Jump to content

Αντικατάσταση κάρτας wifi σε Satellite 110-195 ή και κάτι άλλο.

GriGaS

Recommended Posts

Η σύζυγος έχει ένα Satellite 110-195 το οποίο φοράει Centrino PA-3489U το οποίο υποστηρίζει μέχρι 54mbps. Μιας και απέκτησα 300άρι ασύρματο router και βλέποντας ότι οι τιμές των αντίστοιχων καρτών είναι εξαιρετικά χαμηλές (intel 300άρες με 11 ευρώ) λέω να προβώ σε αντικατάσταση της παλιάς. Βέβαια όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, η υποδοχή στο λαπτοπ είναι πλήρους μήκους, ενώ η πλειονότητα καρτών είναι μισού μήκους. Υπάρχουν όμως αντάπτορες.

attachment.php?attachmentid=62486&stc=1&d=1402340670

Ρωτώ λοιπόν τα εξής:

1. Η Intel Centrino Wireless-N 2230 που βρίσκω στα 10 ευρώ αξίζει τον κόπο; Ακόμα και 50 πραγματικά να πιάνει μου είναι υπέραρκετά.

2. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την χρήση αντάπτορα το οποίο αγνοώ;

3. Οι κεραίες είναι συμβατές;

Να σημειώσω εδώ ότι δεν με ενδιαφέρει το dual band.

post-1002-1416078495,6895_thumb.jpg

Οι ακροδέκτες καλωδιων φαίνονται για τυπου UFL. Βρες το ίδιο. Απ'ολους τους τυπους ειναι ο χειρότερος γιατί ξεκουμπωνει σχετικά ευκολα αν τα καλώδια ειναι πιασμένα περιέργεια.

Απο chip καλυτερα βρες κατι σε Intel πάλι ωστε να μην ψάχνεσαι με drivers κλπ.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Φιλε μου καλέ μου φίλε. Αφήνεις την Ν2230 στην άκρη γιατί όλοι οι λαπτοπάκηδες την αλλάζουν την πρώτη μέρα.

Για το τωρινό μου λάπτοπ παρήγγειλα killernic 1202 (35E) αλλά το ίδιο καλή είναι και η 7260Ν ~20Ε ebay (υπάρχει και 7260AC ακριβότερη ~30E).

Ακόμα και οι παλιότερες intel σαν τη 4965AGΝ που φοράει το dell μου είναι ΠΟΛΥ καλες. και φτηνές 4965AG 4965AGN 42T0873 42T0865 802.11N | eBay ΚΑΙ DUAL band !! :p

ήρθε σήμερα η καρτούλα. με παίδεψε αρκετά η εγκατάστασή της. αρχικά νόμιζα ότι υπήρχε θέμα με τους οδηγούς (συζητιέται αρκετά το θέμα της 4965agn όσον αφορά τους drivers των XP). τελικά το πρόβλημα ήταν αλλού. το λαπτοπ έχει διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του ασύρματου ο οποίος προκαλούσε ασυμβατότητες. με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι κάλυψη του pin 20 της pci-e βγάζει off τον διακόπτη και έτσι η εγκατάσταση έγινε κανονικά.

η μέγιστη σύνδεση που επιτυγχάνω είναι 144 mbps το οποίο στην πράξη βγάζει περίπου 6 mb/sec. καθόλου κακό σε σχέση με την προϋφιστάμενη κατάσταση.

έχετε καμία ιδέα για πώς θα μπορούσα να το φτάσω στα 300 mbps?

να σου πω την αλήθεια δεν πρόλαβα να δοκιμάσω με το shuttle τι γίνεται (το έχω συνδεδεμένο με gigabit αλλά έχει και 300άρα wifi).

δεν περίμενα να πιάσω τα 14-15, απλά θεωρούσα ότι έστω για το τυπικό, όταν είναι δίπλα στο router θα κλείδωνε στα 300 και ας μην τα έπιανε στην πράξη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.