Georabbit Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2014 Χαιρετώ την παρέα και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό! Είχα φτιάξει το υπάρχον σύστημα πριν 5 χρόνια περίπου (όταν είχα λεφτά). Στο ενδιάμεσο είχα αλλάξει την Ram και έβαλα καλύτερη ψύκτρα στον επεξεργαστή. Βλέπω οτι έχει αρχίσει να ζορίζεται, κυρίως σε παιχνίδια(δεν εχω δοκιμάσει κάτι τελευταίο) και κυριότερα σε θερμοκρασία, ανεβάζει σχετικά εύκολα. Επίσης έχω αρχίσει να κάνω editing σε HD video, κάνει δουλειά αλλά αργεί αρκετά, μερικές φορές κολλάει τελείως! Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξω το κουτί γιατί το υπάρχον είναι απαρχαιωμένο και έχει μόνο 2 ανεμιστήρες, μικρούς. Θα ήθελα να ρωτήσω, συμφέρει να κάνω crossfire την υπάρχον κάρτα γραφικών με μία εφάμμιλη; Ο επεξεργαστής μου αντέχει ή πρέπει να χώσω το χέρι βαθιά στη τσέπη; Σίγουρα θα μου πείτε οτι πρέπει να αυξήσω την RAM, τί προτείνετε με βάση τη μητρική-επεξεργαστή-κάρτα γραφικών που έχω γιατί δεν είμαστε για πολλά έξοδα! Τροφοδοτικό 700W. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Παραθέτω στοιχεία..
YDinopoulos Ιούνιος 2, 2014 #3 Ιούνιος 2, 2014 Δεν υπάρχει λόγος για περιττά εξοδα. Τα x64 Win Professional κανουν μια χαρα την δουλειά μας και πιάνουν κ λιγότερο χώρο στον δίσκο.Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
AMDakias Ιούνιος 2, 2014 #4 Ιούνιος 2, 2014 καλωσηρθες το φορουμ!Πριν λιγο καιρο αναβαθμισα ενα παρομιο με το δικο σου συστημα. Ειχα ιδιο επεξεργαστη, μητρικη asus και λιγο παλιοτερη καρτα γραφικων. Να φανταστω εχεις δοκιμασει να ξεκλειδωσεις τον επεξεργαστη σε 4πυρινο και δεν τα καταφερες... Αν δεν το εχεις δοκιμασει, ειναι το πρωτο που μπορεις να κανεις.Αλλιως μπορεις να ψαξεις για μεταχειρισμενο Phenom II X6 (θελει bios update η μητρικη για να τους δεχθει) γυρω στα 100 ευρω. Εγω παντως με Phenom II X6 1100T ειδα τεραστια διαφορα.Επισης θα σου προτεινα να ανεβεις αλλα 4 gb σε ram (~40 ευρω) και να το κοιταξεις για ssd(70-80 ευρω στα 120gb).Για κουτι η καλυτερη επιλογη σε χαμηλο budget νομιζω πως ειναι το corsair carbide 200R στα 50 ευρω.Απο παιχνιδια τι και ποσο παιζεις?? για να σου προτεινουμε και την αντιστοιχη καρτα γραφικων. Αποψη μου ειναι πως δεν αξιζει καθολου το crossfire με την καρτα που εχεις.Επισης, οταν λες για υψηλες θερμοκρασιες, ποσο ακριβως??
