Jump to content

αγορα πολυ φθηνου desktop με δυνατοτητα αναβαθμισης

liangour

Recommended Posts

καλησπερα σας

θελω να φτιαξω ενα desktop οσο πιο φθηνο αλλα ποιοτικο γινεται για απλη χρηση ιντερνετ και media player

αλλα να εχει και δυνατοτητα αναβαθμισης σε περιπτωση που χρησιμοποιηθει και για παιχνιδια

εχω καταληξει στα εξης

cpu: intel celeron g1820 37Ε

ελεγα για τον g3420 αλλα δεν αξιζει η διαφορα τιμης για την διαφορα αποδοσης

mobo: Asus H81M-Plus 55E

διαλεξα αυτη γιατι θελω να εχει dvi,vga και hdmi

ram: corsair vengeance 4gb 41E

διαλεξα αυτη γιατι πιστευω οτι ειναι οι μνημες που κυκλοφορουν πιο πολυ αυτη τη στιγμη οποτε σε περιπτωση που θελησω να παω στα 8gb δε θα δυσκολευτω να βρω ιδια

case: Cougar Spike 22Ε

απλο,φθηνο,μαυρο και με usb3.0

hdd: Western Digital Caviar Blue 1TB 51E

psu: Corsair VS Series VS450 40E

δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να παρω κατι πολυ φθηνοτερο οπως αυτο

-Το τροφοδοτικο θελω να επαρκει για μελλοντικη αναβαθμιση σε i5 και r9 280/gtx760 αλλα δεν ξερω αν το vs450 αρκει

-Δε θελω amd συστημα

-δε χρειαζομαι dvd-r

-καθε προταση/επισημανση δεκτη :)

αλλα να εχει και δυνατοτητα αναβαθμισης σε περιπτωση που χρησιμοποιηθει και για παιχνιδια

καλύτερα μην πας στον celeron (από τους μικρούς αυτούς ο μόνος που υποστηρίζει memory types 1333/1600 είναι ο g3420 μέχρι τα 55€)και σε συνδυασμό με το

h81 chipset θα δουλέψεις τις μνήμες στα 1333 ( αυτό το είχα συναντήσει).

Γνώμη μου να πήγαινες στον g3420 ή g3240 ARK | Compare Intel

-Μητρική σ'αυτά τα χρήματα βάζεις μια απ'τις παρακάτω

Asrock B85M-HDS Asrock B85M-HDS | Skroutz.gr 55€

ή πιο φθηνή Asrock H81M-HDS Asrock H81M-HDS | Skroutz.gr

-Μνήμες διάλεξε όποιο χρώμα σ'αρέσει kingston fury - Μνήμες (Χωρητικότητα: Από 2.1 έως 4GB, Ταχύτητα: 1500-2120 MHz) | Skroutz.gr από 35€ εώς 40€

-Δίσκο μην βάλεις αυτόν για βασικό σου, τον έχω για βασικό σε σύστημα μου στην τηλεόραση και κάνει κολλήματα (θα τον αλλάξω με ssd)

καλύτερα βάλε αυτόν SEAGATE ST1000DM003 1TB Seagate Barracuda 1TB SATA HDD | Skroutz.gr

-To τροφοδοτικό που έχεις βάλει για το υπάρχον σύστημα μια χαρά είναι αλλά αν έχεις την δυνατότητα βάλε το cx430/500.

-Στην ερώτηση σου

Το τροφοδοτικο θελω να επαρκει για μελλοντικη αναβαθμιση σε i5 και r9 280/gtx760 αλλα δεν ξερω αν το vs450 αρκει'

αυτήν πας σ'αυτό το τροφοδοτικό

CoolerMaster G550M | Skroutz.gr ή

CoolerMaster G650M | Skroutz.gr

-εβαλα τον celeron διοτι ο g3420 ειναι 50% ακριβοτερος αλλα μολις 20% καλυτερος σε αποδοση και η διαφορα 1333-1600 ειναι πολυ μικρη

-δισκο και μητρικη θα συμφωνησω

-για τροδοφοτικο οντως χρειαζεται μεγαλυτερο γιατι απο οτι βλεπω εδω ολοκληρο το συστημα δε ξεπερνα τα 400w ;

18-19€ διαφορά έχουν, όχι 37€.

Το θέμα είναι αλλού, αν το σκεπτικό σου είναι να βάλεις στο σύστημα αυτό προσωρινά ένα cpu φθηνό (κοίτα και σε αγγελίες) για

να κάνεις την δουλειά σου και αργότερα βάζεις όπως λες i5 και κάρτα γραφικών στην θέση σου θα κοίταγα για καλύτερη μητρική

σε h87/97 chipset (που οι sata θύρες θα ήταν όλες sata3, θα κάνει καλύτερη αξιοποίηση αν μελλοντικά βάλεις και έναν ssd δίσκο).

Με ένα 550w είσαι καλυμμένος θα δουλεύει πιο άνετα το τροφοδοτικό, δεν θα δουλεύει στα όρια όπως το 450w.

Το vs450 έχει στην 12v->34A

Το G550M έχει στην 12v->42A θα δώσει πιο σωστά ρεύματα στην 760/280 που θέλεις και στο υπόλοιπο σύστημα.

80+ BRONZE και 5 χρόνια εγγύηση.

εδώ το έχει στα 60€ http://www.e-shop.gr/coolermaster-g550m-gm-series-550w-modular-psu-%C2%96-80-bronze-rs550-amaab1-eu-p-PER.811576

1 επεξεργαστη, τουλαχιστον εδω Intel Pentium G3220 | Skroutz.gr, αν θες να υποστηριξεις καλα και μια καλη καρτα γραφικων....!!!

2 τροφοδοτικο, οχι το VS..!!

το CX που προταθηκε καλυτερα, ή... XFX ProSeries 450W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.gr

• 2 weeks later...

κατεληξα στα εξης μιας και τελικα δε θα προοσιστει για παιχνιδια

cpu: intel pentium g3220 47Ε (απο οτι βλεπω εδω υποστηριζει μνημες στα 1600)

mobo: Asrock B85m-hds 49E

ram: kingston fury 4gb 1600 36E

case: Cougar Spike 22E

hdd: seagate barracuda 1tb 51E

psu: evga 430w 34E

και προσθηκη ισως ssd samsung 840evo 120gb 75E

συνολο 240 / 315 αν μπει ο ssd

-ποια ειναι η γνωμη σας για το τροφοδοτικο? (ιδια εγγυηση με το cx εχει)

-επισης εχεις κανεις εμπειρια απο asrock? Eγω δεν εχω καμια και ειμαι λιγο διστακτικος

cpu: intel pentium g3220 47Ε (απο οτι βλεπω εδω υποστηριζει μνημες στα 1600)

είναι πάνω σε z87 μητρική.

-το corsair cx430 πάρε καλύτερα.

-είναι vfm μητρικές σ'αυτά που προσφέρουν σε σχέση μ'άλλες εταιρίες, μια χαρά μητρικές είναι,

το μείον τους είναι ότι έχουν 1 χρόνο λιγότερο εγγύηση.

η ASRock ειναι θυγατρικη της ASUS. φτιαχνει πιο VFM μητρικες.

εχουν περασει 2 απο τα χερια μου, και δεν ειχα κανενα προβλημα..! αλλα αυτο ειναι θεμα τυχης περισσοτερο, παρα μαρκας..!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.