Georabbit Ιούλιος 24, 2014 Author #41 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Ωραία! Οπότε πάω σε 1x4G Ram, σωστό!Θα προτιμήσω τον INTEL, ειναι λιγο πιο γρήγορος και έχει και 5 χρόνια εγγύηση και πιο φθηνός! Ευχαριστώ Trexx!Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα ενημερώσω μόλις τα κουμπώσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 24, 2014 #42 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Αυτός που σου πρότεινα παραπάνω είναι καλύτερος (full πακέτο, καλύτερης ποιότητας sychronous MLC nand, 5 χρόνια εγγύηση) και φτηνότερος.ρε Trexx, ο 520.., με τον 525 και τον 530 τι διαφορες εχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #43 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 O 525 είναι mSATA. Ο 530 είναι ...facelift του 520 ουσιαστικά με άλλο firmware. Η intel προωθεί τώρα σαν premium τον 730 με δικό της controller μάλιστα μετά από χρόνια αλλά δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές σαν μονός δίσκος τουλάχιστον. Σε raid τα πάει πολύ καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 24, 2014 Author #44 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Εγκατάσταση λειτουργικού (όταν με το καλό έρθει ο δίσκος) να κάνω με partition παίδες; Αν ναι, πόσο να δεσμεύσω λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 24, 2014 #45 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Όχι. Κράτα τον 120αρι ένα partition και τον hdd όσα θες, αλλά και πάλι ένα προτείνω αφού ως αποθήκη θα λειτουργεί πλέον. Η ανάγκη δημιουργίας πολλαπλών partition στον δίσκο συστήματος ουσιαστικά εκλείπει με τους ssd λόγω του τρόπου λειτουργίας τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 24, 2014 Author #46 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2014 Όχι. Κράτα τον 120αρι ένα partition και τον hdd όσα θες, αλλά και πάλι ένα προτείνω αφού ως αποθήκη θα λειτουργεί πλέον. Η ανάγκη δημιουργίας πολλαπλών partition στον δίσκο συστήματος ουσιαστικά εκλείπει με τους ssd λόγω του τρόπου λειτουργίας τους. Οκ, ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση και τις συμβουλές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 31, 2014 Author #47 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 Γειά χαρά και πάλι! Τα πράγματα ήρθαν, έστησα το κουτί εχθες. Λειτουργικότατο και με αρκετο χώρο, οι ανεμιστήρες κανουν καλή δουλειά (πρόσθεσα και εναν 140 στο κάτω μέρος). Τελικά αυτός που κάνει θόρυβο οταν ανεβαζει στροφες ειναι της GPU (να δω ποτε θα την αλλαξω κι αυτή..). Η μνημη συνεργαζεται μια χαρα με τις προηγουμενες.Έχω θέμα με τον SSD όμως και θα χρειαστω βοήθεια! Μου τον διαβάζει σαν CD DRIVE! Διάβασα κάπου οτι πρέπει να βάλω το SATA σε λειτουργία AHCI, το δοκίμασα αλλά πάλι τα ίδια. Τo BIOS εχει το τελευταίο update, το εβαλα να μπουταρει απο το DVD για να περασω το λειτουργικο αλλα δεν μου το ανοιγει, μου βγαζει σφαλμα. Τί κάνω λάθος;-ο SSD πρεπει να ειναι απαραιτητα στο SATA 0 ή 1;-Σε λειτουργία AHCI οι άλλοι 2 σκληροί που έχω θα δουλεύουν; Που πρέπει να το βάλω IDE, RAID ή ΑHCI?-Χρειάζεται Format ο δίσκος;-Το Mobo μου έχει υποδοχές μόνο για USB 2.0, πρέπει να πάρω αντάπτορα, δεν το είχα δει..