cabdik Ιούνιος 2, 2014 #5 Ιούνιος 2, 2014 κατ' αρχας..., καλως ηλθες κι απο εμενα..!! για τις χρησεις που κανεις, χρειαζεσαι: 1 καρτα γραφικων για τα παιχνιδια, ειδικα αν εχεις οθονη 1080Ρ, 2 μνημη και πυρηνες για το video editing. ομως εχω να κανω καποιες παρατηρησεις, πανω στο συστημα σου. 1 βλεπω οτι ενω εχεις 4 GB μνημη, δεν ειναι DUAL Channel..!! γιατι? εχεις διαφορετικα ντιμμακια μνημης?2 οι θερμοκρασιες ανεβαινουν, ειτε γιατι θελει καθαρισμα το κουτι και η ψυκτρα, ειτε γιατι θελει αλλαγη παστας (αν εχεις πολυ καιρο την ψυκτρα πανω). το εχεις καθαρισει καθολου?3 crossfire δεν θα προτεινα με αυτον τον επεξεργαστη. δεν θα πουσαρει καλα τις 2 καρτες..!! καλυτερα να πας σε πιο νεα καρτα γραφικων. ετσι θα εχεις καλυτερη αποδοση, λιγοτερη καταναλωση και λιγοτερες θερμοκρασιες....!!!οπως βλεπεις στην υπογραφη μου ειμαι κατοχος, ολων των κομματιων σου. επισης ειχα και μια Sapphire 5850 στον 720, πριν παρω την 7950..!!! επομενως ξερω πολυ καλα τις δυνατοτητες. επισης οπως λεει ο AMDakias απο πανω, αν δεν εχεις δοκιμασει να τον ξεκλειδωσεις, πρεπει να το δοκιμασεις, καθως η μητρικη που εχεις(εχουμε) ειναι μια και μια για τετοια χρηση..!!!
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #6 Ιούνιος 2, 2014 Για τον 4ο πυρηνα κάτι είχα κάνει αλλα δεν ημουν σιγουρος θυμάμαι και το παράτησα. Αν έχετε κανένα step by step οδηγό πουθενά υπόψην θα ήθελα να το ξαναπροσπαθήσω. Σίγουρα θα αλλάξω την RAM, θα ήθελα παρακαλώ προτάσεις επι αυτού, να προσθέσω στην υπάρχον ή να βάλω καινούριες, σηκώνει μέχρι 16 η μητρική, πιστεύω με 12 θα ειναι οκ. Το κουτί που πρότεινες μου αρέσει! Στο επόμενο φορμάτ, θα γίνει σύντομα, θα βάλω όντως τα professional, ευχαριστώ για τη συμβουλή, το είχα υπόψην! Για σκληρό δυστυχώς δεν με παίρνει ακόμα να τον αλλάξω, θα κάνω λίγη ακομα υπομονή..Γενικά παιδιά έχω να ασχοληθώ πολύ καιρό με τις τελευταίες εξελίξεις και έχω μείνει πίσω γι'αυτό ζητώ την βοήθειά σας, αν δεν σας κάνει κόπο προτείνετε μου συγκεκριμένα πράγματα, όπως το κουτί κ τον επεξεργαστή που μου είπατε! Αναμένω προτάσεις και για την RAM κ οτι αλλο θεωρείται οτι μπορεί να βοήθησει. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!Το φόρουμ πολύ καλό, συγχαρητήρια!
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #7 Ιούνιος 2, 2014 . 1 βλεπω οτι ενω εχεις 4 GB μνημη, δεν ειναι DUAL Channel..!! γιατι? εχεις διαφορετικα ντιμμακια μνημης?2 οι θερμοκρασιες ανεβαινουν, ειτε γιατι θελει καθαρισμα το κουτι και η ψυκτρα, ειτε γιατι θελει αλλαγη παστας (αν εχεις πολυ καιρο την ψυκτρα πανω). το εχεις καθαρισει καθολου?επισης οπως λεει ο AMDakias απο πανω, αν δεν εχεις δοκιμασει να τον ξεκλειδωσεις, πρεπει να το δοκιμασεις, καθως η μητρικη που εχεις(εχουμε) ειναι μια και μια για τετοια χρηση..!!!1 τις μνήμες πρέπει να τις συνδέσω κάπως συγκεκριμένα; Τις έχω βάλει στο 1ο κ 3ο slot, οχι σε σειρα, πρεπει να κάνω κατι άλλο;!2 το κουτί και ολα ειναι καθαρά, τα φυσάω πολύ συχνά! Την πάστα έχω να την αλλάξω κανένα χρόνο!αν υπάρχει πουθενά κανενας πληρης οδηγος ευχαριστως να το ξαναδοκιμασω να τον ξεκλειδωσω, μακαρι!
idonthave Ιούνιος 2, 2014 #8 Ιούνιος 2, 2014 1 τις μνήμες πρέπει να τις συνδέσω κάπως συγκεκριμένα; Τις έχω βάλει στο 1ο κ 3ο slot, οχι σε σειρα, πρεπει να κάνω κατι άλλο;!δες στο manual της μητρικής για το dual-channel (στα slot με το ίδιο χρώμα τις βάζεις)
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #9 Ιούνιος 2, 2014 δες στο manual της μητρικής για το dual-channel (στα slot με το ίδιο χρώμα τις βάζεις)Ετσι τις εχω!
