Jump to content

Headphone Amp

vbatsigr

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Αγορασα τα Superlux HD330 για να ακουω μουσικη/ταινιες/games (τα games τα αφηνω τελευταια). Απ'οτι καταλαβα μετα απο καποια διαβασματα στα γρηγορα εδω και κει, χρειαζομαι και ενα headphone amp, ειδικα αφου ειμαι με την onboard καρτα της asus m5a99fx. Την καρτα βεβαια την εχω συνεδεμενη με ενα mini hifi μιας και δεν εχω dedicated ηχεια υπολογιστη.

Οποτε ακουω προτασεις απο τους ειδημονες του φορουμ.. Budget...μεχρι 150 ειναι καλα? :p

Ή μηπως θα ηταν παραπλησια καλη λυση να παρω μια "καλη" και σαφως φθηνοτερη all around καρτα ηχου που να μπορει να οδηγησει και τα ακουστικα αξιοπρεπως?

εχω παρει για all around με τα superlux την soundblaster z.

Νομιζω ειναι ακριβως οτι ψαχνεις (προσοχη: να βαλεις τους drivers xxxx_16, οι νεοι εχουν προβληματα),φαντασου δε μπορω να την δυναμώσω πανω απο 30-40% χωρις να κουφαθώ.

Για μουσικη, ταινιες ειδα μεγαλη διαφορα , ιδικα στις ταινιες ειναι σαν να εισαι σε cinema (5.1 ηχο->stereo headphones).

Παιχνίδια εκεινη τη περίοδο επαιζα με φίλους cod 4 και δεν ήξερα οτι μπορούσα να ακουσω με τοση ακρίβεια που βρίσκεται ο αλλος (πισω απο τοιχους κλπ) νομιζαν οτι εχω hacks-μπορεις να "δεις" με τα αυτια.

εχω παρει για all around με τα superlux την soundblaster z.

Νομιζω ειναι ακριβως οτι ψαχνεις (προσοχη: να βαλεις τους drivers xxxx_16, οι νεοι εχουν προβληματα),φαντασου δε μπορω να την δυναμώσω πανω απο 30-40% χωρις να κουφαθώ.

Για μουσικη, ταινιες ειδα μεγαλη διαφορα , ιδικα στις ταινιες ειναι σαν να εισαι σε cinema (5.1 ηχο->stereo headphones).

Παιχνίδια εκεινη τη περίοδο επαιζα με φίλους cod 4 και δεν ήξερα οτι μπορούσα να ακουσω με τοση ακρίβεια που βρίσκεται ο αλλος (πισω απο τοιχους κλπ) νομιζαν οτι εχω hacks-μπορεις να "δεις" με τα αυτια.

Την τσεκαρα, μπηκε στη λιστα αν και περιμενω και γνωμες για dedicaed headphone amp απο τους γνωστες.. Βεβαια με μια τετοια καρτα ειμαι κομπλε και για πιθανη μελλοντικη αγορα ενος 5.1 σετ πχ..

Anyway.. Οπως χαζευα amazon επεσα πανω σε μερικους amps με tubes σε καλες τιμουλες και ερωτω.. Τι ακριβως προσφερουν oi tube amps σε σχεση με τους "απλους"?

Η sound blaster Z με εψησε ασχημα μιας και ειδα οτι εχει 600Ω headphone amp :o

Μονο προβλημα.. Μπορει να πνιγομαι σε μια κουταλια νερο αλλα δε ξερω.. πειτε μου :p

H θυρα PCIe η μικρη καλυπτεται πληρως απο την r9 290 (και οποιαδηποτε 2 slot καρτα) στην asus m5a99fx...

Στο manual λεει για single vga card να μπει στη PCIe slot 1 δηλαδη αυτη που το εχω τωρα και καλυπτει τη μικρη.. Οποτε τι γινεται? Αν βαλω την r9 στην παρακατω PCIe x16, χανω σε αποδοση?

Μετα απο λιγο ψαξιμο τυχαια επεσa σε μερικα threads σε site της soundblaster, guru3d, head-fi.org που καποια ατομα λενε οτι το 600Ω amp της Ζ ειναι ...κραχτης απλα..

Η creative λεει οτι power output εχει 80mw στα 600Ω αλλα καποιοι που την τεσταρανε διαπιστωσαν οτι ειναι κοντα στα 47mw. Βεβαια τα superlux hd330 Που πηρα ειναι 150Ω αλλα στο site τους λεει οτι power =100mw οποτε.. μπορει να τα οδηγει καλα, μπορει τελεια, μπορει και χαλια..

Οποτε ακομα περιμενω αποψεις για dedicated headphone amp :D

Η soundblaster Z δεν έχει ενισχυτή με την πραγματική σημασία των λέξεων. Δηλαδή χαμηλό impedance εξόδου και υψηλή ισχύ. Μόνο η ZxR έχει ενίσχυση 7Volt δηλαδή 326mW για τα ακουστικά σου(για να ματώσουν τα αυτιά σου), όπως και η xonar stx.

Ωστόσο καλύτερο είναι να αγοράσεις τον lovely cube και να τον φτιάξεις μόνος σου ή να πας στον Fiio e9, ή τον schiit magni, ή objective O2.

Καλή επιλογή τα ακουστικά btw. Και τα 660 φαίνονται καλά και είναι πιο ισορροπημένα.

Τι ακριβως προσφερουν oi tube amps σε σχεση με τους "απλους"?

Είναι απλώς μια παλιά τεχνολογία. Vintage φάση δηλαδή. Θέλουν συντήρηση, ιδιαίτερη προσοχή και ιστορίες. Δεν παίζουν καλύτερα(πιστότερα) από ένα καλό μοντέλο τρανζίστορ. Στους φθηνούς κινδυνεύεις να πέσεις σε πατάτες.

Αν σε ενοχλεί κάτι στον ήχο με τρανζίστορ ή τέσπα κάτι ακούγεται αφύσικο, 99% θες καλύτερα ακουστικά

Οι λάμπες μελωνουν τον ήχο, οι καλες, του κατοσταρικου ουτε το νύχι δεν μελωνουν..! :/ γιαυτό σου προτεινα με την μια τρανζίστορ. Ο λοβλι φεύγει αρκετά πανω απο 150. Γύρω στα 300+-$ στην πόρτα σου παιζει. Αυτον έχω μονταρισμένο. :)

Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για τη διαφωτιση! Θα παω σε εναν απο τους 3 που ανέφερες αφου τους ψαξω λιγο.. (χαρακτηριστικα, τιμες κλπ)

Επελεξα τελος τα hd 330 απο τα 660 γιατι σε οσα reviews διαβασα και σε φορυμς, ολοι λενε για το γεματο μπασο τους σε σχεση με τα 660 που οπως ειπες ειναι πιο ισορροπημενα. Μ'αρεσει το μπασο τι να κανουμε :-P

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δες λίγο απόκριση συχνότητας, σε σύγκριση και με τα πανάκριβα Hd 800.

Superlux HD-330 experiences and discussion

LL

Τα 660 φαίνονται πιο ομαλά σε σχέση με τα 330 προς τα πρίμα και γενικά αρκετά ομαλά. Αυτή η περιοχή είναι πολύ κρίσιμη. Αυτουνού που τα δοκίμασε πάντως του άρεσαν τα 330.

Και ένας γάλλος τα θεωρεί giant killers(σαν υποβαθμισμένα dt 990): Test du HD330 | TellementNomade

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.