί να έχει όμως οργανικούς παράγοντες.

Η διαφορά απεσταγμένου/απιονισμένου είναι επι της ουσίας ο τρόπος της "κάθαρσης".

"Deionized water, also known as demineralized water / DM water[2] (DI water, DIW or de-ionized water), is water that has had almost all of its mineral ions removed, such as cations like sodium, calcium, iron, and copper, and anions such as chloride and sulfate. Deionization is a chemical process that uses specially manufactured ion-exchange resins which exchange hydrogen ion and hydroxide ion for dissolved minerals, which then recombine to form water. Because most non-particulate water impurities are dissolved salts, deionization produces a high purity water that is generally similar to distilled water, and this process is quick and without scale buildup. However, deionization does not significantly remove uncharged organic molecules, viruses or bacteria, except by incidental trapping in the resin. Specially made strong base anion resins can remove Gram-negative bacteria. Deionization can be done continuously and inexpensively using electrodeionization."

Purified water - Wikipedia, the free encyclopedia

Ίσως το πρόβλημα σου να ήταν άλγη απο βακτηρίδια ή κάτι ανάλογο.

Εχεις σιδερώσει ποτέ και μάλιστα μαύρο παντελόνι και να πετάξεις ατμό απο το σίδερο για να κάνεις μία τσάκιση; :p

Μιλάω για το απιονισμένο που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ. Εχει άλατα έστω και λίγα (φαίνεται στο σιδέρωμα κιόλας) και ίσως είναι και κάποιος τρόπος να μειώσουν το κόστος το να μην αφαιρούνται εντελώς ή εγώ έχω πέσει σε μάπα μάρκες. Όπως και να έχει όμως δεν έχει σχέση με το απεσταγμενο και πόσο μάλλον με το WFI που είναι αποστειρωμένο και ενέσιμο χωρίς μικροοργανισμούς κλπ.

Για να μη πάρω το παράγοντα μεταφοράς. Όπου δε ξέρεις πόσες μέρες έκανε στον ήλιο πάνω σε μία παλέτα ή στην αυλή της αποθήκης του σούπερ μάρκετ, μέχρι να φτάσει στο ράφι. Και εκεί έχεις τους μικροοργανισμούς κλπ που αναφέρεις να κάνουν πάρτι.

Το απιονισμένο το χρησιμοποίησα στην αρχή για να καθαρίζω το εσωτερικό των blocks. Κάποια από αυτά χάσανε τη γυαλάδα και κάνανε και κάποιες μαυρίλες. Από τότε δε το ξαναέβαλα πουθενά και χρησιμοποιώ μόνιμα WFI.

Αλλά ναι θα συμφωνήσω μαζί σου πάνω στο θέμα. Κανονικά δε θα έπρεπε να έχει άλατα μιας και γίνεται χημική επεξεργασία στο ένα και απόσταξη στο άλλο, άρα θα έπρεπε να έχεις καθαρό νερό το οποίο δε θα είναι αγώγιμο στον ηλεκτρισμό και δε θα οξειδώνει τα μέταλλα.

Προσωπικά πάντως δε το συνιστώ σε κανένα μιας και τη πάτησα. Ίσως ήμουν άτυχη; Ισως να έπεσα σε μάπα καρπούζι νερό; Δε ξέρω αλλά αφού τη πάτησα δε το προτείνω και προτείνω αυτό που δε μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα απολύτως.

^^Σα να λέμε ... καμία σχέση ! :)

Ο ορός περιέχει κάποια θρεπτικά συστατικά, αλάτι, ιχνοστοιχεία μπορεί να έχει γλυκόζη , και να εμπλουτιστεί κατάλληλα ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Τρεφόμενος με ορό _μακρυά από εμάς!_ μπορείς να ζήσεις ακόμα και χρόνια (ασθενείς σε κώμα κλπ).

• 2 weeks later...
^^Σα να λέμε ... καμία σχέση ! :)

Ο ορός περιέχει κάποια θρεπτικά συστατικά, αλάτι, ιχνοστοιχεία μπορεί να έχει γλυκόζη , και να εμπλουτιστεί κατάλληλα ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Τρεφόμενος με ορό _μακρυά από εμάς!_ μπορείς να ζήσεις ακόμα και χρόνια (ασθενείς σε κώμα κλπ).

Θυμηθηκα ότι εχω τουλάχιστον 2 φιλες νοσοκόμες.

Η μια μου επιβεβαιωσε ότι υπαρχει και χρησιμοποιείται τέτοιος ορός, για να διαλυσουν καποια φαρμακα.

Απλα συνηθως χρησιμοποιουν αλλους τυπους με προσμιξεις αλατι κλπ

Κανει και για ατμοσιδερα

Ακριβώς για να διακρίνουν το ένα από τα άλλα , αυτό ονομάζεται WFI.

Σύμβαση είναι, αλλά γενικά ορός σημαίνει ένα διάλυμα που περιέχει χρήσιμα συστατικά για τον άνθρωπο, του ορού της αληθείας, πιθανώς εξαιρουμένου ! :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.