AMDakias Ιούνιος 2, 2014 #10 Ιούνιος 2, 2014 Για ram θα σου προτεινα την crucial ballistix sport 8gb 1600MhZ. Δε βρισκω κανενα λογο να μην ειναι συμβατες με τη μητρικη σου, αν και παντα υπαρχει πιθανοτητα. Με 12 gb ram παντως θα εισαι κομπλε.Δεν μας ειπες ομως για το αν χρειαζεσαι δυνατη καρτα γραφικων για gaming.υ.γ. Θα σου πως σε επομενο ποστ για το ξεκλειδωμα γιατι θελω να κοιταξω ορισμενα πραγματα πρωτα.
idonthave Ιούνιος 2, 2014 #11 Ιούνιος 2, 2014 Ετσι τις εχω!δοκίμασε τες στα άλλα ελεύθερα dimm, έπρεπε να σου δουλεύει το D-Ch.
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #12 Ιούνιος 2, 2014 δοκίμασε τες στα άλλα ελεύθερα dimm, έπρεπε να σου δουλεύει το D-Ch.Ok θα τις τραμπάρω, ευχαριστώ!
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #13 Ιούνιος 2, 2014 Για ram θα σου προτεινα την crucial ballistix sport 8gb 1600MhZ. Δε βρισκω κανενα λογο να μην ειναι συμβατες με τη μητρικη σου, αν και παντα υπαρχει πιθανοτητα. Με 12 gb ram παντως θα εισαι κομπλε.Και εγώ αυτό λέω, με 12 θα ειναι οκ. Αυτή που λες να την βάλω μαζί με τις αλλες που έχω δηλαδή;Δεν μας ειπες ομως για το αν χρειαζεσαι δυνατη καρτα γραφικων για gaming.Όχι ιδιαίτερα, δεν έχω και πολύ χρόνο να παίζω, κ οταν το κανω δεν εχω απιτησεις να παιζω στο μαξιμουμ και με μεσαια ποιότητα βολευομαι! Θα σου πως σε επομενο ποστ για το ξεκλειδωμα γιατι θελω να κοιταξω ορισμενα πραγματα πρωτα.Ευχαριστώ πολύ!!!
cabdik Ιούνιος 2, 2014 #14 Ιούνιος 2, 2014 εκτος κι αν δεν βλεπω καλα........., τις εχεις λαθος..!!! η MSI MS-7577 εχει 2 μαυρες και 2 μπλε θυρες μνημης, σε ζευγαρια και οχι εναλλαξ οπως αλλες! αρα πρεπει να εχεις τις μνημες ειτε στις μαυρες, ειτε στις μπλε, ωστε να λειτουργησει το Dual Channel. αν εχεις ενα ντιμμακι σε μαυρη και ενα σε μπλε, αυτος ειναι ο λογος που λειτουργουν σε Single channel!!
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #15 Ιούνιος 2, 2014 εκτος κι αν δεν βλεπω καλα........., τις εχεις λαθος..!!!η MSI MS-7577 εχει 2 μαυρες και 2 μπλε θυρες μνημης, σε ζευγαρια και οχι εναλλαξ οπως αλλες!αρα πρεπει να εχεις τις μνημες ειτε στις μαυρες, ειτε στις μπλε, ωστε να λειτουργησει το Dual Channel. αν εχεις ενα ντιμμακι σε μαυρη και ενα σε μπλε, αυτος ειναι ο λογος που λειτουργουν σε Single channel!!Κλείνω να τον ανοιξω και επανερχομαι!
idonthave Ιούνιος 2, 2014 #16 Ιούνιος 2, 2014 εχεις διαφορετικα ντιμμακια μνημης?κι αυτό που σε ρώτησε ο cabdik είναι της ίδιας εταιρείας, συχνότητας?