Τα φώτα σας! CABDIK εσύ που έχεις το ίδιο mobo καμία ιδέα; Μπορείς να μου πεις τί ρυθμίσεις έχεις στο BIOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 31, 2014 #48 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 σε καμια ωρα θα ειμαι σπιτι. οποτε θα μπορεσω να σου πω..! παντως ειναι περιεργο αυτο, να τον βλεπει σαν CD DRIVE...!! ουτε σε IDE mode τον βλεπει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 31, 2014 Author #49 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 σε καμια ωρα θα ειμαι σπιτι. οποτε θα μπορεσω να σου πω..! παντως ειναι περιεργο αυτο, να τον βλεπει σαν CD DRIVE...!! ουτε σε IDE mode τον βλεπει? Σε IDE τον διαβαζει CD DRIVE και σε AHCI μου βγαζει σφαλμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 31, 2014 #50 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 αν μπορεις δοκιμασε τον και σε αλλο πισι, ΜΗΠΩΣ εχει κανα θεμα ο δισκος και ψαχνομαστε με τα υπολοιπα τζαμπα........!!!! δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο τι SATA εχεις, γιατι ειναι συμβατα μεταξυ τους. απλως τρεχει παντα στην χαμηλοτερη ταχυτητα..!!δεν ειναι λογικο αυτο, να μην τον βλεπει...!!!!by the way, εγω δεν εχω SSD σε αυτο το ΜΟΒΟ, αλλα στο αλλο (990ΧΑ-UD3)..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 31, 2014 Author #51 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 αν μπορεις δοκιμασε τον και σε αλλο πισι, ΜΗΠΩΣ εχει κανα θεμα ο δισκος και ψαχνομαστε με τα υπολοιπα τζαμπα........!!!! δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο τι SATA εχεις, γιατι ειναι συμβατα μεταξυ τους. απλως τρεχει παντα στην χαμηλοτερη ταχυτητα..!!δεν ειναι λογικο αυτο, να μην τον βλεπει...!!!!by the way, εγω δεν εχω SSD σε αυτο το ΜΟΒΟ, αλλα στο αλλο (990ΧΑ-UD3)..!Στο BIOS και στα system properties μου τον διαβάζει κανονικά σαν σκληρό. οταν ανοίγω "υπολογιστης μου" μου τον εμφανιζει σαν CD DRIVE. Μήπως θέλει κανένα FORMAT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 31, 2014 #52 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 Δεν εχεις κανει φορματ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 31, 2014 Author #53 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 Δεν εχεις κανει φορματ;Όχι! Το ρώτησα πιο πάνω εαν χρειάζεται! Θέλει ε; Και πως θα το κανω αφου τον βλέπει σαν CD DRIVE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 31, 2014 #54 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 με δεξι κλικ στο εικονιδιο "ο υπολογιστης μου", πας διαχειριση -> διαχειριση δισκων. εκει θα βρεις τον δισκο και θα τον φορμαρεις..!για κοιτα το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 31, 2014 Author #55 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 Λοιπόν είχε αλλή μία επιλογη για AHCI στις επιλογές του RAID. Το άλλαξα, μπούταρε απο το DVD και μου τον αναγνώρισε κανονικά! Μόλις πέρασα το λειτουργικό! Στην αρχή μόλις τον ανοίγω μου γράφει κάτι "Driver not found" για 2'' αλλά μετά φορτώνει κανονικά! Θα κάτσω να το στήσω και θα επανέλθω με αποτελέσματα - εντυπώσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georabbit Ιούλιος 31, 2014 Author #56 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2014 ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: -Ξεκλειδώθηκε ο 4ος πυρήνας του επεξεργαστή και έγινε.. AMD II X4 20 -Αλλάχτηκε το κουτί σε CORSAIR CARBIDE SERIES 200R BLACK . Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το κουτί. Ίσως χρειαστεί και άλλα φίλτρα στο πάνω και πλαινό μέρος.. -Μπήκαν άλλα 4G Ram και υπάρχει σημαντική βελτίωση.. KINGSTOΝ 1600MHZ HYPERX FURY BLUE SERIES -Μπήκε SSD INTEL 520 SERIES SSDSC2CW120A310 120GB SSD 2.5'' SATA 3 BROWN BOX και πραγματικά η διαφορά σε ταχύτητα είναι μεγάλη!! Είχατε δίκιο, όλοι! Είμαι πολύ ευχαριστημένος, το σύστημα πάει ΜΠΑΛΑ! -Στο μέλλον θα αλλαχτεί και η GPU αλλά προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος, στέκεται καλά.. Τυχαία, ψάχνωντας να βρω άκρη για τον σκληρό που δεν τον "έβλεπε", έπεσα σε ένα άρθρο.. Πρίν.. και μετά την εφαρμογή αυτού SSD Tips and Tricks (tweaks - όλα τα μυστικά) | What2Do? Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και τις συμβουλές - υποδείξεις! :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.