Jump to content

Βοήθεια για επιλογή κάρτας γραφικών

Wrath

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας. Θέλω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών και είμαι ανάμεσα στην NVIDIA GTX 780 και στην AMD R9 290. Παίζω από όλα τα παιχνίδια σε ανάλυση 1080p, με αρκετά καλό σύστημα (i5/z87/8gb/ssd) και θα ήθελα μια δυνατή κάρτα γραφικών που να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης θα ήθελα να είναι καινούρια. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με κάποια μεταχειρισμένη. Οι κάρτες αυτές που αναφέρω έχουν διαφορά ~50€, αλλά δεν με απασχολεί τόσο αυτο, όσο το να μπορώ να παίζω χωρις προβλήματα. Ποια από τις δύο θα μου προτείνατε; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ΥΓ. Το τροφοδοτικό μου είναι Thermaltake Toughpower 750W Gold (Modular)

[MENTION=31462]pnick[/MENTION] Καλημέρα και σε ευχαριστώ. Θα μπορούσες να μου πεις γιατί προτείνεις την κάρτα της NVIDIA, έναντι αυτής της AMD? Ρωτάω επειδή έχω διαβάσει αρκετά threads σχετικά με τις δύο κάρτες, αλλά πολλές φορές αναφέρονται διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά υπέρ της μιας ή της άλλης, τα οποία δεν τα γνωρίζω.

Και οι δυο καρτουλες ειναι δυναμη!

Προσωπικα θα προτιμουσα την R9 290, λογω περισσοτερης μνημης. Τα τελευταια games (Titanfall, Wolfenstein, Watch Dogs) ειναι αχορταγα απο θεμα VRAM (μαλλον αδικαιολογητα).

Παντως οποια και αν παρεις, κομπλε θα εισαι!

Ως προς την απόδοση είναι κοντά. Αυτό που για μένα προσωπικά κάνει την διαφορά, ως χρήστης και των δύο εταιρειών (είχα AMD παλιότερα) είναι δύο σημεία:

1. Οι πολύ καλύτεροι drivers της Nvidia, και

2. Οι πολύ λιγότερες βλάβες σε κάρτες της. Χωρίς υπερβολή και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με τους φίλους της AMD, βλέπω πολύ μεγαλύτερο failure rate στις AMD και ο λόγος που καταλαβαίνω ότι αυτό γίνεται είναι ότι οι κάρτες της έρχονται "στρεσαρισμένες" από τα εργοστασιακά overclocking με αποτέλεσμα συνήθως να υπάρχουν προβλήματα με Vram κ.λπ. και κάποιοι τις υποχρονίζουν για να δουλέψουν. Με τις 290 δεν ακούω και τόσα (δεν τις έχει και πολύς κόσμος), αλλά ειδικά με 280Χ έχει βουίξει ο τόπος.

Αν τελικά αποφασίσεις να πάς σε R9 290 μη πάς σε reference υλοποίηση. Μιλάμε για πολύ θόρυβο και ψηλές θερμοκρασίες. Κοίτα καμία με καλή ψύξη και χαμηλό θόρυβο, όπως MSI, Gibabyte και μετά Asus κ.λπ.

Απο οσο εχω δει στο φορουμ και σε αλλα sites τον τελευταιο καιρο οι υλοποιησεις της Asus παρουσιαζουν συχνοτερα προβληματα με chip και των δυο εταιριων, για την 280Χ δε το συζητω... Γι' αυτο προσωπικα αυτη την περιοδο θα απεφευγα την Asus σε καρτα γραφικων.

Τωρα αναμεσα σε R9 290 και GTX 780, οτι πληρωνεις παιρνεις. Η 780 ειναι λιγο ακριβοτερη γιατι ειναι λιγο καλυτερη.

Ναι, εννοειται οτι αν πας για R9 290, πας καρφωτος για custom (Gigabyte, MSI κλπ). Για reference ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!!!

παρε NVIDIA αφοβα! ειναι πιο αξιοπιστες, ειδικα οι σειρες 8ΧΧΧ/9ΧΧΧ και 5ΧΧ δεν καιγοντουσαν με τιποτα, καρτες οι οποιες αντεχαν λιγοτερο και απο τη εγγυηση τους.

θα συμφωνησω μονο οτι με τους drivers ειναι καλυτερη η nvidia, αλλα οχι παντα(κανει που και που μερικες ανοησιες και ταλαιπωρει τους χρηστες) ;)

η 290 παντως ειναι δυνατοτερη της 780....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.