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #17 Ιούνιος 2, 2014 εκτος κι αν δεν βλεπω καλα........., τις εχεις λαθος..!!!η MSI MS-7577 εχει 2 μαυρες και 2 μπλε θυρες μνημης, σε ζευγαρια και οχι εναλλαξ οπως αλλες! αρα πρεπει να εχεις τις μνημες ειτε στις μαυρες, ειτε στις μπλε, ωστε να λειτουργησει το Dual Channel. αν εχεις ενα ντιμμακι σε μαυρη και ενα σε μπλε, αυτος ειναι ο λογος που λειτουργουν σε Single channel!! Είχες 1000% δίκιο! Πόσο στόκος είμαι ρε παιδιά! Ίδιες ειναι και οι δύο, τώρα ειναι Dual! Cabdik.. :worship:
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #18 Ιούνιος 2, 2014 Ξεκλείδωσα και τον 4ο πυρήνα!!! :-O Χρειάζεται να πειράξω και τις συχνότητες τώρα ή κάτι άλλο; Τα έβαλα στο auto στο BIOS κ το εκανε μονο του!
cabdik Ιούνιος 2, 2014 #19 Ιούνιος 2, 2014 δουλεψε το λιγες μερες με τους 4 πυρηνες ανοικτους. κανε διαφορετικα πραγματα, gaming-video editing, κλπ. ετσι ωστε να δεις μηπως σου κανει κολπα. μηπως παγωνει σε τυχαιες στιγμες, μηπως πεταει μπλε οθονες... κλπ! αν δεν εχεις υπομονη, μπορεις να στρεσσαρεις τον επεξεργαστη, με καποιο προγραμμα, ωστε να δεις σε λιγες ωρες, αν ειναι σταθερος ο τεταρτος πυρηνας. διοτι, αν και ξεκλειδωσε, δεν σημαινει οτι ειναι και οκ..!! αν περασει τα τεστ, τοτε...συγχαρητηρια απεκτησες εναν 4πυρηνο Phenom II X4 925..!!!το επομενο βημα ειναι να προσθεσεις μνημη. τα 4 GB σε συνδυασμο με Windows 7 Ultimate 64Bit, και προγραμματα επεξεργασιας βιντεο, καταναλωνονται ευκολα...!! οποτε προσθεσε -τουλαχιστον- αλλα 4...!!
Georabbit Ιούνιος 2, 2014 Author #20 Ιούνιος 2, 2014 δουλεψε το λιγες μερες με τους 4 πυρηνες ανοικτους. κανε διαφορετικα πραγματα, gaming-video editing, κλπ. ετσι ωστε να δεις μηπως σου κανει κολπα. μηπως παγωνει σε τυχαιες στιγμες, μηπως πεταει μπλε οθονες... κλπ! αν δεν εχεις υπομονη, μπορεις να στρεσσαρεις τον επεξεργαστη, με καποιο προγραμμα, ωστε να δεις σε λιγες ωρες, αν ειναι σταθερος ο τεταρτος πυρηνας. διοτι, αν και ξεκλειδωσε, δεν σημαινει οτι ειναι και οκ..!! αν περασει τα τεστ, τοτε...συγχαρητηρια απεκτησες εναν 4πυρηνο Phenom II X4 925..!!!το επομενο βημα ειναι να προσθεσεις μνημη. τα 4 GB σε συνδυασμο με Windows 7 Ultimate 64Bit, και προγραμματα επεξεργασιας βιντεο, καταναλωνονται ευκολα...!! οποτε προσθεσε -τουλαχιστον- αλλα 4...!!Το λειτουργικό θα γίνει professional, τις επόμενες ημέρες θα πέσει φορματ. Μνήμη σίγουρα θα αναβαθμιστεί, μένει να αποφασίσω, δεν θέλω να δωσω πολλά λεφτα, θα παρω σιγουρα και νεο κουτι και ανεμιστηρες. Θα αλλαξω και την πάστα όπως ειπώθηκε. Ευχομαι να δουλεψει ετσι, θα το τεσταρω και ειδωμεν! Σας ευχαριστω πολυ όλους, θα ενημερωσω για περαιτερω αλλαγες και αποτελεσματα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.