Jump to content

Γενικά για Κινητα/Tablet WiFi

Bonito

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ξεκινώντας απο τη μίζερη καρτα δικτύου του λάπτοπ βρέθηκα να ψάχνω κατι που ποτε δεν είχα ασχοληθει: πως ακριβως συνδέονται τα iOS devices στο WiFi.

Εχω το BT HOME HUB 5 (Sagem) και ειχα ενεργοποιημενο μονο το 2.4Ghz γιατι στο 5Ghz μου κολαγε και επρεπε να ανοιγωκλεισω το wifi στο iPad για να ξαναμπει.

Οπότε στο 2.4Ghz και με τερμα το οριο στο router σε 802.11n (300Mbps) το ιPad air συνδεόταν στα 150Mpbs και το iPhone 5 στα 72Mbps. Δοκιμασα ολα τα καναλια και ρυθμίσεις και δεν μπορουσα να πιάσω παραπάνω.

Και σκευτηκα να ξαναδοκιμασω το 5Ghz με manual settings μιας και πολλες φορες οι αυτοματες ρυθμίσεις ειναι αυτές που δημιουργουν τα προβλήματα. Οπότε δοκίμασα και εκει όλα τα κανάλια και είδα οτι τα apple (κινητα,tablet) συνδεονται μονο σε ΒΑΝD A UNII-1 (channels 36-48) (ριξτε μια ματιά στο link για όσους θέλουν). Πιο συγκεκριμενα μονο στο κανάλι 36 μπορουσα να συνδεθω στα 300Mbps και στα υπόλοιπα 40, 44, 48 μεχρι 150Mbps.

Εχω κανα θέμα με τον εξοπλισμο μου ή ολα ειναι λογικά; Εσεις με το δικό σας router(ποστάρετε βασικές ρυθμίσεις, 2.4/5 Ghz - Channel etc) σε τι ταχύτητα συνδέεστε.

Μπορουμε να δούμε και android ή οποιαδήποτε άλλη μάρκα.

*Υπάρχει κανα αξιόλογο app που να δίνει λεπτομερή στοιχεία η στο iOS ειναι κλειδωμένο? Η τουλαχιστον να δοκιμασω να στείλω πακέτα στο ρουτερ/αλλη συσκευη, που θα δώσει και πιο ακριβή μέτριση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.