Jump to content

Eyefinity mixed resolutions και μέγεθη

Volrath

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πες ότι έχεις 20", 1680x1050 | 24", 1920x1080 | 20", 1680x1050 οθόνες.

Μπορείς να κάνεις κάπως compensate για το "μικρότερο" ύψος των πλαϊνών οθονών; Π.χ. η dotted γραμμή περνάει από το 50% της κάθετης ανάλυσης των οθονών.

eyefinity-12003.jpg

Πες ότι έχεις 20", 1680x1050 | 24", 1920x1080 | 20", 1680x1050 οθόνες.

Μπορείς να κάνεις κάπως compensate για το "μικρότερο" ύψος των πλαϊνών οθονών; Π.χ. η dotted γραμμή περνάει από το 50% της κάθετης ανάλυσης των οθονών.

eyefinity-12003.jpg

Εχει παντως επιλογη οταν στηνεις eyefinity/surround να κανεις bezel correction με γραμμες/διαγωνιους κτλ.. αλλα για τοσο μεγαλη διαφορα δεν νομιζω να γινεται.

ότι λεει ο csaris bezel correction κάθε φορά που ανοίγεις eyefinity

Ναι αλλά δε θα υπάρχει πρόβλημα στα άκρα μετά; Από ότι καταλαβαίνω το bezel correction απλά πάει "πάνω κάτω" την οθόνη (που βέβαια στο παράδειγμα που έδειξα το διορθώνει, αλλά τα άκρα θα είναι πιο "κάτω" μετά π.χ.).

Το θέμα είναι το διαφορετικό κάθετο dpi. Το 20ρι έχει 99,05dpi ενώ το 24ρι 91,7dpi. Από τη στιγμή που υποστηρίζει πλέον διαφορετικές αναλύσεις, δε θα έχει τρόπο να το φτιάχνει αυτό;

Ναι αλλά δε θα υπάρχει πρόβλημα στα άκρα μετά; Από ότι καταλαβαίνω το bezel correction απλά πάει "πάνω κάτω" την οθόνη (που βέβαια στο παράδειγμα που έδειξα το διορθώνει, αλλά τα άκρα θα είναι πιο "κάτω" μετά π.χ.).

Το θέμα είναι το διαφορετικό κάθετο dpi. Το 20ρι έχει 99,05dpi ενώ το 24ρι 91,7dpi. Από τη στιγμή που υποστηρίζει πλέον διαφορετικές αναλύσεις, δε θα έχει τρόπο να το φτιάχνει αυτό;

Το Bezel Correction σου κάνει μια ενιαια ανάλυση.. δεν θα είναι πχ 5760χ1080 + Bezel..

Θα είναι ξέρω εγώ 5830χ1059.. Και καταρχήν δοκίμασε και βλέπουμε.. Εγώ από ότι ξέρω..

και 2 23άρια να έχεις και μια 27 άρα με ότι να νε ανάλυση αλλά θα στο κάνει ένα..

Το Bezel Correction σου κάνει μια ενιαια ανάλυση.. δεν θα είναι πχ 5760χ1080 + Bezel..

Θα είναι ξέρω εγώ 5830χ1059.. Και καταρχήν δοκίμασε και βλέπουμε.. Εγώ από ότι ξέρω..

και 2 23άρια να έχεις και μια 27 άρα με ότι να νε ανάλυση αλλά θα στο κάνει ένα..

Δεν έχω το 2ρο 20ρι, άμα το είχα θα το δοκίμαζα κατευθείαν :(.

Άμα αξίζει έχει ένας κολλητός μου ένα ίδιο με το δικό μου, να του το ζητήσω να δω πώς παίζει. Απλά να γλιτώσω τη βαβούρα άμα δεν παίζει σωστά - μη τρέχω τον άνθρωπο τσάμπα.

Ξέρω για το SLS απλά δε καταλαβαίνω πλέον που το eyefinity υποστηρίζει και διαφορετικές αναλύσεις, πώς διορθώνουν τη κατάσταση. Τέσπα, θα ρωτήσω το φίλο μου να μου το δανείσει και θα το δοκιμάσω στις ερχόμενες μέρες.

Τουλάχιστον η 290 δε χρειάζεται dp για eyefinity.

Δεν έχω το 2ρο 20ρι, άμα το είχα θα το δοκίμαζα κατευθείαν :(.

Άμα αξίζει έχει ένας κολλητός μου ένα ίδιο με το δικό μου, να του το ζητήσω να δω πώς παίζει. Απλά να γλιτώσω τη βαβούρα άμα δεν παίζει σωστά - μη τρέχω τον άνθρωπο τσάμπα.

Ξέρω για το SLS απλά δε καταλαβαίνω πλέον που το eyefinity υποστηρίζει και διαφορετικές αναλύσεις, πώς διορθώνουν τη κατάσταση. Τέσπα, θα ρωτήσω το φίλο μου να μου το δανείσει και θα το δοκιμάσω στις ερχόμενες μέρες.

Τουλάχιστον η 290 δε χρειάζεται dp για eyefinity.

Με την 290 ή θα κανεις dvi-dvi-hdmi ή dvi-dvi-dp.. μόνο έτσι.. και το Input στην οθόνη ας είναι ότι να νε.. αλλά στην κάρτα θα μπεί έτσι..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.