Sotas4 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2014 Καλησπέρα, Η δουλεία μου 3D generalist σε μια εταιρία στο Λονδίνο. Για να μην πολυλογώ: Σκέφτομαι να αγοράσω ενα Workstation για να δουλεύω απο το σπίτι αλλά το πρόβλημα μου είναι οτι αυτή την χρονιά μάλλον θα μετακινούμε Αθήνα Λονδίνο οπότε είναι πολυ δύσκολο να μεταφέρω και ένα κτηνάρι μαζί μου. Οπότε καταλήγω στην λύση του φορητού. Επειδή γνώμες ακούω απο πάρα πολλά άτομα θα ήθελα και την δικιά σας γνώμη εφόσον έχετε χρόνο. Software που δουλέυω είναι Autodesk Maya, Autodesk Mudbox, Autodesk Motionbuilder, Foundry Nuke, Adobe After Effects σαν βασικά. Δέν κάνω απλά modelling (3D modelling εννοώ) αλλά Render σε Dynamics και σε σκηνές που περιέχουνε character animation αρκετά lights, γενικά βαριές σκηνές. Δεν είμαι freak με τα render times αλλά δεν θέλω να περιμένω καμια βδομάδα για 100 frames. Στη δουλειά έχουμε την σειρα Z απο HP HP Z620 Desktop Workstation | HP® Official Site η οποία είναι ικανοποιητική. Τέλος η οθόνη παίζει πολυ ρόλο γιατι πολλές φορές (οχι βέβαια τόσο αναγκαίο) υπάρχει περίπτωση να κάνω color correction. Το μπάτζετ θα το έβαζα μέχρι 1300 αλλά εαν γίνεται και πιο κάτω ακόμα καλύτερα. (γενικά έχω κάποια ανοίγματα).Θα το εκτιμούσα πολυ αν κάποιος μου έλεγε γενικά τι πρέπει να δώσω προσοχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να το αγοράσω μέσω εταιρίας και κάτι μου ειπανε για επιστροφές φόρων. Gaming δεν με απασχολεί. Ευχαριστώ καλό καλοκαίρι να έχετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούνιος 5, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2014 Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας φορητός με τη δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας δύο δίσκων, ενός SSD για το σύστημα και τις εφαρμογές και ενός για τα αρχεία σου, και με επαγγελματικά γραφικά - Quadro ή Firepro αποκλειστικά, και με τετραπύρηνο Intel όσο γίνεται πιο πρόσφατης γενιάς, όπως ένας Dell precision ή κάποιο Thinkpad. Αυτής της κλάσης οι μηχανές είναι κατασκευασμένες επί τούτου για πολύωρη χρήση σε πλήρη ισχύ - μη πετάξεις τα λεφτά σου για consumer laptop. Υπάρχουν μεταχειρισμένα, ή ανακατασκευασμένα εντός προϋπολογισμού, ή ακόμη και καινούργια με λίγο περισσότερα χρήματα ή με υποδεέστερα χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά...Dell Precision M4800 Laptop 3.7ghz i7,16GB,500GB,Quadro K1100M,Win 7, FULL HD p6 items in eComputers LTD store on eBay! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Ιούνιος 5, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2014 Για να πάρεις από Ελλάδα laptop που να έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι και που τα είπε πάνω-κάτω ο oric, θα πρέπει να ανέβεις λίγο σε τιμή, εκτός αν κοιτάξεις από εξωτερικό. Το rendering χρειάζεται πυρήνες πολλούς και δυνατούς. Ένας i7 QM με 4c/8t (4700qm, 4702qm κοκ). Κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται απαραίτητα επαγγελματική. Η χρήση CUDA από τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιείς νομίζω ότι οδηγεί σε επιλογή κάρτας Nvidia. H κάρτα θα σε βοηθήσει στο real time rendering και στις 3D εργασίες. Επίσης, αυτονόητο θεωρώ ότι κοιτάς για >17" και Full HD. Για μένα δύο επιλογές έχεις. Αν πάς σε καινούργιο από Ελλάδα κοιτάς κάτι σε https://www.skroutz.gr/s/4167191/HP-Envy-17-j110-ea-Leap-Motion-SE-i7-4702MQ-8GB-2x750GB.html στο οποίο μπορείς εύκολα να βάλεις άλλα 8gb μνήμης και ssd στην θέση του 2ου hdd, ή πάς σε dell precision προηγούμενης γενιάς από εξωτερικό, όπως είπε και ο [MENTION=3559]Oric[/MENTION], που φυσικά θα έχει το πλεονέκτημα της επαγγελματικής κάρτας για καλύτερο και πιό γρήγορο double sided surface rendering και επίσης οθόνη Full HD με ips panel, πολύ σημαντική λεπτομέρεια για επαγγελματίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούνιος 6, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2014 Τα Ζ620 μπορεί να έχουν ένα "απλο" 4πύρηνο στα 3.3GHz ή 12πύρηνο στα 2.8 και από μνήμη..... οτιδήποτε. Τέτοιες επιδόσεις δεν μπορείς να τις έχεις σε laptop των 1300Ε που έχεις όριο. Η πιο φθηνή αλλά δυνατή λύση είναι laptop με τετραπύρινο (πχ 4700ΜQ) αλλά με Thunderbolt θυρα (δες Notebooks with Number of cores: Quad-Core, Connectors: Thunderbolt | Skinflint Price Comparison EU) και από κεί και πέρα περνάς στο DIY με eGPU (δες DIY eGPU experiences). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.